margaret65 Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Jak wiemy są różne sposoby na pieczenie naleśników.Ja piekę też różnie i to zależy od tego co mam w domowych zapasach:).Podam mój sposób :-D ciasto na naleśniki robię różnie:) mleko z orenżadą lub woda sodową ,czasem na piwie z mlekiem ,tez kwaśne mleko z wodą i zawsze dodaje olej by juz nie smarowac patelni w trakcie pieczenia,no oczywiscie musi byc mąka, jajko,ciut soli ,proszek do pieczenia ,cukier waniliowy czy zapach.Jak piekę to ciasto jasne wypiekam do połowy by podać z dżemem lub powidłami potem polewam różnymi sosami wg uznania,a do drugiej części wsypuje dwie łyżki ciemnego kakao i wychodza naleśniki ciemno brązowe które potem podaje z wyrobionym serkiem białym i po złożeniu wychodzą naleśniki murzynki :P na które daje bita śmietanę i posypuje czekoladą-wyglądaja fantastycznie i smakowicie no i tak inaczej :P ŻYCZĘ SMACZNEGO :D Cytuj
mart Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 Fajny pomysl z dodaniem oleju do ciasta,ulatwia sprawe.Mam tylko pytanie:ile go tam dolac? Cytuj
rybcia Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 Ja też do ciasta naleśnikowego zawsze dodaję trochę oleju,nie trzeba już natłuszczać mocno patelni.Ale z kakao jeszcze nie robiłam muszę koniecznie wypróbować. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.