Bahus Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Makaronowe trio 30 dag mieszanki makaronowej (np. spaghetti, kolanka, świderki) 1 średnia cebula, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki oleju, 500 ml gęstego soku pomidorowego, 150 ml gęstej kwaśnej śmietany, 15 dag gotowanej szynki, majeranek, sól i świeżo zmielony pieprz do smaku. Makaron ugotować al dente w dużej ilości lekko posolonej wody. Odcedzić. Cebulę obrać i drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. W rondlu rozgrzać olej. Zeszklić na nim cebulę i czosnek. Dodać sok pomidorowy, zagotować i ciągle mieszając wlać śmietanę. Przyprawić solą pieprzem i majerankiem. Szynkę pokroić w paseczki i wrzucic do sosu, wymieszać. Makaron polać sosem Podawać bardzo gorące. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.