Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zwykle na forum jestem sama :-P . Pomóżcie dziewczyny!!!! Potrzebuje przepisu na ten sernik Gochny!

KOleżanki przyjezdzają do mnie w niedziele w tym jedna serojadka,he he... Moge upiec mój sernik ale chciałam spróbować nowy przepis. Napiszcie go albo podajcie strone bo nie mogę go znalezć.

Opublikowano

weekend!!!!!!!!!!!!!!!!matko jak sie ciesze:)mam w planach totalne nicnierobienie:)poza jakimis tam pierdolami oczywiscie:)jak moj Konrad bedzie jutro odsypial nocke(bo on bidny na nocki pracuje i przyjedzie do mnie bezposrednio po 10h pracy,wiec musi sie wyspac)to ja zrobie mufinki jogurtowe i zabiore sie do tworzenia spisu tresci do mojego wydrukowanego watku z przepisami:)a potem jak moj kitek juz wstanie to mam cala mase filmow do obejrzenia:)jak ja kocham slodkie lenistwo!!!

a przed chwilka gadalam z Mamcia moja,ktora tez juz dietkuje protalowo jakies tygodnie i chudnie i bardzo zadowolona jest:)tyle,ze u niej to male piwo przed sniadaniem - chce zrzucic tylko 3-4kg;wiec jeszcze ze 3 tyg i 3 faza;ale taka byla zdowolona jak mi mowila,ze juz zalozyla portki ktore 2 lata w szafie lezaly:)och ja ja tesknie za Mamcia,za siostra,za rodzina..za domem..:(dobra koniec bo sie porycze jeszcze .....ja sie jutro chyba zwaze;Konrad ma mi wage przywiesc...i boje sie tego bardzo...ostatnio wazylam sie 27 marca czyli 4 tyg temu.. i nie czuje zbytniej roznicy po ciuchach od tego czasu..no nic,zobaczymy:)najwyzej bedziecie sluchac/czytac moje lamenty jutro:)

Sandra z tą medycyną to nie jest tak hop siup :-P Gdybym była poszła na weterynarię tak jak Iriss to od razu byłabym pełnowartościowym lekarzem (o ile tak można mówić o kimś z niewielkim doświadczeniem w praktyce), ale po lekarskim to minie jeszcze dobre kilka lat, zanim COKOLWIEK....

Nutko u mnie tez nie ma tak hop siup;jestem jak to nazwalas pelnowartosiowym lekarzem ale mimo to jak sie chce cos wiecej osiagnac no to cale zycie sie trzeba doksztalcac...ja jak wroce do PL i znowu podejme tam prace to chcialbym zrobic specjalizacje jakas..wiec kolejne prawie 3 lata rycia w ksiazkach...cos ta medycyna to nielatwy kawalek chleba niestety:)

MArgarete juz Cie chwale!!bardzo Cie chwale:)i gratuluje:)

Gosiulek fajna wycieczka:)jak czytalam relacje to tak sobie myslalam...wszedzie tam gdzie pisalas ja kiedys bylam z bylym obecnym mezem..:)co do sernikow-mnie ostatnio suchy wyszedl sernik Sliweczki dalam wiecej twarogu niz bylo w przepisie i mysle,ze dlatego; co do ciasta czekoladowego-to raczej taka jakby pianka ale jak dla mnie pychota;mnie wyszlo 4 takie jakby mufinki;nie mam mozliwosci zrobienia fotki ale to wyglada wlasnie mniej wiecej jak taka mufinka:)

agabyd-patrzylam dzis w necie na te orbitreki i moze to i fajne ale cholera drogie..

Jusia- ten serniczek Gochny jest jakos pod koniec watku z przpisami; 21 albo 22 strona:)ale ja mam skopiowany do worda wiec Ci wklejam:)

Przepis na serniczek Gochny

Przepis na serniczek prościutki i sprawdzony. Opiera się na Sernixsie dr. Oetkera. Na opakowaniu jest przepis jak go zrobić, tylko ja go troszkę zmodyfikowałam zgodnie z naszymi potrzebami, a mianowicie:

Kupuję 1 kg sera w wiaderku (w przepisie jest 75 dag), najlepiej się sprawdza ten Dr. Oetkera, ale inny też może być, tylko zwracam uwagę jaką ma zawartość tłuszczu i węgli, im mniej tym lepiej. Daję 6-7 jajek, 3 kopiaste łyżki słodzika w proszku, szklankę mleka, aromat śmietankowy i waniliowy, a ostatnio też pomarańczowy i wyszedł wyśmienity. A robię to tak:

Najpierw ubijam pianę z białek na sztywno; do drugiego pojemnika wrzycam zółtka, i miksuję chwilę ze słodzikiem, dodaję twaróg, sernix, aromaty, mleko i miksuję ok. 5 minut na najwyższych obrotach. Dodaję jeszcze słodzkia w płynie do smaku, musi być dość dobrze słodkie, ale nie przesłodzone. Z tym, miałam największy problem zanim wyczułam jak jest najlepiej, bo dodajesz jeszcze pianę z białek a ta nie jest słodka. Tak więc mieszasz tę całą zmiksowaną masę z białkami ubitymi na sztywno. Blaszkę kwadratową lub tortownicę średniej wielkości wykładam papierem do pieczenia i piekę w nagrzanym do ok. 180 stopni piekarniku ok. 1 godz. Jak się upiecze wyłączam piekarnik, ale nie wyjmuję jeszcze sernika, tylko trzymam ok. pól godziny, czasem dłużej, jak mi się przypomni. Jest trochę problemu z odklejeniem sernika od papieru, ale śliweczka pisała, że ona blaszkę smaruje lekko oliwą i przesypuje mąką kukurydzianą, to wychodzi super, ja jakoś jeszcze się nie odważyłam. Serniczek najlepszy jest na drugi dzień, musi dobrze ostygnąć i związać.

ps ode mnie ja do białek dodałam trochę słodzika mimo wszystko (smak słodki to jest indywidualna ocena -nie mam slodzika w płynie ani do pieczenia, normalnie rozgniatałam ten w tabletkach i dawałam do smaku) Ser kupiłam w EKO nie dr Oetkera tylko jakiś 1 kg jaki był i patrzyłam na zawartość tłuszczu bo są też

lece sie wyszalerowac przed spaniem:)

Opublikowano

Nie martw się Jusiu nic prostszego.

Z 5 jajek oddzielić białka od żółtek. białka ubic na sztywno z łyżką słodzika w proszku. Do żółtek dodać 1kg twarogu, ok 75g słodzika w pudrze (albo wiecej jak wolisz słodszy), kilka kropli aromatu cytrynowego, sernix i szklankę mleka. Razem zmiksować przez 3 min. Zamiast sernixa mozesz dac budyń śmietankowy bez cukru. Na koniec łączyć twaróg delikatnie z ubitymi białkami. I do pieca...

Jeśli chcesz czarno-biały. To dzielisz gotową mase przez połączeniem z białkami na 2 części i do jednej dodajesz trochę kakao. :-P łączyć z białkami i na blache. Buziaki i Smacznegio:*

Opublikowano

hej dziewczyny cos malo ostatnio piszecie:)

Dziękuje za informacje, najgorsze ze ja bez 2 kaw na start z mlekiem i cukrem nie wyobrażam sobie dnia i to mnie załamuje, ale może dam jakoś radę. chciałabym schudnąć z 12-15 kg, więc ile dni ta faza uderzeniowa??

witaj korzybka:-P mozesz tez mleko 2 %.Ja codziennie startujedzien od kawy ze slodzikiem, do tego rozsmakowalam sie totalnie w mlecznej kawie 100%, czyli nie zalewam jej woda a mlekiem, jest przepyszna:)

Malenstwo ja tez jakos nie moge sie zabrac za te paluszki surimi. Kiedys kupilam z ciekawosci takie mrozone wlasnie wldlu i jak lezaly tak leza... Ale np w polo markecie ostatnio widzialam takie schlodzone tylko, ze do razu gotowe do spozycia. Ale co i jak to ni wiem :-P

A powiedzcie mi dziewczyny, czy jadlyscie serek wiejski z kakao i slodziekiem??? Bo ja srednio rpzepadam za smakiem tych serkow, a z tego co widze to one maja lepsze patrametry niz niejeden jogurt naturalny lub serek homo, wiec moze chociaz na slodko da sie je spozyc??

Ja jadam serki wiejskie w dosc sporych ilosciach i te normalne nie light, bo tych z obnizona zawartoscia tluszczu nie moge dostac.Dzis mam przygotowany serek ze slodzikiem, cynamonem i aromatem waniliowym.Ja ogolnie nie przepadam za takim nabialem ale jest dobry.Bardziej smakuje mi w wersji koktajlowej, gdzie serek wrzucam do blendera z mlekiem, slodzikiem, mlekiem w proszku..wychodza rewelacyjne koktajle.

Ech byle do rana:))ostatnia nocka przed weekendem wolnym wiec bedziemy konczyc wczesniej jakas godzinke bo nastepna zmiana nie przychodzi...cale szczescie:)

Opublikowano
Bardzo dziekuję za informacje Gosiulek, jutro zaczynam a co...tylko zakupy najpierw... :D

To powodzenia życzę - pierwsze zakupy sa najtrudniejsze. Dopiero poznajesz co gdzie jest.. Potem juz będzie z górki, bo będziesz wiedziała po co gdzie iść :-P

Iriss ja w Zakopanym i okolicach owszem byłam -ale w wieku jakichś 7-8 lat, więc kupe czasu temu. I byłam wtedy tylko na Kasprowym i Gubałówce, a reszta to samochodem tylko objechane... Więc bylo to strasznie dawno temu.. kurcze, jak ja bym chciała mieć więcej sił i połazić po górach.. trzeba nad kondychą zacząc pracować.. ale jeśli włąsnie o kondycję chodzi, to wydaje mi się, że jest to trochę wina diety jednak.. Kiedyś miałam stanowczo lepszą...:-P

Sandra - nie załamuj - jak mało??? ja dwa dni nadrabiałam zaległości.... :grin: Ale wkońcu się udało..

