Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej dziewczy!!!

kurcze mam jakieś bóle w okolicy wątroby:((( mam nadzieję że mi przejdzie, czy Wy miałyście jakieś dolegliwości związane z dietą?

Nynka , bóle ogólnie w okolicy brzucha moga być spowodowane " zaparciami " jakie powstają na wskutek jedzenia dużej ilości białka . Ból może być promieniujący na tą właśnie okolicę . Ale obserwacja i ew. lekarz nie zaszkodzi . Na "zatwardzenia " dziewczyny skarżą sie często , a szczególnie w pierwszych dniach diety . To przechodzi . Powodzenia icon_smile.gif

Opublikowano

Hej dziewczyny.JA juz po kościółku obiadek sie gotuje a ja czekam na formułę;)

A tak własnie Iriss myślałam ze zniknęłas bo chcresz zrobić olśniewające wrażenie na przyszłych teściach:grin:

A my wczorAJ byliśmy w agua parku w tarnowskich górach było super- skusiłam sie nawet na saune rzymska najpierw wytrzymałam 5 a potem 8 minut ale po tych 8 to myslałam że do drzwi nie dojde.

Córcia sie wyszalala pływa jak Otylia ale z kółkiem:wink:

Fajny ten basen są3 zjezdzalnie i jeszcze jedna dla małych dzieci jest basen który robi fale jak na morzu poprosu świetne i wiele innych atrakcji.

A ja mam w ten piątek gości na weekend z warszawy i zaczynam wymyślać menu:grin: Brat męża z zona i dzieckiem tak ze bede miała zajecie zakupy porzadki gotowanie.Brat-lekarz także pomolestuje go co mysli o naszej diecie z medycznego punktu widzenia bo któras z was ostatnio cos straszyła jakimis artykułami.Pomyślałam ze tez własnie zrobie w sobote imprezke urodzinowa córci urodziny ma niby 9 czerwca ale imprezke zrobie 5. Mam nadzieje ze pogoda pozwoli na grila. I musze zamówic jakis torcik. Widziałam jakie piekne robi Dorota załozycielka wątku ale boje sie ze mi nie wyjdzie i bedzie klapa.

ok miłego dnia zyczęi pędze zmienic suwaczek dzis waga pokazała 66,8 kg:grin: Mam teraz czyste białka i obiecałam sobie że bede grzeczna zadnych budyniów i parówek no i tych płatków z otrab pszennych przynajmniej nie na czystych białkach ale czy wytrzymam to nie mam pojecia.

Opublikowano

WITAM SERDECZNIE SERKOWE SIOSTRY

Dawno się nie pojawiłam a jak już mi się udało to mialam problem z nowym imagem strony:-)

Osiągnęłam zamierzony cel wagowy...

Wszystkim tego życzę!!!

Czytam o bólach wątrobowych, zaparciach.... to wszystko przeszłam miałam wysypkę alergiczną na nadmiar białka... ale to wszystko mija...

Dzisiaj wybieram się z mężem na operę i wiskam się w sukienkę którą nie miałam na sobie .... ho, ho, ho...

Sliweczko ja zdałm prawo jazny za 4 razem. ale 15 lat temu...też było ciężko....

Buziaczki dla wszystkich....

Opublikowano

Witaj Asiu,bo chyba jeszcze nie mialam przyjemnosci Cie powitac?Tak sie zastanawial gdzie Ty mieszkasz bo piszesz o wieczorku, o spaniu ,a godz. Twego postu to 07:40

jesli chodzi o latanie do ubikacji to chyba u kazdej z nas tak jest bo jednak ilosc wypijanej wody to powoduje ze musimy czesciej korzystac z WC

Witajcie w ta piekna sloneczna niedziele.U mnie swieci sloneczko jest cieplutko .Wczoraj bylam na koncercie o ktorym wczesniej pisalam Byly piekne utwory spiewane przez artystow teatru wielkiego z Lodzi.min.K Kowalski

Witam mieszkam w Joliet jakies 60 kilometrow od Chicago a w Polsce mieszkalam w Kozach kolo Bielska -Bialej .

