ania.remlein Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2008 kapusta pekińska 1( w paski kostkę) pomidory 5 ( kostka) w skórce) oliwki czarne pół słoika ( na pół krojone) ser feta 2 - w kostkę 2 opakow sosu do sałatek Knorr olej mieszanie Cytuj
kanapka Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 O sałatce greckiej już jest temat: https://www.smaczny.pl/forum/Salatka-Grecka-t6547.html Korzystaj z opcji "Szukaj". Cytuj
Christina Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Widzę, że jest niejeden temat o sałatce "greckiej", ale żadna nie powinna nazywać się grecką, bo nią nie jest... Kapusta pekińska zamiast sałaty (jeśli już ma być, to koniecznie lodowa lub z dodatkiem czerwonej), to zupełnie inny smak i konsystencja. Ponadto brakuje innych składników, których nie można pominąć w sałatce greckiej. Cytuj
kanapka Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Hehe, obawiam, się że nie masz racji. Wręcz przeciwnie. Sałatka grecka w oryginale wcale nie ma sałaty ani kapusty :grin:. Jest bardzo prosta, a jako dressing nie ma w niej nic poza oliwa sola i pieprzem. Z resztą sałatka grecka jest inna w zależności od regionu Grecji. Ale oryginał jest bardzo prosty. Cytuj
Christina Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 ależ ja napisałam to samo, tylko innymi słowami: (jeśli już ma być, to koniecznie lodowa lub z dodatkiem czerwonej)Dobrze wiem, że w Grecji nie dodają sałaty (do greckiej), ale z pewnoscią także nie dodają jajek, ani kapusty pekińskiej :grin: - Nie dodają też sosu Knorr'a, lecz coś podobnego do sosu vinegrette, na bazie soli, pieprzu, oliwy, octu winnego i oregano (czasem z czosnkiem). Cytuj
Emma Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Jadłam tę sałatkę ostatnio na chrzcinach.Bardzo wszystkim smakowała.Jest godna POLECENIA!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi