ania45 Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Zakupy kalafior 1 pieczarki 40dkg. brokuła ziemniaki około 1,5kg. marchew 1,5kg pietruszka ze 2 korzenie fasolka szparagowa pół kilo 3 cebule 2 margaryny obojętne jakie udka patyczki 1,5 kg. 2liście kapusty wykonanie margarynę pokroić i ułożyć na dnie garczka dość dużego na to udka przyprawione do woli przyprawamina udka kładziemy warzywa pokrojone w niezbyt cienkie plastry i tak wrstaw ziemniaków na to warstwa marchewki na to warstwa klafiora i tak do wyczerpania wszystkich warzyw oczywiście warstwy solimy na koniec przykrywamy liścmi z kapusty i na wolnym ogniu dusimy ok 1 godz. nie mieszamy sprawdzamy czy na samej górze warzywa są miękkie jeśli tak to łyżką wyjmujemy od spodu na talerz życzę smacznego Cytuj
ania45 Opublikowano 3 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 mięso może być inna część kurczaka ,ale musi być surowe i przyprawione Cytuj
Katarzyna Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Chyba się na to skuszę :lol: Tylko czy nie potrzeba na początku troszkę wody :) Wiem że jest tłuszcz , ale zanim warzywa zaczną puszczać sok > nie przypali się :lol: Cytuj
ania45 Opublikowano 6 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 ja nie dodaję wody naprawdę proszę nie dodawać Cytuj
figiel Opublikowano 20 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2008 Witam ! Aniu wreszcie wykorzystałam Twój przepis :D . Zamiast udek były skrzydełka ... warzywa ,te co były w piwnicy ...nastepnym razem dodam kalafior ,albo brokuła . Bardzo smaczne ,a jak pachnie w kuchni :) !!!....i nie trzeba pilnować ,bo się samo gotuje .Wystarczyła zaledwie godzinka. Warzywa i mięso puściły sok i nic sie nie przypaliło . Polecam to pyszne danko "jednogarnkowe ". Dziękuję za przepis . Pozdrawiam !!! Cytuj
ania45 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Widzę ze wyszło ci swietnie i naprawdę nie trzeba nic pilnować bo to danie samo się ugotuje życzę smacznego i pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi