Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepis na sałatkę pochodzi z radia ,jest przeze mnie sprawdzony i naprawdę smakuje. Zimą można wykorzystać jako ciepłe danie dodając podsmażoną kiełbaskę. SKłADNIKI 1 kg fasolki szparagowej 20 dag cebuli 30 dag marchwi 70 dag pomidorów niepełna szklanka oleju 3 łyżeczki soli 2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki octu pieprz do smaku Fasolkę ugotować około 20 min prawie do miękkości i pokroić na małe kawałki,cebulę pokroić w grubszą kostkę i usmażyć na oleju,dodać marchew -wcześniej zetrzeć na tarce o grubych oczkach.To chwilę poddusić..... Pomidory obrać ze skórki i pokroić w dość dużą kostkę,dać do garnka,do pomidorów dodać sól,cukier i ocet...chwilę pogotować.Wszystko razem połączyć,włożyć do śłoików i zapasteryzować jednego dnia 15 minuti drugiego dla pewności jeszcze 10 minut.

post-3528-1222333252_thumb.jpg

post-3528-1222333372_thumb.jpg

post-3528-1222333471_thumb.jpg

  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam Cię Dorotko...fajnie ,że wykorzystałaś mój przepis-ja jeszcze nie robiłam ,ale fasoli mam jeszcze dużo to napewno się za nią zabiorę. Pozdrawiam i miłej ,dobrej nocki.

  • 3 lata później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.