Kurcze dziewczyny ukrywające się na dole - a Wy co?? Tyle Was tam jest, a nikt nic nei pisze.. czyżbyście też jakieś zaległości nadrabiały ??

Opublikowano

a wiecie ja nie jadlam jeszcze serka wiejskiego na slodko..jakos wole z surimi wlasnie i z wedzonym lososiem czasem a w fazie z warzywami z rzodkwieka i rzerzucha..musze sprobowac ze slodzikiem i cynamonem;ja taki chudy ser wcinam wlasnie ze slodzikiem,jogurtem i cynamonem

Gosiulek ja mam odwrotnie-mam wieksza kondycje teraz niz przed dieta:)

spadam;ogladne friendsow jeszcze:)

dobranoc!!

Opublikowano
Nie przejmuj się. Jak przejdziesz na białeczka napewno ruszy. Poprzednio miałam zastoje nawet 2,5 miesiąca. I wierz mi ruszy waga.

nie ma to jak ktos ci doda otuchy dzieeeki udanego wypieku zycze :-P zajrze tutaj jutro tradycyjnie przy sniadanku a potem wycieczka turystyczna po Londynie mam gosci s Polski oj oj jak ja to lubie no ale mus to mus chyba powinnam zostac przewodnikiem :-P

Opublikowano
agabyd-patrzylam dzis w necie na te orbitreki i moze to i fajne ale cholera drogie..

iriss1 ja kupilam takiego orbitreka w argosie za 200 funtow, niby to bylo 1,5 roku temu, ale warto, bo sprzet jest dobry i bardzo ci polecam. tylko zeby waga spadala od samego patrzenia na niego to bylby lepszy :-P :)

a tak wogole to dzien dobry wszystkim. dzisiaj juz z lepszym humorem, moze dlatego ze mimo fazy z warzywkami waga troche ruszyla w dol (tylko suwaczek cos mi nie dziala i wagi nie moge zmienic :D )

a wogole to mimo tego ze spalam jakies 10 godzin to cala noc mi sie snilo ze uciekalam przed jakims psychicznych chinczykiem i obudzilam sie z takim bolem nog jak bym naprawde biegala :-P

milego dnia wszystkim :grin:

Opublikowano

Witam Was Kochane!

dziękuje za przepis na serniczek nie mam Sernixu pewnie zrobie jak pisałaŚnieżynka z budyniem mam nadzieje ze nie ma różnicy, czy jakaś jest?! Jeszcze raz dzięki. Lece ubierac synka i obowiązki!

Opublikowano

Witam :-P

Dziekuję za wszystkie gratulacje :-P

Dzisiaj waga małpa kg w górę, ale dostałam @ i nawet na twarzy widać, że jetem bardzo opuchnięta, więc się za bardzo tym nie przejmuję.

Dzisiaj wielki dzień Marudki,nie wiem jak u Niej, na Mazowszu jest ładna pogoda :) Mam nadzieję, że wszystko się wspaniale uda :)

Jusiu sernix i budyń to niezupełnie to samo, mnie bardziej smakował z sernik z sernixem, ale może to był przypadek, że lepiej wyrósł. Z budyniem też Ci na pewno wyjdzie pyszny, smacznego :cry:

Witaj Korzybko, życzę Ci powodzenia, miłych chwil na forum i wytrwałości we wszystkich fazach diety :D

Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego weekendu :grin:

Opublikowano

Cześc Bożenko, cześc wszyscy!!!

MASAKRA!!!!!!!!!! Siedzę u fryzjera pod wielką suszarą i 'obgryzam paznokcie'... :-P Chyba jednam się boję!!! :-P Dziękuję za wszystkie słowa otuchy - jesteście bardzo pomocne. Od wczoraj pochłaniam tabletki uspokajające bo boję się, że bez tego nie dałabym rady..

Dobra kończe.. i czesze się dalej :D

Trzymajcie dalej kciuki. PA ;-***

Opublikowano
Cześc Bożenko, cześc wszyscy!!!

MASAKRA!!!!!!!!!! Siedzę u fryzjera pod wielką suszarą i 'obgryzam paznokcie'... :-P Chyba jednam się boję!!! :-P Dziękuję za wszystkie słowa otuchy - jesteście bardzo pomocne. Od wczoraj pochłaniam tabletki uspokajające bo boję się, że bez tego nie dałabym rady..

Dobra kończe.. i czesze się dalej :)

Trzymajcie dalej kciuki. PA ;-***

Witaj Marudko, fajnie, że wpadłaś, będziemy trzymć kciuki najmocniej jak się da. Życzę Ci powodzenia dzisiaj i pieknych chwil przez całe Wasze wspólne życie :D :grin: :)