Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przystawka szybka w wykonaniu a jaka apetyczna :). Pomidorki przekładane na przemian z serem mozarella plus czerwona cebulka i dekoracja :lol: czy nie wyglada apetycznie? Smacznego:)post-11701-1225736060_thumb.jpgpost-11701-1225736087_thumb.jpg

Opublikowano

Wygląda apetycznie lecz to powinno znaleźć się w przekąskach a nie w słodkościach  :)

Opublikowano

Wiolu masz racje :) sama nie wiem jak to sie stało ale to moja winna bo jeszcze sie tu nie zapoznałam w operowaniu i nie wszystko wiem ,nawet nie wiem gdzie moge sobie zapisac ulubione przepisy albo gdzie szukac moich przepisów które wpisałam ,bo ja widze na moim profilu tylko 4 ,wiec sama widzisz nie kumata jestem ale sie postaram :lol: chyba musze teraz skasować mozarelle i odnowa wpisać? -pozdrawiam:)

Opublikowano

:)  Witaj nic się strasznego nie stało każdy zrobił jakąś pomyłke, nic nie musisz kasować , wystarczy że każde następne bedziesz dodawac  pod właściwy adres i bedzie ok , a to Marcin przeniesie gdzie trzeba  :lol:

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ta potrawa nazywa się Caprese. To typowa włoska przystawka. I tak właściwie to powinno się ją wykonać tak: pokroić w plastry pomidory oraz odsączone kulki mozzarelli i przełożyć na przemian na półmisku, polać sosem z oliwy z oliwek i octu balsamicznego posypać grubo zmielonym pieprzem udekorować posiekaną bazylią. Ma ona odzwierciedlać włoską flagę. Ja ponadto posypuję lekko pomidory i mozarellę przed polaniem sosem solą i dodaję do sosu także oregano. Wersji z czerwoną cebulą jeszcze nie testowałam, ale na pewno spróbuję :)

  • 1 rok później...
Opublikowano

ja tez, nie wyobrazam sobie tej przystawki bez oliwy i octu balsamicznego, przyprawione oczywiscie sola i pieprzem, i duuuuuuuza ilosc bazylii, nie siekam cale listki wygladaja ladniej

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pyszna przystawka. Ja robię jeszcze pomidory z fetą i czerwoną bazylią, bez żadnego sosu tylko sól.

Opublikowano

Mart, przepraszam za nieścisłości w sprawie soli. Dla mnie słoność fety jest oczywista, natomiast pomidory można solić lub nie. Ja je delikatnie solę. Fetę kroję w kostkę, zalewam oliwą na ok. 1 godzinę, odsączam i dopiero wtedy używam do sałatek.

  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Też używam oliwy z oliwek,ale staram się nie dodawać octu blasamicznego-jakoś psuje mi smak. No i wydaje mi się,że lepiej nie szatkować bazyli gdyż pełnię smaku i aromatu zachowuje kiedy pozostaje nietknięta. Zdarza mi się zrobić małą wariacje na temat tego dania i doadaję do noego czerwoną paprykę:mrgreen:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.