Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

50 dkg filetów solonych 5 ząbków czosnku 4 ogórki konserwowe 100 ml octu 10% 1 szklanka jogurtu naturalnego 1/2 szklanki majonezu 1/4 pęczka koperku szczypta otartej skórki z cytryny,sok z 1/4 cytryny,sól,pieprz,cukier Śledzie opłukać,włożyć do naczynia,zalać wodą z octem i sokiem z cytryny.Odstawić pod przykryciem na 3 godziny.Spraskowany czosnek wymieszać ze skórką cytrynową,pieprzem,solą i odrobiną cukru,dodać majonez i jogurt,wymieszać.Ogórki przekroić wzdłuż,ułożyć na półmisku,na nie osuszone i przekrojone na 3-4 części śledzie,zalać sosem i wstawić do lodówki na 3 godz.Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

  • 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam, skusiłam się na tego śledzika - wyszedł bardzo dobry, rodzince bardzo smakował ten sos czosnkowy ;)

Smaczna przekąska - polecam :sad:

post-8-1269883047_thumb.jpg post-8-1269883058_thumb.jpg

post-8-1269883069_thumb.jpg post-8-1269883085_thumb.jpg

Dziękuję za przepis i pozdrawiam :sad:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.