Dorota Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Przetwory należy przygotować ze świeżych produktów wysokiej jakości, bez plam i uszkodzeń, przestrzegać zasad higieny i dokładnie trzymać się przepisów. Należy sprawdzić, czy wszystkie słoiki zostały szczelnie zamknięte, zanim zostaną wyniesione do spiżarni. Jeżeli po przechyleniu z któregoś słoika będzie wypływać lub sączyć się zalewa, to należy przeznaczyć go do szybkiego spożycia. Kiszonki zaraz po nastawieniu należy trzymać w pomieszczeniu o temperaturze nieprzekraczającej 18 st. C. Po kilku dniach, gdy skończy się fermentacja, przetwory należy przenieść w chłodne miejsce. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.