Dzisiaj zaczynam trzeci dzien i dwa kilo mniej czyli dziala . Wedlug testu Dunkana pierwsza faza ma trwac u mnie 6 dni i mam zzucic 2.4 kg a ja po dwoch dniach spadlam 2.1 kg kto wie moze calosc tez szypciej pojdzie . U nas dzisiaj znowu upalnie chyba trzeba sie w koncu wziasc za otwarcie basenu ale czasu jak zwykle brakuje . Pozdrowienia dla wszystkich Protalinek

Opublikowano

Witam Kobietki niedzielnie :lol:

Widzę, że ten weekend nie tylko dla mnie był strasznie ciężki. Wczoraj nie wytrzymałam i skusiłam się na piwko i to od razu sztuk 2 :(tak mnie ten mój Marcin katował, że już wystarczy, że wyglądam świetnie i już nie ma sensu żebym się dłużej katowała i w końcu po jakiś 20min uległam :-) ale za to jestem z siebie dumna bo dzisiaj na chwilę skoczyliśmy na festyn..a tam mnóstwo pachnących budek z fast foodami, z pierogami, z piwem, hmm..normalnie raj ;) ale się nie dałam chociaż mocno mnie kusiły zapiekanki ale twarda byłam :-D

Waga pokazuje niecałe 61kg czyli nie jest jeszcze tragicznie ale już naprawdę tracę nadzieję na te swoje 58kg, chyba jednak przejdę na III fazę wcześniej i spróbuję się zmobilizować żeby regularnie ćwiczyć, może to coś pomoże bo właśnie zdałam sobie sprawę, że na początku to chudłam ładnie a później masakra. Od drugiej połowy marca spadało mi jakieś niecałe 3kg :)

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie w niedzielny wieczór jakoś dawno nie było mnie na forum, ale wracam, wciąż w 2 fazie.

Irris piękne zdjęcia, widać że wyjazd do Amsterdamu się udał.

Śliweczko – fakt wyglądasz dużo młodziej i pewnie tak się czujesz (bo ja tak, a co dopiero Ty). A jazdy zdać za pierwszym to graniczy z cudem. Będzie dobrze, uwierz w siebie.

Magdzik –ja też pamiętam jak cieszy dwucyfrowa waga.

Dagmara19 – super dziewczyna z Ciebie, widać widać jak się wylaszczasz.

I26 – super wyglądasz.

Cieszę się że nowe Protalki się pojawiły to fajnie że tyle osób dało sobie szansę z Dukanem.

Dziwna ta szata graficzna.

Opublikowano

Dziękuję bardzo Saga ;)

Malinowa Mambo wydaje mi się że to może być znak że osiągnęłaś już swoją idealną wagę, z tego co pamiętam Dukan pisał że jak już się nic nie rusza przez dłuższy czas to może oznaczać że nasz organizm buntuje się przed dalszym spadkiem, a poza tym to, jak trudno jest utrzymać taką wagę jest wprost proporcjonalne do tego, jak trudno było ją osiągnąć. Pewnie poza tym już jesteś szczuplutka tylko marudzisz (61kg!:)), a tak poważnie to to, co Ci tam jeszcze nie odpowiada myślę że z czasem wypracujesz np ćwiczeniami na 3 fazie. Więc głowa do góry!

Pozdrawiam Was wszystkie, szczególnie nowe Protalki, życzę dużo wytrwałości, opłaca się. Ja będę się w najbliższym okresie pojawiała trochę rzadziej bo sesja zaczyna się za tydzień i mam od 7-ego do 14-ego 5 egzaminów wciśniętych więc będzie koszmar. Trzymajcie kciuki!

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkie Dunkanowe zwolenniczki.

Pierwszy dzień na diecie razem z synem , cel około 10 kg mniej mam nadzieje,że oboje damy radę.

Skorzystałam już z Waszych przepisów zamieszczonych na innym forum i bardzo za nie dziękuję.

Proszę dajcie znać co jaki czas należy się ważyć?

Z życzeniami spokojnej nocy Agaton.

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkie Dunkanowe zwolenniczki.

Pierwszy dzień na diecie razem z synem , cel około 10 kg mniej mam nadzieje,że oboje damy radę.

Skorzystałam już z Waszych przepisów zamieszczonych na innym forum i bardzo za nie dziękuję.

