Basia K Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Smak super.Z piernikami nic złego się nie działo,mimo moich obaw. Jednak muszę go zrobic ponownie,żeby się pochwalic,bo niestety użyłam za dużą blaszkę i wyszedł mi bardzo niski.co nie przeszkadza nam w delektowaniu się nim :) Cytuj
andy8 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Ewuś fajnie te pierniczki wyglądają jakby takie duże rodzynki,mam chyba przepis z piernikami ale tam układa je się równo w środek masy serowej-połączenie sera i ciastek piernikowych musi być jednak apetyczne Cytuj
margaret65 Opublikowano 8 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Nawet nie wiecie jak sie cieszę ,ze mój przepis tak wam przypadł do gustu i dziekuje za miłe komentarze:) pozdrawiam cieplutko:) Cytuj
minia51 Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Ja również upiekłam ten sernik na męża i syna imieniny (11 i 12 XI), nie zdążyłam polać polewą i już nie poleję bo połowy już nie ma. Sernik łatwy w wykonaniu, smaczny i ciekawy na przekroju. A ja.... cóż muszę coś znowu upiec. Sernik jutro rano napewno upiekę, pierniki mam. Dzięki za przepis. Cytuj
marysiasto Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 upiekłam wczoraj.Jest bardzo dobry Cytuj
Annar Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Skusił mnie ten przepis i zrobie go na święta zamiast zwyłego tradycyjnego. Cytuj
Kaliope Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Chcę upiec ten sernik ale w tortownicy. Czy powinnam trzymać go dłużej w piekarniku czy wystarczy czas podany w przepisie? Cytuj
margaret65 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Wystarczy czas napisany w przepisie:)tylko ta wieksza tortownica , mozna sprawdzić czy sie upiekł :-) wcisnąć wykałaczke w ciasto,jak wyjdzie wykałaczka brudna w ciescie tzn jeszcze sie nie upiekła jak czysta to jest gotowy :) smacznego :) Cytuj
Kaliope Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2009 Upiekłam ten sernik i wszystkim bardzo smakował. Trochę niski wyszedł bo piekłam w dużej blaszce, ale to nie zmienia faktu, że szybko został zjedzony. Na wierzchu polukrowałam i posypałam skórką pomarańczową. Muszę przyznać, że smak bardzo ciekawy i warto było wypróbować, jednak ja chyba wolę tradycyjny smak sernika :-? Za bardzo było w nim czuć te pierniki, nawet pachniał jak piernik. Ale taki urok tego przepisu. Niemniej ciasto smaczne, coś innego. Przepis już poszedł dalej. Cytuj
jgust Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 SERNIK Z PIERNIKAMI NADZIEWANYMI W CZEKOLADZIE:)pyszności:)--------1 kg sera białego(3-krotnie mielonego)/1 kostka masła/6 jajek/30 dkg cukru/1 cukier waniliowy/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej/50dkg pierników nadziewanych w polewie czekoladowej/1 duża cytryna/tłuszcz i bułka tarta/------------żółtka,cukier i cukier waniliowy ucieramy na puszystą masę/dodajemy masło,mąke ziemniaczaną i ucieramy/dodajemy ser trzykrotnie zmielony/cytryne parzymy,ścieramy na cieńkiej tarce skórke oraz wyciskamy z niej sok i dodajemy do sera/pokrojone na dwa lub trzy kawałki pierniki dodajemy do sera-mieszamy/białka ubijamy na sztywną piane ze szczyptą soli i dodajemy do masy-mieszamy delikatnie/wylewamy mase do dużej tortownicy i pieczemy około 50 minut w tem.200 stopni/na wystygniety placek polecam polewe czekoladową -smacznego:) Cytuj
jgust Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Wspaniały przepis i wart pieczenia.sernik szybko zginał ze stołu bo jest naprawde smaczny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi