Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

75 dkg skrzydełek 50 dkg pieczarek 25 dkg mielonego woł.-wieprz. 3 średnie cebule 2 jajka vegeta,bułka tarta Ze skrzydełek wyjąć kości,naciąć ścięgna,ostatni odcinek skrzydła zostawiamy z kostką.Posypać vegetą-odstawić.Pokrojone drobno pieczarki i cebulę podsmażyć.Po wystudzeniu dodać mielone,przyprawić i wymieszać. Napełniać farszem skrzydełka,końcówki skórki zawinąć do wewnątrz,lub związać nicią bawełnianą.Panierować w jajku i bułce,smażyć. Zamiast vegety można użyć przyprawy KAMIS-złoty kurczak.Można również takie skrzydełka grillować,ale wtedy ich nie panierujemy.

  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja do mięsa zamiast pieczarek daję paprykę pokrojoną w kostkę i piekę te skrzydełka w piekarniku(bez panierowania).Jest to danie pracochłonne,niestety,ale smaczne,dlatego też już od pewnego czasu zamiast skrzydełek nadziewam udka :)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.