figiel Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Ewo ciasto apetyczne ...dobrze ,że wstawiłaś zdjęcie ,bo jakoś nie mogłam sobie wyobrazić tej masy miętowej ,wcale nie wygląda na rzadką ..ładnie przyozdobiłas . Pozdrawiam ! Cytuj
margaret65 Opublikowano 18 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Ewa cieszę się,że ci placuszek wyszedł i gratulacje a co do mięty to teraz sprobuj może zrobic mój drugi przepis na super placek miętowy z mieta suszoną ,jest prze dobry i taki inny a prosty w wykonaniu -pozdrawiam cieplutko :) Cytuj
Jolanta Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 Ja mam pytanie czy moga byc czekoladki mietowe zamiast tych pastylek bo u mnie nie ma takich cukierkow,a ztego co wiem to nie sa nadziewane. Cytuj
margaret65 Opublikowano 27 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Wydaje mi się ,że czekoladki nie będa dobre a te pastylki są w biedronce napewno bo ja kupowałam -sprawdz -pozdrawiam serdecznie :) Cytuj
Jolanta Opublikowano 27 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2008 Margaret ja nie mieszkam w Polsce i tuwlasnie nie ma takich cukierkow tylko takie czekoladki (listki)o smaku mietowym szkoda ze nie moga byc bo mam wielka ochote na to ciasto. Cytuj
margaret65 Opublikowano 28 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Możesz spróbować ale nie wiem jaki będzie efekt :) te pastylki maja to do siebie że sa czekoladowe i maja w środku dużo białej masy miętowej ,spróbuj a nuz tez będzie smaczny placek lub zrób placek miętowy z suszonej mięty jest tez rewelacyjny ,wczesniej podawałam przepis napewno go znajdziesz :evil:-pozdrawiam M Cytuj
Jolanta Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Margaret ciasto zrobilam jutro degustacja :-) .Zrobilam z czekoladek firmy After Eight.One tez sa nadziewane biala mietowa masa.Osobiscie nie dalam do tej masy zelatyny poniewaz ja jej nigdy nie uzywam bo bitej smietany.A masa sie super ubila.Pozdrawiam :) Cytuj
margaret65 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 Cieszę się ,że ci wyszło i jestes zadowolona :-) pozdrawiam cieplutko :) Cytuj
Annar Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Dziś upiekłam to ciasto na imieniny. Rewelacja ! Ta piana miętowa jest pyszna. Troche zmodyfikowalam przepis, bo dałam 300g pastylek, 500ml śmietany, a do żelatyny nie dodawałam już cukru - tylko 1 sniezke. Ciasto wyszlo bardzo slodkie. I nie robiłam już polewy. Naprawde warty polecenia. :) Cytuj
KIKI Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 a moze ktos wkei zdjecie tego ciasta :) Cytuj
ina12 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Kiki zdjęcie jest na pierwszej stronie, Ewunia dodała. Cytuj
julka05 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2009 Super przepis na masę. Nowy smak ale bardzo dobry. Ja użyłam pastylek miętowych w czekoladzie z Biedronki i na górę tez polewa i płatki migdałowe. Polecam bo warto spróbować :) Cytuj
apsik Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 Margaret i ja w końcu zdecydowałam się na Twoje ciacho...jest naprawdę smaczne i do tego zupełnie inne. Wszyscy pytali się w jaki sposób je zrobiłam. Na miętową piankę użyłam 1/2 litra śmietany i 25 dag pastylek i jak dla mnie to jest dość wyrażny smak,na wierzchu sa biszkopty i gruba warstwa polewy...aha...śmietany już wogóle nie słodziłam. Margaret należy Ci się 5. Cytuj
figiel Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Elu ciasto wyglada apetycznie !!!! .Też mam ochote je zrobić ...mam pytanie ,czy zagotowanie śmietany z cukierkami jest bezpieczne ? czy sie nie zwarzy ? ilu procentowej śmietany użyłaś ? Pozdrawiam ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi