Jolcia Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 A oto obiecane ciasto.Zdjęcie będzie później jak córka znajdzie chwilkę wolną. Biszkopt: -25 dag orzechów włoskich mielonych -20 dag cukru -5 łyżek pokruszonych biszkoptów -3 łyżki mąki krupczatki -1 łyżeczka proszku do pieczenia -8 jajek -sok z jednej cytryny Ubić białka,dodać cukier,potem żółtka,biszkopty,mąkę z proszkiem i sok.Wylać na dwie blaszki i piec ok 20 minut.Blaszka [27/34 cm]. Krem: -12.5 dag masła -12.5 dag Kasi -1 1/2 gorzkiej czekolady -budyń czekoladowy -1 1/3 szklanki mleka -2 żółtka -3 łyżeczki cukru Szklankę mleka zagotować i wlać do nie 1/3 sklanki mleka wymieszane z budyniem i jednym żółtkiem.Zagotować mieszając.Powstanie budyń . Ostudzić. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę,wyjąć z wody naczynie i dodać masło z margaryną.Zmiksować i poczekać ,aż ostygnie. Czekoladową masę zmiksować z budyniem i dodać żółtko utarte z cukrem. Dodatkowo: -dżem z czarnej porzeczki Jeden placek posmarować dżemem,rozsmarować krem.przykryć drugim plackiem.Polać polewą. Jeżeli ktoś lubi czekoladę to na pewno będzie zachwycony.Ciasto jest delikatne w smaku i nie słodkie. Cytuj
apsik Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 JOLU KOLEJNE CUDO..czekam z niecierpliwością na foteczki i serdecznie Cię pozdrawiam. Cytuj
Kaliope Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Przepis brzmi smacznie.. również czekam na zdjęcia a recepturę już spisuję :-D Cytuj
Jolcia Opublikowano 5 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Oto obiecane zdjecia:) Cytuj
figiel Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Ajajaj !! ciasto pysznie się prezentuje .....czy do ciasta dodawałaś kakao ? Przepis w kolejce do wypróbowania . Pozdrawiam! :) Cytuj
ina12 Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Jolciu widząc to ciasto ja już jestem nim zachwycona. Dzięki za przepis i zdjęcia. Pozdrawiam Cytuj
Jolcia Opublikowano 6 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Do ciasta nie dodawałam kakao.Biszkopt ciemnieje od orzechów, a krem jest ciemny od czekolady i budyniu czekoladowego. Dzięki za miłe słowa :) . Cytuj
Jachu Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Ciasto rewelacja! :lol: Wszystkim bardzo smakuje! :) Cytuj
mart Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Jachu piękne! Wyglada tak super że chyba trzeba zrobić. Cytuj
Jachu Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Smakuje jeszcze lepiej jak wygląda :lol: Chociaż przez to szybko znika :) Cytuj
Jolcia Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Jachu cieszę się,że upiekłeś ciacho :lol: i najważniejsze,że smakuje. Pozdrawiam :) . Cytuj
Jachu Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Wszystko dzięki Twojemu wspaniałemu przepisowi - już został umieszczony na liście TOP TEN :lol: Świetnie wszystko opisane, w żadnym miejscu nie musiałem się zastnawiać co gdzi e dodać, bo nie zawsze to jest takie proste dla faceta :) Cytuj
figiel Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Wasze zdjecia zachęciły mnie do wypróbowania...... ciasto smaczne , krem super w smaku ,taki delikatny . Achhhh ......te kalorie !!!!! ps.przepis oceniam na 5 !!!! Pozdrawiam :) Cytuj
Kaliope Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Wasze ciasta pięknie się prezentują! Jolciu, przepis bardzo ciekawy i również u mnie czeka w kolejce do wypróbowania :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.