Gość tosylwia Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Często zajadam się kurczakiem po wietnamsku na gorącym półmisku. Postanowiłam więc sama go przygotować, niestety zadanie to przerosło moje siły, gdyż nigdzie ale to nigdzie nie mogę znaleźć na niego przepisu (nawet w książce "kuchnia wietnamska") :grin: Może ktoś zna tę tajemną recepturę i dopomoże ? z góry dzięki! Cytuj
minia51 Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Wejdź na google, wpisz kurczak po wietnamsku, tam jest wiele przepisów, może coś dla siebie znajdziesz. Cytuj
Gość tosylwia Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Nie jest to takie proste, niestety żaden z przepisów znalezionych nie odpowiada temu z restauracji. TO jest proste danie, mięsko i cebula. Pomóc będzie w stanie jedynie osoba która zna ten przepis z prazy w restauracji orientalnej. Pytanie czy się z nami podzieli :grin: Cytuj
grumko Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Nie wiem czy dokładnie o taką wersję Ci chodzi, bo to przepis, który bardzo dawno temu spisałem z jakiegoś programu kulinarnego w telewizji, a wczoraj opublikowałem go na naszym blogu: [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Często zajadam się kurczakiem po wietnamsku na gorącym półmisku. Postanowiłam więc sama go przygotować, niestety zadanie to przerosło moje siły, gdyż nigdzie ale to nigdzie nie mogę znaleźć na niego przepisu (nawet w książce "kuchnia wietnamska") ;) Może ktoś zna tę tajemną recepturę i dopomoże ? z góry dzięki! Wiem o co pytasz bo tez jestem fanką kurczaka po wietnamsku . Niestety nigdzie nie ma przepisu :) . Dzis wybieram sie do chinskiej knajpki, moze uda mi sie cos podpatrzyc Cytuj
DeLarge Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 bardzo często będąc u "chińczyka" zamawiam właśnie to danie, wersja którą ja znam (nie znam niestety całego przepisu) jest nie z filetem z kurczaka a z wytrybowanym udkiem (pyszna brązowa skórka) pokrojonym w grube plastry. Co do przypraw to niestety ale w większości przypadków używaja koncentratów a jedynie warzywa są świeże. Następnym razem postaram się wrzucic zdjęcia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.