mamalu Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 225 g miekkiego masla 3/4 szklanki pudru cukru 1 jajko 1 lyzeczka ekstratu waniliowego 1 lyzeczka ekstratu migdalowego 2 i 2/3 szklanki maki 1 lyzeczka proszku do pieczenia 1 lyzeczka soli 3/4 szklanki migdalow obranych ze skorki... Zgniesc ciasto z podanych skladnikow oprocz migdalow.Zwinac w folie i wstawic do lodowki na pol godziny.Wyjac ciasto formowac paluszki mniej wiecej wielkosci malego palca na jednym koncu wcisnac migdal przeciety na pol.(tak w miejsce paznokcia)Piec 10 mniut w temperaturze 200° C.studzic na kratce.... Ja dalam mniej ekstratu migdalowego i tylko 0,5 lyzeczki soli... [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Ps.mam nadzieje ze zdjecia sie wstawia:) a przepis pochodzi z tego blogu.. [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
mamalu Opublikowano 30 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 Jeszcze zdjecia [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Moze jutro jakas mamusia skorzysta ja pieklam dzis z dziecmi i mielismy wspaniala zabawe tylko pozniej kuchnia wygladala jak po wojnie :-D Cytuj
ala291 Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 fantastyczne!! :-D jeszcze takich wypieków, nie widziałm jak żyję 50 lat!! no super po prostu! :P Cytuj
mamalu Opublikowano 30 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 Te ciasteczka sa naprawde smaczne polecam......dla dzieci w sam raz bo nie za slodkie. Cytuj
ina12 Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 Danusiu te paluszki wspaniale wyglądają, dla mnie to jest też nowość. Cytuj
Kaliope Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 A ja mam pytanie odnośnie tego ekstraktu migdałowego. Co to takiego, jak wygląda, gdzie kupić? Laseczki wanilii widziałam, ale jeśli chodzi o ekstrakt migdałowy??? Czy można to zastąpić aromatem migdałowym (a może właśnie o aromat chodziło?) Z góry dziękuję za odpowiedź. A paluszki prezentują się bardzo oryginalnie i smacznie :-D Cytuj
figiel Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 Pierwsze zdjęcie , paluszki jak 'żywe' :P :P :-D :D ..Podziwiam pomysłowośc !!!!!!!!!!! Cytuj
mamalu Opublikowano 31 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 Kaliope dla mnie ekstrakty to wlasnie oleji zapachowe i takowe do ciastek dalam. Moze sie ktos wypowie... Dziekuje bardzo za pochwaly pomyslu ale pomysl niestety nie moj:D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi