AnnaK Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 50 dkg chudego mięsa mielonego woł.-wieprz. 1 łyżka czubata tartej bułki 1/2 szklanki mleka 1 jajko 1 białko 1 cebula 6 plasterków sera salami o grubości 0,5cm masło,słodka papryka mielona,sól,pieprz Drobno posiekaną cebulę zeszklić na oleju.Bułkę tartą zalać ciepłym mlekiem.Każdy plaster sera posmarować masłem z obu stron, posypać papryką i wstawić do lodówki. Do rozmoczonej bułki dodać cebulę,jajko,białko,przyprawy i mięso,wyrobić na jednolitą masę i podzielić na 6 części.Z każdej uformować duży płat,położyć na nim schłodzony ser,obłożyć mięsem,opanierować w tartej bułce zmieszanej z krupczatką i wstawić na min.30min. do lodówki.Po tym czasie usmażyć. Cytuj
Jolcia Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Kotleciki polecam,są smaczne.Moje dzieci często je jedzą. Cytuj
Stokrotka Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Przepyszne kotlety mielone! Trochę zmodyfikowałam przepis. Miałam tylko mrożone mielone, więc było w nim więcej wody, dlatego dodałam więcej bułki tartej. Z przypraw dorzuciłam vegetę i majeranek. Dziękuję za przepis i polecam ;) Cytuj
AnnaK Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Stokrotko,na noc wyjmuję mięso mielone na sito,przykrywam żeby nie obsychało.Do rana rozmrozi się i jednocześnie odsączy.Sposób polecam nie tylko w przypadku mielonego,ale każdego mięsa. Cytuj
Stokrotka Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 Dziękuję za radę, na pewno wypróbuję ten sposób. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.