Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gosiulku gdzie jesteś???Czyżby cię zakupy pochłonęły?A może przeprowadzka?

I26 - jestem, jestem.. tzn zaglądam i czytam, ale jakoś mi czasu brakuje na odpisywanie.. z reszta sami swietnie sobie beze mnie radzicie :) A zakupy trochę tak.. Bo jutro znowu jade do gdyni suknie ślubna mierzyc - tym razem już z koleżanką, żeby ktos inny spojrzał na mnei krytycznym okiem, czy faktycznie może byc.. Oczywiście nie będzie to taka suknia ja sobie wymarzyłam, ale jakoś czasu i kasy brak, żeby jechac do tej warszawy mierzyć tamte i ewentualnie taki model uszyć... Więc chyba jednak zamowię ta w gdyni.. Na pewno nie obejdzie się bez zmian w niej :D Na pewno popstrykamy jutro jakies fotki, więc jak ją zamówię to wrzuce jej zdjęcie :-D A z przeprowadzka.. ojj ostatnio w czwartek tam sprzatałam bo potem czasu brak... Ale jesli jutro z wrócę z trójmiasta, to wtedy wtorek i środa na dokonczenie porzadkow tam.. i można będzie powoli się przenosić.. :)Ale to powoli.. bo na razie wszystkie tam brak.. No ale jak to mówia.. Wszystko w swoim czasie :-D Na razie kieca najwazniejsza :) A potem.. zaproszenia.. kolejny problem.. Ja to się jakoś zdecydowac nie potrafię ostatnio na nic !!! :grin:

Oczywiście ostatnio sobie znowu zaszalałam.. zjadłam lody i wczoraj i dziś.. Ale żeby nie szalec do końca, to wzięłam bez wafelka :) Od razu mi się wtedy humor poprawia.. a waga - dziś "na golaska" po raz pierwszy pokazala 59.7kg, więc nie jest źle.. Powolutku bardzo, ale coś tam się rusza... W ogóle to tak się smieje, że z jedne strony chce ciągnąc ta 2 faże do końca miesiąca, ale... zachowuje się na niej jakbym juz tak troszke była jednak na 3 :)

Jak juz pisze to goraco Was wszystkich pozdrawiam, oczywiście życze mega wielkich spadeczków, zero grzeszków i żadnym wypadków jakichs przestojow !!!! Witam też goraco nasze nowe 'proteinki' :oops: trzymam kciuki !!!

PS Misiek, Ty to żeś faktycznie poszalala.. nagrzeszyłeś, że aż.. i to samym cukrem. nieźle.. :)

PS 2 - Misza sliczna fryzurka - wrzuciłabys zdjęcie w wersji większej :)

Opublikowano

Przypadkiem trafiłam na taki artykuł: https://www.fitness-odchudzanie.pl/dieta_wysokobialkowa.html

Zastanawiam się kto go pisał... Jakieś glupoty straszne powypisywane sa, chyba, że mi sie już cos pokręciło, ale np:

- bardzo wskazane sa fasola i orzechy - od kiedy, bo nie wiem ?!

- na śniadanie 2 tosty i kiełbasa... albo jajecznica na bekonie - no comment

- na obiad pita z sałatka z tuńczyka i migdały - litości...

Chyba, że z zalożenia traktuje jako cała diete fazę 3, bo tam chyba już sa dozwolone te wymienione produkty.. Albo ktoś wstawił tam swoją wersję diety protal - ale jak mozna tak ludzi w błąd wprowadzac.....

Ehh..

Buziaki - Pa !! :grin:

Opublikowano

hej hej!!

wpadlam tylko na chwilke sie przywitac:)dzis rano odpalilam sobie kompa zrobolam kawke i juz do Was zagladam a tu telefon zeby przysc wczresniej do pracy...i w pospiechu zamim pozamykalam wszywtkie okienka wylaczylam komputer(tzn niacelam taki przycisk do wylaczania/wlaczania)no i sie zawiesil...potem zaczelay sie jakies okienka wlaczac,ze twa zamykanie programow...cholerka mam nadzieje,ze nic nie popsulam..

Maruda- dawaj prywate!!tesknimy tu za Toba:)a jak Twoja waga jak juz nie dietkujesz??no i zaskoczenia zycze:)

khalidek w avatarku to Ty?niezla laseczka z Ciebie:)

Sandra gratulacje dla Twojego mena ze ma prace:)a Ty sobie odpoczywaj:)hehe

spadac musze na linie znowu

mielego dnia!!

tak to ja ale z zeszłego roku, teraz jest mnie 15 kg więcej;(

buziole dla Wszystkich

Opublikowano

dziendobry...

na poczatek Misza sliczny avatarek i piekna parka na nim :-D dopiero dzisiaj zobaczylam ze my ten sam rocznik jestesmy, a w szczecinie spedzalam kazde wakacje jak w wieku szkolnym bylam :) uwielbiam to miasto...

a teraz troche Wam posmuce, bo wczoraj to nie wiedzialam co mi sie chce. mieszalam ostre ze slodkim i poprawialam solonym. owszem to bylo protalowe, ale zjadlam tyle ze dzisiaj waga pokazala 1 kg wiecej, ale moze to przez ta sol. nie wiem... Marcin moj to myslal ze ja w ciazy jestem, ale raczej nie jestem, bo jak zajsc w ciaze skoro od roku nie mialam owulacji :grin:

nstepna sprawa to wczoraj rano zmarla babcia Marcina :) nie poznalam jej ale i tak mi smutno. tym bardziej ze jutro M leci do polski na pogrzeb i wroci dopiero w niedziele, wiec caly tydzien bede sama... a nienawidze tego, bo boje sie siedziec sama w tym domu gdzie mieszkamy, a do tego pies jak uslyszy cokolwiek to odrazu zrywa sie i szczeka jak szalony a mi serce staje i umieram ze strachu :-D ehhh... to bedzie ciezki tydzien dla mnie. pozdrawiam wszystkich

Opublikowano

i cały mój post diabli wzieli,no.........:)

a tak byłabym dziś tu pierwsza:wink: no nic SZYSZUNIA pozdrawiam -ubiegłaś Mnie dziś

Poza tym dziewczynki tak po krótce witam Nowych forumowiczów , Spadkującym wielkie GRATKI a pozostałym trwania,trwania i jeszcze raz trwania w DUKANIU

MILENKO wszystkiego naj lepszego z okazji urodzin! Spóznione ale szczere

EDYTKO gratulacje córci i DUŻO zdrówka dla Was

MISZA piękny avatarek wszystko nowe,no.... poza tym "charakterkiem" tego niestety ot tak nie można zmienić choć i u Mnie dobre to by było,heh

Czytam iż zdecydowałaś z 3 fazą - gratki i trzymaj się tam:wink: i nie przesadzaj z odchudzaniem (następne 14 kg) bo po 3 fazie zamiast stabilizacji to trzeba będzie "psychozę " zaleczać :grin:

IRRYS nowe autko hm...... zazdroszczę niedość ,że firmowe,darmowe to jeszcze plastikowe heh, buźka

Hej MARYTKA witaj wśród Nas

Opublikowano

hej dziewczyny witam Was poniedzialkowo.

Przypadkiem trafiłam na taki artykuł: https://www.fitness-o...kobialkowa.html

Zastanawiam się kto go pisał... Jakieś glupoty straszne powypisywane sa, chyba, że mi sie już cos pokręciło, ale np:

- bardzo wskazane sa fasola i orzechy - od kiedy, bo nie wiem ?!

- na śniadanie 2 tosty i kiełbasa... albo jajecznica na bekonie - no comment

- na obiad pita z sałatka z tuńczyka i migdały - litości...

