teresap Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Przepraszam że nie dołączam zdjęci , ale nie zdążyłam zrobi Obiecuje że w najbliższym czasie dołączę SZYNKA W GALARECIE 10 plastrów szynki Pasta 3 jajka ugotowane 2-3 łyżeczki chrzanu ( do smaku ja daje 3 ) majonez tyle żeby się trzymało Sól pieprz vegeta Pastą smarujemy plaster szynki zwijamy i układamy na półmisku i zalewamy rosołkiem Zalewa 1/2 skąpa litra wody + 1 kostka rosołowa , zagotować i dodać 4 łyżeczki płaskie żelatyny sól pieprz magi Zebra tłuszcz ( można poczekać aż rosół przestygnie ) przeląc przez gazę i zalać szynkę ułożoną na półmisku można przystroić :) Cytuj
Jolcia Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Polecam,bardzo smaczne :) Cytuj
teresap Opublikowano 11 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Jolciu smaczna , nawet tą pastą można chlebek smarować ale przede wszystkim bardzo ładnie wygląda i nikt się nie może oprzeć :) :lol: :lol: Cytuj
Dorota Opublikowano 29 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2010 Witam, chciałam polecić wszystkim Forumowiczom coś nowego i smacznego na tegoroczne Święta Wielkiej Nocy :) szynkę z pastą w galarecie. Jest bardzo dobra i prosta do przygotowania. Bardzo ładnie będzie prezentować się na naszym świątecznym stole, polecam :D Zdjęcia na zachętę: Tereniu bardzo Ci dziękuję za ten przepis i pozdrawiam :-o Cytuj
teresap Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Dorotko dziękuje za miłe słowa. ;) POZDRAWIAM Cytuj
teresap Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Święta nie mogły być bez roladek :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi