Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Ewa cieszę się,że ci placuszek wyszedł i gratulacje a co do mięty to teraz sprobuj może zrobic mój drugi przepis na super placek miętowy z mieta suszoną ,jest prze dobry i taki inny a prosty w wykonaniu -pozdrawiam cieplutko :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wydaje mi się ,że czekoladki nie będa dobre a te pastylki są w biedronce napewno bo ja kupowałam -sprawdz -pozdrawiam serdecznie :)

Opublikowano

Margaret ja nie mieszkam w Polsce i tuwlasnie nie ma takich cukierkow tylko takie czekoladki (listki)o smaku mietowym szkoda ze nie moga byc bo mam wielka ochote na to ciasto.

Opublikowano

Możesz spróbować ale nie wiem jaki będzie efekt :) te pastylki maja to do siebie że sa czekoladowe i maja w środku dużo białej masy miętowej ,spróbuj a nuz tez będzie smaczny placek lub zrób placek miętowy z suszonej mięty jest tez rewelacyjny ,wczesniej podawałam przepis napewno go znajdziesz :evil:-pozdrawiam M

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Margaret ciasto zrobilam jutro degustacja :-) .Zrobilam z czekoladek firmy After Eight.One tez sa nadziewane biala mietowa masa.Osobiscie nie dalam do tej masy zelatyny poniewaz ja jej nigdy nie uzywam bo bitej smietany.A masa sie super ubila.Pozdrawiam :)

Opublikowano

Dziś upiekłam to ciasto na imieniny. Rewelacja ! Ta piana miętowa jest pyszna. Troche zmodyfikowalam przepis, bo dałam 300g pastylek, 500ml śmietany, a do żelatyny nie dodawałam już cukru - tylko 1 sniezke. Ciasto wyszlo bardzo slodkie. I nie robiłam już polewy. Naprawde warty polecenia. :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Super przepis na masę. Nowy smak ale bardzo dobry. Ja użyłam pastylek miętowych w czekoladzie z Biedronki i na górę tez polewa i płatki migdałowe. Polecam bo warto spróbować :)

Opublikowano

Margaret i ja w końcu zdecydowałam się na Twoje ciacho...jest naprawdę smaczne i do tego zupełnie inne. Wszyscy pytali się w jaki sposób je zrobiłam. Na miętową piankę użyłam 1/2 litra śmietany i 25 dag pastylek i jak dla mnie to jest dość wyrażny smak,na wierzchu sa biszkopty i gruba warstwa polewy...aha...śmietany już wogóle nie słodziłam. Margaret należy Ci się 5.

post-3528-1231660311_thumb.jpg

post-3528-1231660401_thumb.jpg

post-3528-1231660507_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Elu ciasto wyglada apetycznie !!!! .Też mam ochote je zrobić ...mam pytanie ,czy zagotowanie śmietany z cukierkami jest bezpieczne ? czy sie nie zwarzy ? ilu procentowej śmietany użyłaś ? Pozdrawiam ;)