apsik Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Przepis na sałatkę pochodzi z radia ,jest przeze mnie sprawdzony i naprawdę smakuje. Zimą można wykorzystać jako ciepłe danie dodając podsmażoną kiełbaskę. SKłADNIKI 1 kg fasolki szparagowej 20 dag cebuli 30 dag marchwi 70 dag pomidorów niepełna szklanka oleju 3 łyżeczki soli 2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki octu pieprz do smaku Fasolkę ugotować około 20 min prawie do miękkości i pokroić na małe kawałki,cebulę pokroić w grubszą kostkę i usmażyć na oleju,dodać marchew -wcześniej zetrzeć na tarce o grubych oczkach.To chwilę poddusić..... Pomidory obrać ze skórki i pokroić w dość dużą kostkę,dać do garnka,do pomidorów dodać sól,cukier i ocet...chwilę pogotować.Wszystko razem połączyć,włożyć do śłoików i zapasteryzować jednego dnia 15 minuti drugiego dla pewności jeszcze 10 minut. Cytuj
figiel Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Wypróbowałam ten przepis ....szkoda ,ze tak póżno ,bo już końcówka fasolki :-D . Moja ocena 5 ....Smakuje zarówno na zimno jak i na ciepło .Elu dziekuję za przepis-POLECAM :-D Cytuj
apsik Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Witam Cię Dorotko...fajnie ,że wykorzystałaś mój przepis-ja jeszcze nie robiłam ,ale fasoli mam jeszcze dużo to napewno się za nią zabiorę. Pozdrawiam i miłej ,dobrej nocki. Cytuj
Stokrotka Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Również zrobiłam trochę tej sałatki. Jest wyśmienita. Do zimowego obiadku będzie jak znalazł. Dziękuję za przepis :-D Cytuj
figiel Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Polecam tę sałatkę . Dzisiaj ją robię . Cytuj
Dorota Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Oo! Jakoś jej nie zauważyłam, a apetycznie wygląda 🙂 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi