AnnaK Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Jeżeli zostają kawałki chleba ,z którymi nie zawsze wiadomo co zrobić można zużyć je na kotlety. 50 dkg białego chleba 1,5 szklanki mleka 2 średnie cebule 2 jajka 1 łyżka uprażonych pestek słonecznika-niekoniecznie 1 łyżka posiekanej zieleniny-niekoniecznie sól,pieprz Chleb pokroić na kromki,namoczyć w mleku,odcisnąć i razem z cebulami zmielić.Dodać jaja,słonecznik,zieleninę i przyprawy.Dokładnie wyrobić i uformować kotlety.Smażyć na oleju. Zamiast surowej,mielonej cebuli można dodać drobniutko posiekaną i zezłoconą na tłuszczu (wtedy jej nie mielimy). Cytuj
kamma Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 robię bardzo podobne kotlety chlebowe z zielenimą są naprawde super , polecam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.