Proszę dajcie znać co jaki czas należy się ważyć?

Z życzeniami spokojnej nocy Agaton.

Witaj Agaton!

Co do ważenia to nie ma określonych reguł co jaki czas, pewnie ciekawość będzie tak Ciebie zżerała że będziesz ważyć się co dzień ;) ....tak ładnie na tej diecie kilogramy lecą :)

Natomiast jeżeli chodzi o porę dnia w której się powinno ważyć to rankiem kiedy będziesz już po odwiedzeniu toalety.

Trzymam kciuki za Ciebie i syna!

M :-)

Opublikowano

Witam.Coś dziś mało jeszcze napisana,czyżby wszystkie protalki spały jeszcze???Pogoda znowu dziś paskudna to się nie dziwie. U mnie wczoraj było względnie tylko jak wieczorem zaczęło padać to do teraz nie przestało.

Waga u mnie nadal łaskawa.dzis rano pokazała 62,2 ale jeszcze poczekam do jutra bo dziś ostatni dzień białeczek i dopiero zmienie suwaczek.Faktem jest że osiągalną wagę jaką mi Dukan wyliczył to było 62,5 na połowe czerwca.Więc już to przeminęłam.Staram się codziennie brzuszki robić bo zliżam się już do celu a brzuch nadal brzydki mam.szkoda że od początku się za to nie wzięłam to już bym miała pewnie płaski a tak będe pewnie z nim walczyć nawet w 3 fazie.

Opublikowano

oj nie śpią :) ale coś tu pusto ostatnio....

Żeby być konsekwentną pojechałam dzisiaj z rana na badania i po południu jadę odebrać. Zobaczymy co w trawie piszczy....

I26 jak Ty przechytrzyłaś swój organizm, że wogóle się nie broni ? Gratuluję tak ładnego suwaczka ;) . Ja zaczęłam dietę miesiąc póżniej i szóstka z przodu nie chce się jeszcze pokazać.... będę cierpliwa. Ja też bym chciała zejść poniżej tego co Dukan mi wyliczył. Zejść a utrzymać....to u mnie zasadnicza różnica.

MalinowaMambo może Twój organizm mówi już dość ... na Twoim miejscu przeszłabym na trzecią fazę, może to oczko zniknie w trakcie utrwalania.

Miłego dzionka życzę =)

Ps. Zapytam znowu ... Czy któraś z Was stosuje rytm 5w+2b ?? Rzeczywiście chudnie się znacznie wolniej?

Opublikowano

oj nie śpią :) ale coś tu pusto ostatnio....

Żeby być konsekwentną pojechałam dzisiaj z rana na badania i po południu jadę odebrać. Zobaczymy co w trawie piszczy....

I26 jak Ty przechytrzyłaś swój organizm, że wogóle się nie broni ? Gratuluję tak ładnego suwaczka ;) . Ja zaczęłam dietę miesiąc póżniej i szóstka z przodu nie chce się jeszcze pokazać.... będę cierpliwa. Ja też bym chciała zejść poniżej tego co Dukan mi wyliczył. Zejść a utrzymać....to u mnie zasadnicza różnica.

MalinowaMambo może Twój organizm mówi już dość ... na Twoim miejscu przeszłabym na trzecią fazę, może to oczko zniknie w trakcie utrwalania.

Miłego dzionka życzę =)

Ps. Zapytam znowu ... Czy któraś z Was stosuje rytm 5w+2b ?? Rzeczywiście chudnie się znacznie wolniej?

Heh mój organizm też chce być szczupły tak jak ja bo wcześniej zawsze taki był i dlatego tak dąży razem ze mną do tego celu i wcale się nie broni.Też mam nadzieję ,że będe mogła bez problemu tę wage utrzymać.

Opublikowano

Witam Protalki.

W Gdańsku deszcz i zimno, gdzie to lato. Z tego co pamiętam to Marudka wyjechała w podróż pośubną więc może nie wróciła jeszcze.

Gratulacje I26 - to bardzo cieszy jak waga tak ładnie spada.

Ja się dzisiaj nie ważyłam, to moja ostatnia sesja białkowa przed 3 fazą.

Pozdrawiam

Miłego dnia.