Katarzyna Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Przepis dostałam od koleżanki Ani :) * 1 kg kapusty kiszonej * grzybów suszonych lub gotowanych * 2 1/2 łyżki mąki * 2 1/2 szklanki bułki tartej * duża cebula przesmażona na 4 łyżkach oleju * 3 jajka * sól pieprz do smaku Kapustę ugotować do miękkości > grzyby suszone też > jeśli mam świeże grzyby gotuję i dobrze odcedzam. Kapustę dobrze odcisnąć i razem z grzybami drobno poszatkować lub przekręcić przez maszynkę z dużymi dziurami . Dodać jajka, cebulę mąkę i bułkę tartą > dobrze wymieszać . Formować kotleciki > obtoczyć w bułce tartej i smażyć na patelni . Wyśmienite na gorąco i zimno > na obiad kolację i jako danie wigilijne ;) Smacznego [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Katarzyna Opublikowano 23 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Pierwszy raz w tym roku na wigilijnym stole zagoszczą jako nowość > wcześniej już jedliśmy , ale Teściowa i reszta rodzinki nie miała tej przyjemności > ciekawa jestem co powiedzą :) Nam smakowały ogromnie :D Cytuj
figiel Opublikowano 5 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2009 Przepis zapowiada sie ciekawie ....mam pytanie , tej bułki to ma być tak dużo ? Pozdrawiam ! Cytuj
Katarzyna Opublikowano 6 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2009 Nieraz sypię mniej bułki > jak uda mi się dobrze odcisnąć wodę i biorę grzyby gotowane też tak około kilograma :) Tak że wtedy bułki nie jest za dużo :) Cytuj
figiel Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Mam jeszcze pytanko ; z czym się podaję te kotleciki ..jakiś sos ? kapusta już sie gotuje , grzybki też ...... Cytuj
Katarzyna Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Możesz podać bez sosu > ja robiłam taki sosik grzybowy ze śmietaną , albo z torebki ;) Czekam na opinie po degustacji ;) Cytuj
figiel Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Kotleciki PYYYSSZZZNNNEE !!!! zrobiłam z mniejszej porcji składników ...zapomniałam dodać makę ,ale i tak wyszły super ...Do kotletów były kluski szare i sos grzybowy. Polecam ,i dziekuję za przepis !!!! Cytuj
apsik Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Dorotko kotlety bardzo apetyczne...kluseczek szarych też bym sobie zjadła-jak coś zostało to jadę do Ciebie. ;) Cytuj
Katarzyna Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Dorotko cieszę się że smakowały ;) Elu ja też chyba podskoczę na taki obiadek ;) Cytuj
figiel Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Oj zostało ,zostało ;) ....zapraszam !!!!!!! Zjadłam zimnego kotleta , tak samo smaczny ...myslę ,ze sos pomidorowy tez by pasował . Te kotlety zagoszczą na stałe w moim jadłospisie ..... Cytuj
Katarzyna Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Cieszy mnie to Dorotko że mogłam urozmaicić troszkę meni ;) Cytuj
iwona30 Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 Dzisiaj na obiad zrobiłam kotleciki już mam wszystko gotowe tylko usmażyć podam z pekinką. Kasiu proszę o więcej takich fajnych przepisów. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 12 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 Iwonko zawsze jak tylko coś nowego dobrego wpadnie mi w ręce to zaraz sie z Wami dzielę więc jak tylko coś to będzie na bank ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi