ina12 Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 1 szklanka ryżu 3 łyżki oleju 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki sól 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka masła zielenina starty ser Opłukany ryż rozsypujemy cienką warstwą na czystej ściereczce, aby dokładnie osączyć go z wody. wlewamy olej na patelnię i na mocno rozgrzanym wsypujemy ryż. Smażymy do lekkiego zrumienienia, cały czas mieszając. Następnie dodajemy łyżeczkę papryki, podlewamy ryż wodą i gotujemy w odkrytym naczyniu, mieszając od czasu do czasu. W miarę wyparowania wody uzupełniamy jej ilość, aż do uzyskania całkowitej miękkości ryżu. Dodajemy łyżkę masła, posypujemy drobno posiekaną zieleniną i startym serem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.