Izunia2007 Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Skladniki: 1 sloiczek selera konserwowego nitki (300 g) 5 jajek ugotowanych na twardo 1 puszka kukurydzy konserwowej 1-2 ogorki kiszone 1/3 puszki groszku konserwowego 1 plaska lyzka posiekanej cebuli (niekoniecznie) sol, pieprz, majonez Seler,kukurydze i groszek odcedzic.Jajka i ogorki pokroic w kostke.Dodac cebule, majonez i przyprawy. SMACZNEGO! [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
asienka19873 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 witaj izuniu,ja robie podobna salatke z selera konserwowego,tylko zamiast ogorkow i groszku dodaje ananasa z puszki i pare orzechow wloskich posiekanych. salatka jest pyszna,zapewne moja jak i twoja:-) sprobuje nastepnym razem zrobic z ogoreczkami i groszkiem.pozdrawiam Cytuj
Edzia85 Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 Ile ja się naszukałam tej sałatki!! :D a tu jest!i to taka sama jak jadałam u znajomych!! dzięki wielkie :) Cytuj
kim Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Sałatka prosta, błyskawiczna i smaczna. W sam raz, by wykorzystać pozostały groszek i kukurydzę z innych potraw. Polecam! Cytuj
teresap Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Izuniu sałatka prosta , szybka i dobra , ja polecam dodać do niej szynki konserwowej . Pozdrawiam Cytuj
dida Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 O właśnie ja też szynkę daję :grin: A sałatką są wszyscy zachwyceni (chociaż ze znajomych podobno nikt selera nie lubi :D ). Cytuj
gatita Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Szukałam czegoś na Wielkanoc ! Pycha ! Cytuj
apsik Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Izunia zrobiłam tę sałatkę na święta i za radą Tereski dodałam trochę szynki konserwowej-pycha,polecam. Cytuj
wronisia Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 A ja trochę inną robię: - słoik selera konserwowego - ok 15 dkg sera żółtego (startego na grubych oczkach lub pokrojony w kostkę) - pęczek rzodkiewek pokrojonych w kostkę - puszka kukurydzy - pęczek szczypiorku drobno pokrojonego i sos: - jogurt naturalny (ok 200 g lub więcej) - łyżka lub 2 majonezu (najlepiej kielecki) - mała łyżeczka musztardy - sól, pieprz Potrafię ją jeść na śniadanie, obiad i kolację Cytuj
Stokrotka Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 Sałatka jest świetna. Polecam Cytuj
Olinka Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Cześć ostatnio robilam podobną, ale bez konkretnego przepisu, dodałam do tego zestawiu jeszcze: paprykę czerwoną, ziarna slonecznika, ananasa Nie dawałam groszku :-P sos robilam z jogurtu naturalnego i odrobiny majonezu. tez pycha :-P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi