Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

5 dkg bryndzy 8 średnich ziemniaków 2 łyżki gęstej śmietany 18% 2 łyżki margaryny sól,pieprz Umyte i osuszone ziemniaki piec w alufolii około 1 godziny.Po upieczeniu odkroić 2/3 ziemniaka,z reszty wydrążyć miąższ,wszystko wymieszać z margaryną,śmietaną i bryndzą,doprawić.Farszem napełnić wydrążone ziemniaki i zapiekać 15 min.w 200stC.

Opublikowano

Czy te ziemniaki przed napełnianiem farszem piecze się w mundurkach czy obrane? I w jakiej temperaturze? Z góry dziękuję za odpowiedź, przepis ciekawy :)

Opublikowano

Ziemniaki piecze się w mundurkach w temp.180-190st.C Skórka pozostaje na ziemniakach do ostatniego kęsa.Najlepiej wyjadać łyżeczką.Czasami uda się łupinkę tak zrumienić,że można ją zjeść bo jest chrupiąca.

Opublikowano

Aniu dziękuję za odpowiedź. Wyobraź sobie, że jeszcze nigdy nie jadłam bryndzy :grin: Dlatego mam ochotę na te ziemniaczki. Pozdrawiam.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.