Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1 szklanka ryżu 3 łyżki oleju 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki sól 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka masła zielenina starty ser Opłukany ryż rozsypujemy cienką warstwą na czystej ściereczce, aby dokładnie osączyć go z wody. wlewamy olej na patelnię i na mocno rozgrzanym wsypujemy ryż. Smażymy do lekkiego zrumienienia, cały czas mieszając. Następnie dodajemy łyżeczkę papryki, podlewamy ryż wodą i gotujemy w odkrytym naczyniu, mieszając od czasu do czasu. W miarę wyparowania wody uzupełniamy jej ilość, aż do uzyskania całkowitej miękkości ryżu. Dodajemy łyżkę masła, posypujemy drobno posiekaną zieleniną i startym serem.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.