margaret65 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Ciasto budyniowe:) [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Składniki: 2 szklanki mąki, 1, 5 szklanki cukru, 6 jajek, 350 dag masła, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 litr mleka, 3 budynie czekoladowe, 1 budyń waniliowy, 4 homogenizowane serki waniliowe, polewa czekoladowa lub wiórki kokosowe do ozdoby. Wykonanie: Na stolnicę wysypać mąkę, dodać pół szklanki cukru oraz 250 dag masła i posiekać nożem, następnie dodać 2 jajka, żółtko, 2 łyżeczki proszku do pieczenia i zagnieść ciasto. Gotowe wyłożyć na blachę. W litrze mleka ugotować 3 budynie czekoladowe. Gorącą masę budyniową wylać na surowe ciasto. Żeby zrobić masę serową, trzeba 100 dag masła utrzeć z 1 szklanką cukru, dodać serki i 3 żółtka, wsypać budyń waniliowy i wymieszać. Następnie dodać ubitą pianę z jednego białka, delikatnie wymieszać i wylać na masę budyniową. Blachę z ciastem włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w 170 stopniach około 40 minut. Po upieczeniu polać polewą czekoladową. Można też przyozdobić wiórkami kokosowymi. Znalezione na internecie i z fotografowane ,wydaje sie ciekawe,więc pokazuje ,kto pierwszy upiecze niech się pochwali :) Cytuj
apsik Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Margaret ciacho wygląda pysznie ,ale taki przepis jest już na forum,podała go Kasia i ma tytuł sernik z budyniem czekoladowym,nie wiem czy przepis na ciasto jest identyczny ale reszta na pewno jest taka sama. Oczywiście to nic nie szkodzi -placuszek polecam bo jest naprawdę dobry i sama wielokrotnie go robiłam. Pozdrawiam Ela. Cytuj
margaret65 Opublikowano 4 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 A ja własnie szukałam i nie znalazłam takiego ciasta ,poczatkujaca jestem i nie bardzo tutaj sie jeszcze poruszam ,cóż trudno :) innym razem dokładnie sprawdzę:lol:-pozdrawiam:) Cytuj
viola32 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Ciasto pieknie sie prezentuje na fotkach.(Zdjecia b.ostre, napewno przez fachowca zrobione) Cytuj
margaret65 Opublikowano 8 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 To tylko aparatem z telefonu robione :) Cytuj
maria02 Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 A raczej skopiowane ze strony Kafeterii. A ciasto smaczne. Cytuj
margaret65 Opublikowano 12 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 I wcale tego nie ukrywałam ,na samym dole jest napisane ,to tak do wiadomości Marii :) Cytuj
maria02 Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Wiadomość przyjęłam, ale nie mogłam przeczytać zdania, które pojawiło się przed chwilą. Pozdrawiam. Cytuj
margaret65 Opublikowano 13 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Nie będę się dochodzic bo nie masz racji ,ale to już twój problem ,to nie portal kryminalny tylko kulinarny -pozdrawiam :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi