teresap Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Przeszukałam forum i nie znalazłam , gdy by była to usunę , bo aż się boje !!!!! SAŁATKA Z ANANASEM 1 słoik selera - pokroić 1 puszka ananasa - kostka 20 dag szynki - kostka ( można zamiast szynki dać pierś z kurczaka) 1 kukurydza 30 dag sera ( jak ktoś lubi ser można dac 40) 4 białka – kostka Majonez średni wymieszany z 1/2 soku z ananasa ( jak dla kogoś za dużo zmniejszyć i według smaku zrobić Na górę żółtka z 4 jajek przetarte przez sito ( lub jajka można dac w całości na ser i zlać majonezem ) Oczywiście układamy w tej kolejności SMACZNEGO Cytuj
Kaliope Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Teresko, powiedz czy dajesz do tej sałatki jakieś przyprawy? jeszcze nie robiłam warstwowej sałatki a z wielu przepisów wybrałam sobie ten bo wszystkie składniki bardzo mi odpowiadają i zamierzam zrobić wkrótce :) Dziękuję z góry za odpowiedź i pozdrawiam. Cytuj
teresap Opublikowano 13 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Ja nie doprawiam – ponieważ wszystkie składniki już mają swój smak za wyjątkiem jajek, ale ten składnik doprawi Ci majonez Życzę smacznego i czekam na opinie :) Cytuj
teresap Opublikowano 17 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 teresap napisał(a): Przeszukałam forum i nie znalazłam , gdy by była to usunę , bo aż się boje !!!!! SAŁATKA Z ANANASEM 1 słoik selera - pokroić 1 puszka ananasa - kostka ( ja dałam 9 plasterków ) 20 dag szynki - kostka ( można zamiast szynki dać pierś z kurczaka) 1 kukurydza 30 dag sera ( jak ktoś lubi ser można dac 40) 4 białka – kostka Majonez średni wymieszany z 1/2 soku z ananasa ( jak dla kogoś za dużo może zmiejszyc soku ja daje 1/4 ,według smaku zrobić) Na górę żółtka z 4 jajek przetarte przez sito ( lub jajka można dac w całości na ser i zlać majonezem ) Oczywiście układamy w tej kolejności SMACZNEGO Coś znów się dzieje nie mogę poprawić ani dodać nic do tematu Wyskoczyło mi jako nowe okno PRZEPRASZAM Cytuj
teresap Opublikowano 17 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Kaliope - chcę napisać że zmieszałam sałatkę i dolałam majonezu bo mi został i jest super , także możesz mięsząc Pozdrawiam i czekam na opinie Cytuj
Kaliope Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Teresko zrobiłam Twoją sałatkę i tak jak napisałaś - zmieszałam wszystko :) Dodałam też trochę czerwonej papryki konserwowej bo akurat została mi od innej potrawy. Sałatka pyszna i na pewno jeszcze nie raz ją przygotuję. Przepraszam za trochę nieostre zdjęcie, to przez mój astygmatyzm. Pozdrawiam :evil: Oczywiście przepis zasługuje na 5 :cry: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi