AnnaK Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 50 dkg chudego mięsa mielonego woł.-wieprz. 1 łyżka czubata tartej bułki 1/2 szklanki mleka 1 jajko 1 białko 1 cebula 6 plasterków sera salami o grubości 0,5cm masło,słodka papryka mielona,sól,pieprz Drobno posiekaną cebulę zeszklić na oleju.Bułkę tartą zalać ciepłym mlekiem.Każdy plaster sera posmarować masłem z obu stron, posypać papryką i wstawić do lodówki. Do rozmoczonej bułki dodać cebulę,jajko,białko,przyprawy i mięso,wyrobić na jednolitą masę i podzielić na 6 części.Z każdej uformować duży płat,położyć na nim schłodzony ser,obłożyć mięsem,opanierować w tartej bułce zmieszanej z krupczatką i wstawić na min.30min. do lodówki.Po tym czasie usmażyć. Cytuj
Jolcia Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Kotleciki polecam,są smaczne.Moje dzieci często je jedzą. Cytuj
Stokrotka Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Przepyszne kotlety mielone! Trochę zmodyfikowałam przepis. Miałam tylko mrożone mielone, więc było w nim więcej wody, dlatego dodałam więcej bułki tartej. Z przypraw dorzuciłam vegetę i majeranek. Dziękuję za przepis i polecam ;) Cytuj
AnnaK Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Stokrotko,na noc wyjmuję mięso mielone na sito,przykrywam żeby nie obsychało.Do rana rozmrozi się i jednocześnie odsączy.Sposób polecam nie tylko w przypadku mielonego,ale każdego mięsa. Cytuj
Stokrotka Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 Dziękuję za radę, na pewno wypróbuję ten sposób. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi