wiosenka Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Polecam skrzydełka po afrykańsku, słodko kwaśne danie, które smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Ja osobiście danie to podaje do ryżu, na ciepło:) 1/2 do 1 kg skrzydełek ketchup pikantny kwasek cytrynowy (odrobinę) sól cukier do smaku mąka ziemniaczana 2 jaja warzywa (marchew, pietruszka) Skrzydełka usmażyć w mące i w jajku. W drugim garnku ropzuścić kostkę rosołową, dodać warzywa, ketchup i przyprawy, przełożyć skrzydełka i gotować aż sos będzie krystaliczny. Podawać z ryże. Całe danie obsypać zieleniną Cytuj
teresap Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Witaj Ja nie doczytałam się w czym rozpuścic tą kostkę rosołową :) Cytuj
wiosenka Opublikowano 3 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 No faktycznie, nie napisałam. No ale chyba jest to logiczne, że w wodzie. Na kostkę około 3 szklanek wody proponuje. :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi