Bahus Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Spaghetti z sezamem i czosnkiem 30 dag spaghetti, 2 łyżki ziaren sezamu 4 strąki chili, 4 łyżki oliwy z oliwek 4 ząbki czosnku, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól i pieprz do smaku Ziarna sezamu uprażyć na patelni Strączki chili przekroić wzdłuż, umyć usuwając nasiona, miąższ pokroić w drobną kostkę. Czosnek obrać, przepuścić przez praskę. Oliwę rozgrzać mocno na patelni. Poddusić na niej chili i czosnek, aż zmiękną i staną się szkliste. Spaghetti ugotować w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić. Makaron wymieszać z uprażonymi ziarnami sezamu, chili, czosnkiem posolić i popieprzyć do smaku. Przed podaniem posypać drobno posiekaną natką. Podawać gorące. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.