margaret65 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Przystawka szybka w wykonaniu a jaka apetyczna :). Pomidorki przekładane na przemian z serem mozarella plus czerwona cebulka i dekoracja :lol: czy nie wyglada apetycznie? Smacznego:) Cytuj
mac51 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Pięknie :) A ta różyczka w środku :lol: Cytuj
wiola344 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Wygląda apetycznie lecz to powinno znaleźć się w przekąskach a nie w słodkościach :) Cytuj
margaret65 Opublikowano 3 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Wiolu masz racje :) sama nie wiem jak to sie stało ale to moja winna bo jeszcze sie tu nie zapoznałam w operowaniu i nie wszystko wiem ,nawet nie wiem gdzie moge sobie zapisac ulubione przepisy albo gdzie szukac moich przepisów które wpisałam ,bo ja widze na moim profilu tylko 4 ,wiec sama widzisz nie kumata jestem ale sie postaram :lol: chyba musze teraz skasować mozarelle i odnowa wpisać? -pozdrawiam:) Cytuj
wiola344 Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 :) Witaj nic się strasznego nie stało każdy zrobił jakąś pomyłke, nic nie musisz kasować , wystarczy że każde następne bedziesz dodawac pod właściwy adres i bedzie ok , a to Marcin przeniesie gdzie trzeba :lol: Cytuj
Basia K Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Robiłam już taką przystawkę,posypywałam bazylią...takiej różyczki nie umiałabym zrobic :) Cytuj
wrotka85 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Ta potrawa nazywa się Caprese. To typowa włoska przystawka. I tak właściwie to powinno się ją wykonać tak: pokroić w plastry pomidory oraz odsączone kulki mozzarelli i przełożyć na przemian na półmisku, polać sosem z oliwy z oliwek i octu balsamicznego posypać grubo zmielonym pieprzem udekorować posiekaną bazylią. Ma ona odzwierciedlać włoską flagę. Ja ponadto posypuję lekko pomidory i mozarellę przed polaniem sosem solą i dodaję do sosu także oregano. Wersji z czerwoną cebulą jeszcze nie testowałam, ale na pewno spróbuję :) Cytuj
Yola79 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2010 lekka i fajna przystawka. Mi osobiście bardzo smakuje. polecam Cytuj
basga Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2010 Ja robię tak samo jak wrotka. :wink: Cytuj
mart Opublikowano 4 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2010 ja tez, nie wyobrazam sobie tej przystawki bez oliwy i octu balsamicznego, przyprawione oczywiscie sola i pieprzem, i duuuuuuuza ilosc bazylii, nie siekam cale listki wygladaja ladniej Cytuj
AnnaK Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 Pyszna przystawka. Ja robię jeszcze pomidory z fetą i czerwoną bazylią, bez żadnego sosu tylko sól. Cytuj
mart Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 sol do fety? nigdy jej juz nie sole bo i tak jest bardzo slona Cytuj
AnnaK Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 Mart, przepraszam za nieścisłości w sprawie soli. Dla mnie słoność fety jest oczywista, natomiast pomidory można solić lub nie. Ja je delikatnie solę. Fetę kroję w kostkę, zalewam oliwą na ok. 1 godzinę, odsączam i dopiero wtedy używam do sałatek. Cytuj
kotlecik Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2010 Też używam oliwy z oliwek,ale staram się nie dodawać octu blasamicznego-jakoś psuje mi smak. No i wydaje mi się,że lepiej nie szatkować bazyli gdyż pełnię smaku i aromatu zachowuje kiedy pozostaje nietknięta. Zdarza mi się zrobić małą wariacje na temat tego dania i doadaję do noego czerwoną paprykę:mrgreen: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.