Bahus Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Placki ziemniaczane po wielkopolsku 75 dag ziemniaków 3 cebule 2 ząbki czosnku 1 jajo 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej pieprz olej lub smalec do smażenia Umyte ziemniaki i cebulę obrać, opłukać i utrzeć na tarce o małych otworach. Połączyć z roztartym czosnkiem, jajem i przesianą mąką ziemniaczaną. Przyprawić solą i pieprzem. Na rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką małe porcje przygotowanej masy, formować okrągłe placuszki. Zrumienić z obu stron na złoty kolor. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.