mcwill Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Produkty: -homar 1-2 sztuki (w sumie 1,2kg) -wino białe wytrawne -2 marchewki -1 seler -2 pęczki koperku ----- -1/2 kostki masła -4 ząbki czosnku ----- chleb pszenny (kawiorka) Przygotowanie: Warzywa umyć, obrać, pokroić w słupki, wrzucić do dużego garnka, zalać wodą, wlać 1/2 butelki białego wytrawnego wina. dorzucić koperek. Wywaru musi być tyle by zakryć całkowicie homary. NIE SOLIĆ! kiedy woda zacznie się gotować wrzucić wcześniej umytego (niestety żywego) homara lub dwa. Gotować maksymalnie 7 min. W międzyczasie rozpuścić masło na patelni, zeszklić je i dodać drobno posiekany lub wyciśnięty czosnek. Homara wyciągnąć z garnka, położyć grzbietem do dołu i przy użyciu dużego noża energicznym ruchem przeciąć go wzdłuż. Szczypce naciąć w połowie długości silnym uderzeniem. Podawać z cytryną na talerzu przybranym gałązkami koperku z kawiorkiem i białym winem, masło podać na płytkiej miseczce. Czas przygotowania: 25 minut Jeśli chcesz zrobic na kimś wielkie wrażenie GORĄCO POLECAM !!! Moje 2 Homary kupiłem w Makro koszt to około 70zł Cytuj
DeLarge Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 W przyszłym miesiącu mam mam isc na imprezę firmowa do san lorenzo, bardzo eleganckiej restauracji na kolacje (zapowiedziano homara!). jak ja mam to jesc?? nie mam pojecia jak się do tego zabrać!! zblaznie sie jak nic.czy moze mi ktos w kilku prostych slowach napisac jak to sie robi? http-~~-//www.youtube.com/watch?v=zWcVkesD5Ps&feature=related Cytuj
Maryna Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2010 Owoce morza i białe wino.....:))))) Czy do przepisu polecasz któreś konkretnie? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.