ina12 Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 2 jajka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki małe opakowanie cukru waniliowego tłuszcz do wysmarowania blachy Oddzielić żółtka, białka ubić na sztywną pianę i dalej ubijając dodawać cukier, cukier waniliowy, żółtka oraz mąkę. Na wysmarowaną tłuszczem blachę kłaść łyżeczką małe porcje, zachowując odstępy. Piec w temp. 180*C. na jasnozłoty kolor, podważać i zawijać jeszcze gorące owijając trzonek drewnianej łyżki. Cytuj
1bubcia36 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 witaj,własnie zjedlismy te ciasteczka,delikatne w smaku przypominające przepyszne biszkopciki :) nie miałam cukru wanilinowego wiec dodałam kilka kropel olejku wanilinowego.Zrobienie ciasteczek zajęło nam chyba 5 minutek,są przzepyszne daje 6.pozdrawiam Cytuj
ina12 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Bubcia ogromnie dziękuję za wypróbowanie, za podzielenie się opinią i za wystawioną wysoką ocenę. Pozdrawiam serdecznie Cytuj
betty250 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Mniam mniam poprostu EXTRA!!!!!!!!!!!!!!!Oboje z mężem dajemy 6!!!! Dołączamy foteczkę :roll: Pozdrawiamy. PS Następnym razem musimy zrobić chyba z trzech porcji,bo jedna znika po paru chwilach :) . Aż się śmieją do nas ;) . Cytuj
ina12 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Betty bardzo miła dla mnie wiadomość. Stokrotne dzięki dla Ciebie i Twojego męża za dokładny opis, zdjęcie i za tak wysoką ocenę. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi