AnnaK Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 50 dkg filetów solonych 5 ząbków czosnku 4 ogórki konserwowe 100 ml octu 10% 1 szklanka jogurtu naturalnego 1/2 szklanki majonezu 1/4 pęczka koperku szczypta otartej skórki z cytryny,sok z 1/4 cytryny,sól,pieprz,cukier Śledzie opłukać,włożyć do naczynia,zalać wodą z octem i sokiem z cytryny.Odstawić pod przykryciem na 3 godziny.Spraskowany czosnek wymieszać ze skórką cytrynową,pieprzem,solą i odrobiną cukru,dodać majonez i jogurt,wymieszać.Ogórki przekroić wzdłuż,ułożyć na półmisku,na nie osuszone i przekrojone na 3-4 części śledzie,zalać sosem i wstawić do lodówki na 3 godz.Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem. Cytuj
teresap Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 Przyznam że ciekawy pomysł , obiecuje wypróbować na 8.11. 2008r. POZDRAWIAM Cytuj
Dorota Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2010 Witam, skusiłam się na tego śledzika - wyszedł bardzo dobry, rodzince bardzo smakował ten sos czosnkowy ;) Smaczna przekąska - polecam :sad: Dziękuję za przepis i pozdrawiam :sad: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.