Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepis mam od przyjaciółki WIESI

Naleśniki - każdy ma swój przepis , wielkość naleśnika zależy od nas

FARSZ

1 brokuł ( surowy pocięty w małe kwiatki) + 2 marchewki starte na grubych oczkach usmażyć z małą ilością tłuszczu i kapką wody ( dusimy)+ przyprawy wegeta+ pieprz +sól +magi +zioła prowansalskie

2 piersi z kurczaka pojedyncze , pokrojone w drobną kostkię obsmażyć z solą pieprzem i czosnkiem granulowanym pod koniec smażenia połać keczupem

Usmażyć pieczarki tak około 05 kg też doprawić

Wszystko wymieszać, doprawić do smaku i nakładać na środek naleśnika, posypać serem , zwinąć w tz kopertę i obtoczyć w jajku i bułce , obsmażyć jak krokiety tylko pod przykryciem

Krokiety można zrobić dzień wcześniej i na drugi dzień obtaczać i obsmażać

Odnośnie składników w farszu , to ilość wedle uznania np. jak mamy miej piersi czy pieczarek też może być

GOTOWE

SMACZNEGO

Przepraszam że nie daje zdjęcia obsmażonych , ale nie zdążyłam zrobić

post-6127-1223416799_thumb.jpg

post-6127-1223416821_thumb.jpg

post-6127-1223417160_thumb.jpg

  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jak będę piekła dodam zdęcie , a tak na razie to farsz kładziemy na środek dwa boki do środka a następnie kolejne dwa się nałożą na siebie i wyjdzie kwadrat. Proszę się niebac przy obtaczaniu się nie rozwalą ?

Życzę smacznego i czekam na opinię. :)

  • 2 lata później...
Opublikowano

Ale fajny przepis!Ja do takich ponownie podsmażanych potraw naleśniki smażę tylko z jednej strony bo ta druga potem będzie obsmażana więc sobie ułatwiam. :)

Opublikowano

Jaki ciekawy farsz! Muszę koniecznie wypróbować. Tym bardziej, że u nas ostatnio naleśniki królują i to w różnych wersjach - na słodko i na ostro :) Ja w tygodniu robiłam z farszem z mielonego mięska + groszek + pieczarki i przecier pomidorowy, śmietanka - taki a'la boloński gęsty sos i po usmażeniu na wierzch starty ser i polać keczupem. Też polecam - pycha :sad: Jak wypróbuję z brokułami, to napiszę o wrażeniach. Pozdrawiam :-(

  • 6 miesięcy temu...
  • 2 lata później...
Opublikowano

Z pewnością wypróbuję. Uwielbiam brokuły i uwielbiam kurczaka. A już najbardziej uwielbiam naleśniki z nie-słodkim farszem. Ja ten granulowany czosnek zamienię na tradycyjny ząbek albo dwa. No i zamiast przypraw typu maga czy vegeta wybieram raczej zioła. Może oregano i świeża bazylia?

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.