mart Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Przepis pochodzi z innego forum (niekulinarnego) muszę go podać bo zupka pyszka. A wiec: do dwóch litrów gotującej sie wody wrzucamy pora,2marchewki,kawalek selera,2ziemniaki,1 zabek czosnku, wszystko pokrojone w kawalki oraz kostke rosolowa.Gotujemy pod przykryciem az warzywa beda miekkie.Zestawiamy z ognia i miksujemy,dodajemy przecier,majeranek i dalej gotujac wrzucamy do zupki kulki z surowego miesa mielonego,lekko przyprawionego(ile kto chce,ja robiac kotlety mielone odkladam garsc mieska,robie kulki a potem zamrazam i mam gotowe pozniej do zupki).Dodajemy troche makaronu i gotujemy na malym ogniu jeszcze okolo 10 min.Nalezy mieszac od czasu do czasu aby makaron sie nie przykleil. Dodajemy odrobinke smietany i gotowe.Smacznego! Cytuj
Gość suomi Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Zupka bardzo dobra. Dzisiaj zrobiłam na obiadek, a zjadłam nawet i na kolację. Pycha!! Cytuj
mart Opublikowano 16 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Suomi ciesze sie ze Ci smakowala.Pozdrawiam! Cytuj
ina12 Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Mart u mnie zaplanowana jest ta zupa na wtorek, ona jest taka inna, nie tradycyjna. Napiszę jak nam smakowała i dodam zdjęcie. Pozdrawiam Cytuj
mart Opublikowano 16 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Napisz koniecznie,bede czekala. Cytuj
minia51 Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Mart, napisz dokładnie jak robisz te kulki z miąsem. Dodajesz jajko? cebulę? może jeszcze coś oprócz wegety i pieprzu dodajesz? Przepis na zupę ciekawy, chcę wypróbować. Pytanie może głupie ale nigdy nie robiłam zupy z kulkami czy pulpetami. Pozdrawiam. Cytuj
mart Opublikowano 18 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Minia ja robilam te kulki z miesa bez dodatkow,tylko sol i pieprz ale mysle ze jak zrobisz z miesa przyrzadzonego tak jak na kotlety z jajkiem i bulka to tez bedzie ok.Wrzucone na wrzatek i krotko gotowane nie rozpadna sie. Cytuj
minia51 Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 samo mięso, sól i pieprz i nie rozpadną się w zupie? Cytuj
mart Opublikowano 18 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 moje sie nie rozpadły jak widać na załaczonym obrazku Cytuj
minia51 Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Dzięki za rozwianie moich wątpliwości. Dam znać jak ugotuję. Pozdrówka Cytuj
ina12 Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Mart my też lepszej zupy pomidorowej jak z Twojego przepisu nie jedliśmy. Dziękuję za przepis i daję najwyższa ocenę. Ja do niej jeszcze dodałam pietruszkę, jest to zupa krem z makaronem i pulpetami, ale pycha - polecam. Mart Twoja zupa ładniej wygląda, ja dodałam 12 kuleczek i nie zdążyły mi się odmrozić i dlatego dużo mi się rozgotowało. Na następny raz będę mądrzejsza i będzie miała ładniejszy wygląd. Pozdrawiam Cytuj
mart Opublikowano 18 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Ina Twoja zupka wyglada bardzo dobrze,ja tez wrzucilam zamrozone kulki,mi sie nie rozgotowaly ale to i tak nie zmienia jej smaku,strasznie sie ciesze ze Wam smakowała.Jej ja chyba umrę ze szczescia dostałam pierwsze w zyciu gwiazdki, Ina nawet sobie nie wyobrazasz jak bardzo mnie ucieszylas.to nie moj przepis ale to nie wazne,to ja go tu umiescilam i teraz mam 5 gwiazdek,lece po browar,Ina kocham Cie,wiesz jak poprawic czlowiekowi humor. Cytuj
ina12 Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Mart dziękuję, już wiem dlaczego mi się mielone rozleciało, za luźne trochę były klopsy zrobione, smażone mi się dobrze upiekły. Dziękuję za poradę, w tym dniu co miałam mielone na obiad zaraz zrobiłam kuleczki i zamroziłam z myślą o zupie. Zrobiłam z podwójnej porcji i dopytywali się czy zostanie na jutro, całość została zjedzona. Smak jest taki że w przyszłym tygodniu znów ją ugotuję i dodam zdjęcie. My wszyscy na forum mamy szczęście że jesteś razem z nami i dodałaś tak wspaniały przepis. Cytuj
mart Opublikowano 18 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Ina,to bardzo miłe! Pozdrawiam Cie i resztę domowników serdecznie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.