teresap Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Przepis mam od przyjaciółki WIESI Naleśniki - każdy ma swój przepis , wielkość naleśnika zależy od nas FARSZ 1 brokuł ( surowy pocięty w małe kwiatki) + 2 marchewki starte na grubych oczkach usmażyć z małą ilością tłuszczu i kapką wody ( dusimy)+ przyprawy wegeta+ pieprz +sól +magi +zioła prowansalskie 2 piersi z kurczaka pojedyncze , pokrojone w drobną kostkię obsmażyć z solą pieprzem i czosnkiem granulowanym pod koniec smażenia połać keczupem Usmażyć pieczarki tak około 05 kg też doprawić Wszystko wymieszać, doprawić do smaku i nakładać na środek naleśnika, posypać serem , zwinąć w tz kopertę i obtoczyć w jajku i bułce , obsmażyć jak krokiety tylko pod przykryciem Krokiety można zrobić dzień wcześniej i na drugi dzień obtaczać i obsmażać Odnośnie składników w farszu , to ilość wedle uznania np. jak mamy miej piersi czy pieczarek też może być GOTOWE SMACZNEGO Przepraszam że nie daje zdjęcia obsmażonych , ale nie zdążyłam zrobić Cytuj
zakalec Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 Jak sie te nalesniki zwija w koperte, tak, ze sie nie rozleca podczas obsmazania? Cytuj
teresap Opublikowano 21 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2008 Jak będę piekła dodam zdęcie , a tak na razie to farsz kładziemy na środek dwa boki do środka a następnie kolejne dwa się nałożą na siebie i wyjdzie kwadrat. Proszę się niebac przy obtaczaniu się nie rozwalą ? Życzę smacznego i czekam na opinię. :) Cytuj
basga Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2011 Ale fajny przepis!Ja do takich ponownie podsmażanych potraw naleśniki smażę tylko z jednej strony bo ta druga potem będzie obsmażana więc sobie ułatwiam. :) Cytuj
Kaliope Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2011 Jaki ciekawy farsz! Muszę koniecznie wypróbować. Tym bardziej, że u nas ostatnio naleśniki królują i to w różnych wersjach - na słodko i na ostro :) Ja w tygodniu robiłam z farszem z mielonego mięska + groszek + pieczarki i przecier pomidorowy, śmietanka - taki a'la boloński gęsty sos i po usmażeniu na wierzch starty ser i polać keczupem. Też polecam - pycha :sad: Jak wypróbuję z brokułami, to napiszę o wrażeniach. Pozdrawiam :-( Cytuj
teresap Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2011 Czekam na opinię POZDRAWIAM :biggrin: Cytuj
Armenika Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Z pewnością wypróbuję. Uwielbiam brokuły i uwielbiam kurczaka. A już najbardziej uwielbiam naleśniki z nie-słodkim farszem. Ja ten granulowany czosnek zamienię na tradycyjny ząbek albo dwa. No i zamiast przypraw typu maga czy vegeta wybieram raczej zioła. Może oregano i świeża bazylia? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.