Bahus Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Kluski półfrancuskie 40 dag mąki 6 łyżek masła 3 jajka 150 ml wody sól do smaku Masło utrzeć z jajkami, dodać przesianą mąkę, wodę i dokładnie zmiksować. Ciasto wyłożyć na deseczkę. Metalową łyżką kłaść podłużne kluski na osolony wrzątek, zanurzając za każdym razem łyżkę w wodzie. Gotować do wypłynięcia klusek na powierzchnię. Odcedzić. Przelać zimną wodą. Podawać jako dodatek do zup np. szparagowej lub grzybowej lub jako samodzielne danie z zawiesistymi sosami, lub polane tartą bułką z masłem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.