Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepis pochodzi z innego forum (niekulinarnego) muszę go podać bo zupka pyszka. A wiec: do dwóch litrów gotującej sie wody wrzucamy pora,2marchewki,kawalek selera,2ziemniaki,1 zabek czosnku, wszystko pokrojone w kawalki oraz kostke rosolowa.Gotujemy pod przykryciem az warzywa beda miekkie.Zestawiamy z ognia i miksujemy,dodajemy przecier,majeranek i dalej gotujac wrzucamy do zupki kulki z surowego miesa mielonego,lekko przyprawionego(ile kto chce,ja robiac kotlety mielone odkladam garsc mieska,robie kulki a potem zamrazam i mam gotowe pozniej do zupki).Dodajemy troche makaronu i gotujemy na malym ogniu jeszcze okolo 10 min.Nalezy mieszac od czasu do czasu aby makaron sie nie przykleil. Dodajemy odrobinke smietany i gotowe.Smacznego!

post-11358-1226325213_thumb.jpg

  • Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Mart, napisz dokładnie jak robisz te kulki z miąsem. Dodajesz jajko? cebulę? może jeszcze coś oprócz wegety i pieprzu dodajesz? Przepis na zupę ciekawy, chcę wypróbować. Pytanie może głupie ale nigdy nie robiłam zupy z kulkami czy pulpetami. Pozdrawiam.

Opublikowano

Minia ja robilam te kulki z miesa bez dodatkow,tylko sol i pieprz ale mysle ze jak zrobisz z miesa przyrzadzonego tak jak na kotlety z jajkiem i bulka to tez bedzie ok.Wrzucone na wrzatek i krotko gotowane nie rozpadna sie.

Opublikowano

Mart my też lepszej zupy pomidorowej jak z Twojego przepisu nie jedliśmy. Dziękuję za przepis i daję najwyższa ocenę. Ja do niej jeszcze dodałam pietruszkę, jest to zupa krem z makaronem i pulpetami, ale pycha - polecam. Mart Twoja zupa ładniej wygląda, ja dodałam 12 kuleczek i nie zdążyły mi się odmrozić i dlatego dużo mi się rozgotowało. Na następny raz będę mądrzejsza i będzie miała ładniejszy wygląd. Pozdrawiam

post-2336-1227020898_thumb.jpg

Opublikowano

Ina Twoja zupka wyglada bardzo dobrze,ja tez wrzucilam zamrozone kulki,mi sie nie rozgotowaly ale to i tak nie zmienia jej smaku,strasznie sie ciesze ze Wam smakowała.Jej ja chyba umrę ze szczescia dostałam pierwsze w zyciu gwiazdki, Ina nawet sobie nie wyobrazasz jak bardzo mnie ucieszylas.to nie moj przepis ale to nie wazne,to ja go tu umiescilam i teraz mam 5 gwiazdek,lece po browar,Ina kocham Cie,wiesz jak poprawic czlowiekowi humor.

Opublikowano

Mart dziękuję, już wiem dlaczego mi się mielone rozleciało, za luźne trochę były klopsy zrobione, smażone mi się dobrze upiekły. Dziękuję za poradę, w tym dniu co miałam mielone na obiad zaraz zrobiłam kuleczki i zamroziłam z myślą o zupie. Zrobiłam z podwójnej porcji i dopytywali się czy zostanie na jutro, całość została zjedzona. Smak jest taki że w przyszłym tygodniu znów ją ugotuję i dodam zdjęcie. My wszyscy na forum mamy szczęście że jesteś razem z nami i dodałaś tak wspaniały przepis.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.