AnnaK Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 75 dkg skrzydełek 50 dkg pieczarek 25 dkg mielonego woł.-wieprz. 3 średnie cebule 2 jajka vegeta,bułka tarta Ze skrzydełek wyjąć kości,naciąć ścięgna,ostatni odcinek skrzydła zostawiamy z kostką.Posypać vegetą-odstawić.Pokrojone drobno pieczarki i cebulę podsmażyć.Po wystudzeniu dodać mielone,przyprawić i wymieszać. Napełniać farszem skrzydełka,końcówki skórki zawinąć do wewnątrz,lub związać nicią bawełnianą.Panierować w jajku i bułce,smażyć. Zamiast vegety można użyć przyprawy KAMIS-złoty kurczak.Można również takie skrzydełka grillować,ale wtedy ich nie panierujemy. Cytuj
Jolcia Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Ja takie skrzydełka tylko posypuję przyprawami i piekę w piekarniku. Są super ale roboty z nimi też jest sporo. Polecam :grin: Cytuj
Emma Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Ja do mięsa zamiast pieczarek daję paprykę pokrojoną w kostkę i piekę te skrzydełka w piekarniku(bez panierowania).Jest to danie pracochłonne,niestety,ale smaczne,dlatego też już od pewnego czasu zamiast skrzydełek nadziewam udka :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.