k@sia Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Witam :) Dowiedziałam się niedawno, że owoce miechunki są jadalne. Czy macie z nią jakieś doświadczenia?? Ja zawsze myślałam, że to tylko roślina ozdobna ;P A wygląda to cudo tak: [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
KsiazkiNaPatelni Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2013 witaj Kasiu 🙂 miechunkę można przygotować podobnie jak kalafior czy fasolke szparagową tzn. ugotować w wodzie z solą i cukrem, a potem zjeść lub zapasteryzować i zimą wykorzystywać jako dodatek do sałatek, jest też wersja na słodko - owoce smaży się z cukrem na gestą masę 🙂 Cytuj
k@sia Opublikowano 2 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2013 Dzięki za odpowiedź, parę lat czekałam :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi