margaret65 Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 JAJA"STULETNIE"-----10 jajek/2 łyżki czarnej liściastej herbaty/łyżeczka mielonego czarnego pieprzu/1 łyżeczka anyżku/2 kostki maggi(ewentualnie 1-3 łyzki przyprawy maggi w płynie lub jeszcze lepiej-orginalnego sosu sojowego)/ziele angielskie/kilka ziaren kolendry-------Jajka zalać zimną woda,doprowadzić do wrzenia i gotować 15 minutek.Trzonkiem noża lekko nadtłuc skorupki,ale ich nie obierać.Do wody dodać przyprawy i jajka w skorupkach,tak aby woda przykrywała jajka i gotowac na malenkim ogniu przez godzinę,a następnie pozostawić jajka w roztworze na co najmniej 8 godzin(najlepiej na cała noc).Obrać,pokroić na ćwiartki i podawać przybrane zieleniną-fajnie wyglada i ostro smakuje-doskonałe do kieliszeczka czegoś mocniejszego-:)smacznego:) Cytuj
joe_cooker Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2012 nie będę się rozpisywał, po prostu GENIALNE! skąd ten przepis? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.