mart Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 ok.1kg karkowki bez kosci,2 srednie papryki,2 cebule,30 dkg pieczarek,2 male sloiki keczupu,vegeta,okolo pol szklanki oleju Mieso kroimy w plastry grubosci palca,przyprawiamy tylko vegeta i ukladamy w naczyniu zaroodpornym,wlewamy olej,ukladamy cebule pokrojona w piorka tak aby zakryc mieso,na to pieczarki pokrojone w plastry,na pieczarki papryka pokrojona w paski. Wylewamy na to keczup tyle,aby zakryc papryke.Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez okolo 1,5 godz. Mieso ma byc miekkie,rozpadajace sie.Doskonale!Malo przy tym pracy a efekt gwarantowany. Zaroodporne naczynie ma byc przykryte. Ps.Przepis nie jest mojego autorstwa ale nie potrafie podac zrodla,nie pamietam skad go mam. Cytuj
fiolek7 Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgadzam się karkóweczka jest super Robię ją cześto na rózne imprezki i szybko znika, mięsko jest mięciutkie i smaczniutkie Tylko ja karkóweczkę nacieram ziołami i na noc do lodówki wkłądam i następnego dnia dopiero piekę i oleju daje malutko,żeby nie było zbyt tłuste. Od keczupu dość sosiku się zrobi Cytuj
mart Opublikowano 23 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 To prawda,ta karkówka zawsze szybko znika ze stołu.No i dobrze! Cytuj
teresap Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Ja dziś karkówkę zrobiłam na obiad PYSZNA Nawet na noc nie stała , oleju też dałam mniej i mięsko przyprawiłam po swojemu , a grzybki miałam z lasu Polecam i przepraszam że nie zrobiłam zdęcia ale wszyscy byli strasznie głodni Stawiam 6 Cytuj
mart Opublikowano 23 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 dziekuje bardzo za najwyzsza ocene,hura! znow dostalam gwiazdki,jak tu milo! Cytuj
figiel Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 witam ! Mart moje pytanie w imieniu kuzynki ,ponieważ wzięła ten przepis do wypróbowania , czy naczynie z zawartością należy przykryc na czas pieczenia ? Cytuj
wiosenka Opublikowano 29 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2008 Pyszna karkóweczka, dzisiaj robiłam i polecam ten przepis. Ja przykryłam w czasie pieczenia to sie warzywa nie spiekły:) Cytuj
mart Opublikowano 30 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Figiel naczynie koniecznie trzeba przykryć,wszystko bedzie wtedy takie rozpadające się. Juz dopisałam przy przepisie. Wiosenka ciesze sie ze smakowalo. Cytuj
ela52 Opublikowano 30 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2008 Dzisiaj na obiad zrobiłam karkówkę, pychota.Moim domownikom bardzo smakowała. nieraz zagości na moim stole. Daję najwyższą ocenę. Wkrótce spróbuję z innym mięskiem. Cytuj
Beella Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2009 Mart Twoja karkówka jest super,Robiłam na Sylwestra nie zostało nic Cytuj
mart Opublikowano 5 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 Beella bardzo mnie to cieszy. Cytuj
figiel Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 To jest pyszne ...... polecam ! Cytuj
mart Opublikowano 25 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Ciesze sie ze Ci smakowało ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.