AnnaK Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 5 dkg bryndzy 8 średnich ziemniaków 2 łyżki gęstej śmietany 18% 2 łyżki margaryny sól,pieprz Umyte i osuszone ziemniaki piec w alufolii około 1 godziny.Po upieczeniu odkroić 2/3 ziemniaka,z reszty wydrążyć miąższ,wszystko wymieszać z margaryną,śmietaną i bryndzą,doprawić.Farszem napełnić wydrążone ziemniaki i zapiekać 15 min.w 200stC. Cytuj
Kaliope Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Czy te ziemniaki przed napełnianiem farszem piecze się w mundurkach czy obrane? I w jakiej temperaturze? Z góry dziękuję za odpowiedź, przepis ciekawy :) Cytuj
AnnaK Opublikowano 15 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 Ziemniaki piecze się w mundurkach w temp.180-190st.C Skórka pozostaje na ziemniakach do ostatniego kęsa.Najlepiej wyjadać łyżeczką.Czasami uda się łupinkę tak zrumienić,że można ją zjeść bo jest chrupiąca. Cytuj
Kaliope Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Aniu dziękuję za odpowiedź. Wyobraź sobie, że jeszcze nigdy nie jadłam bryndzy :grin: Dlatego mam ochotę na te ziemniaczki. Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.