iwonia Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 4 kg. ogórków-małe,całe,tylko umyte 4 czerwone papryki-pokroić w cienkie paski 0,5 kg. cebuli-pokroić w talarki 1 seler-starty na tarce wszystkie składniki wymieszać zalać solanką i pozostawic na 3 godz. Solanka: 9 szklanek wody,1 szklanka soli Zalewa słodko-kwaśna 6 szklanek wody 4 szklanki cukru 3 szklanki octu 2 łyżki gorczycy 2 łyzki kolendry Z przygotowanych warzyw dokładnie odcedzić słoną wodę,produkty przełożyć do słoików,zalać zalewą słodko-kwaśną.Gotować maksymalnie 8 do 10 min. Smacznego :) Cytuj
Stokrotka Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 Ogóreczki są przepyszne. Robiłam je w zeszłym roku i wszyscy się nimi zachwycali. Bardzo szybko nam się skończyły, więc w tym roku zrobię więcej :) Dziękuję za przepis Cytuj
iwonia Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 cieszę się że smakowały u mnie w domu goszczą one od kilku lat i zawsze najszybciej znikają z piwnicy,pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.