korina176 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Margaret i ja w końcu zdecydowałam się na Twoje ciacho...jest naprawdę smaczne i do tego zupełnie inne. Wszyscy pytali się w jaki sposób je zrobiłam. Na miętową piankę użyłam 1/2 litra śmietany i 25 dag pastylek i jak dla mnie to jest dość wyrażny smak,na wierzchu sa biszkopty i gruba warstwa polewy...aha...śmietany już wogóle nie słodziłam. Margaret należy Ci się 5. Witajcie :) Jestem nowa na Forum mam na imię Kasia :) Często korzystam z Waszych doskonałych kulinarnych pomysłów jednak dopiero teraz zdecydowałam się dołaczyć ;) Mam pytanie do apsik :D czy dodawałaś żelatynę ? Pozdrawiam Wszystkich :D Cytuj
apsik Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Dorotko też obawiałam się gotowania ,ale nic się nie stało i śmiało polecam Ci to ciasto-jest inne i bardzo smaczne,śmiaetana była 36 procentowa. Witam Cię Kasiu na forum i zachęcam do upieczenia tego smakołyku i dzielenia się swoimi sprawdzonymi przepisami. Jeżeli chodzi o żelatynę to dałam 1 łyżkę rozpuszczoną w 1/2 szklanki wody. Pozdrawiam i papa. Cytuj
korina176 Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Dziękuję bardzo za szybka odpowiedż ;) ciasto zamierzam upiec juz jutro :) Napewno napiszę jak mi wyszło. Miłego popołudnia :) Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Bardzo ciekawy przepis, musze go wyprobowac przy najblizszej okazji. Pozdrawiam autorke przepisu Cytuj
figiel Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Ciasto pyszne ....zdjęcia nie oddają smaku tego ciacha ...polecam ! Dziękuje za przepis. Cytuj
apsik Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Dorotko ciacho wygląda smacznie...nawet powiedziałabym bardzo smacznie-niepotrzebnie obawiałyśmy się obie gotowania śmietany. Pozdrawiam Cię i czuję się już trochę lepiej. ;) Cytuj
figiel Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 Masz rację ,nie ma problemu z przygotowaniem tego ciasta ..... Cieszę sie ,że już czujesz sie lepiej -pozdrawiam ;) Cytuj
margaret65 Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Cieszę się,że wam smakuje ,już niebawem podam inny super przepis który sama wymyśliłam,ale czekam na zrobienie wysokiej formy,jak będę miała zrobię placek i pokażę na fotce-pozdrawiam cieplutko wszystkich:):) Cytuj
figiel Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Margaret czekam z niecierpliwością na Twoje nowosci ! Pozdrawiam :) Cytuj
ewa11 Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Musze przyznać ,że ciacho jest bardzo dobre. Pozdrawiam Ewa :) Cytuj
Katarzyna Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Po obejrzeniu Waszych wspaniałych wypieków > koniecznie muszę zrobić to ciacho :) Szkoda że wcześniej tu nie zajrzałam :D robiąc zakupy zaopatrzyła bym się w pastylki i już dziś bym zrobiła :) Cytuj
Katarzyna Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2009 Pastylki kupione i już rozpuszczone :sad: Jutro chwila prawdy :) Cytuj
Katarzyna Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 Cista jeszcze nie próbowałam > piecze się w lodówce :sad: ale mało nie zjadłam miski po wyłożeniu masy na biszkopt :) Ten kremowo czekoladowo miętowy smak jest niesamowity :lol: i na długo pozostaje ten miętowy posmaczek :grin: Wielkie dzięki za przepis > na stałe u mnie zagości :grin: Już połowy ciacha niema Cytuj
basga Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2009 To zrób fotkę zanim zniknie! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.