Magdalena Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 1 kg ugotowanych ziemniaków 10-15 dag orzechów włoskich 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 1 jajko sól, pieprz bułka tarta, olej Ziemniaki przcisnąć przez praskę lub maszynkę ,orzechy posiekać lub utłuc ,rozdrobnić. Dodać jajko, sól, pieprz wysmakowć. Wyrobić jak na kluski śląskie , uformować owalne placuszki do bułki i na rozgrzany olej, upiec. Wczoraj ten przepis dała mi miła sąsiadka z działki i zaraz go wypróbowałam na rodzince Placki mają różowy kolor i super smak, do tego sosik grzybowy . Ja miałam jeszcze ogórki w zalewie musztardowej pycha!!!! Będę je powtarzać bo są warte i mało roboty SMACZNEGO!!! Cytuj
ajaj Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 No wiec dlaczego nie ma fotki tych pysznosci? Zawsze fajnie jest widziec o czym mowa. Prosze zatem o fotografie. Cytuj
Kaliope Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Ja tak samo robię na Boże Narodzenie krokiety.. formuję je w kształt paluszków rybnych i smażę na złoty kolor w panierce z jajka i bułki tartej.. do kapustki z grzybami albo do barszczu są pyszne!! Gorąco polecam. A w środku rzeczywiście kolor lekko różowy. Można dodać trochę natki posiekanej. Cytuj
Magdalena Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Dodaje zdjęcie do przepisu może poleci ślinka na placka pozdrawiam Magdalena!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.