mac51 Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 Pstrąga sprawić, dokładnie opłukać, osuszyć, osolić. Do środka włożyć parę listków mięty lub pietruszki, trochę popieprzyć. Odstawić na pół godzinki. Następnie oprószyć mąką. Smażyć na patelni, na rozgrzanym tłuszczu. Po przyrumienieniu, dosmażyć kilka minut pod przykryciem . Osobno ugotować ziemniaki w mundurkach ( uważac ,żeby nie były za miękkie) Po wystygnięciu, obrać ze skórki, pokroić w plasterki, posolić, popieprzyć i usmażyć na rumiany kolor. Udekorować kawałkami cytryny do skropienia i to wszystko.Ja dodałem jeszcze pomidorka, bo lubię :) Smacznego ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.