Chyba, że z zalożenia traktuje jako cała diete fazę 3, bo tam chyba już sa dozwolone te wymienione produkty.. Albo ktoś wstawił tam swoją wersję diety protal - ale jak mozna tak ludzi w błąd wprowadzac.....

Ehh..

Buziaki - Pa !! :grin:

Gosiulek dieta proteinowa i nasz protal to dwie rozne rzeczy.Proteinowa to taka oparta na bialkach, ktora stosuja sportowcy a protal to protal.Choc te kielbasy i fasole to nawet do proteinowej jakos mi nie pasuja:)no ale nie wiem.

Ja dostalam swoja dietke z vitalii...czy sie bede do niej w 100% stosowac to nie wiem bo raczej chodzilo mi o podpowiedz i przykladowe posilki anizeli o takie totalne stosowanie sie do wszystkiego.I tak np na dzis na sniadanie kazano mi zjesc bulke pszenna z maslem szynka z indyka i papryka...jakos malo dietetycznie mi to wyglada, wiec zrobilam kromke czarnego chleba z serkiem linessa, szynka z indyka, pomidorem, ogorkiem, rzodkiewka i szczypiorem i wydaje mi sie taka opcja lepsza.Tak wiec w polowie sie dostosuje, w polowie nie:)

Waga po 3 dniach bialkowych byla 52 ,czyli zeszlo 2 kg ale oczywiscie byla to woda:/ i swoje wrocilo na miejsce, mimo, ze sb i nd juz plynela pod znakiem diety.No nic, teraz walcze znowu z pulapu 54 kg i mam nadzieje w miesiac zrzucic te 4 kg.Mam nadzieje, ze nie obrazicie sie, ze jestem z wami choc pisze o zupelnie innej diecie...na bialka nie mam juz sily, po prostu ich nie nawidze...:)

Ogolnie weekend mialam nie najlepszy, mam problem z mama, ktory wyprowadzil mnie z rownowagi, ja zreszta tez, wczoraj straszna przeprawe z narzeczonym i w rezultacie mam oczy spuchniete jak balony i chumor totalnie do dupy:(

Jeszcze jak wczoraj sobie pomyslalam jak wysoko sobie poprzeczke ustawilam z ta szkola, ze bede musiala uczyc sie tablicy mendelejewa po angielsku to zrobilo mi sie niedobrze:( ech jak przychodza czasem na glowe takie czarne chmury to wszystko wydaje sie okropne ....

no nic nie zanudzam Was dziewczynki, spadam, buziaki..

Opublikowano

Witam Pięknych i Szczupłych :oops:

Tak chwaliłam tę pogodę i co?? Teraz d...u mnie szaro, buro i ponuro :) rano lało co nie miara. No nic, mam nadzieję, że juto wróci lato. Ja nagrzeszyłam przez weekend jak głupia, kurczę im bliżej końca tym trudniej się zmobilizować, niedobrze oj niedobrze :) jeszcze to wesele za dwa tygodnie, to dopiero będzie szał. W sobotę piłam piwko i to bynajmniej nie jedno ;( powiem wam, że przed dietą to ja mogłam wypić i to nie mało, zdarzało się tak, że wszyscy odpuszczali a ja jeszcze stałam na nogach :grin: czułam szumienie w głowie i takie tam ale jeszcze się dobrze czułam a teraz jedno piwo a ja juz mam karuzelę w główce...Wczoraj jeszcze pozwoliłam sobie na loda, mniam :) Nie wiem czy to od tego piwa czy jak ale wczoraj cały dzień męczyłam się z biegunką i żołądek zarzynała mnie nie miłosiernie, myślałam już że zejdę...

Wystarczy tego narzekania...Marcin mój od dzisiaj zaczął wreszcie prace, biedactwo od pół roku siedział w domu i już po prostu miał dosyć, mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze bo warunki poza umową o pracę wydają się być na prawdę bardzo dobre :)

Muszę wam się czymś pochwalić...w te upały ciągle chodzę po domu w króciutkich spodenkach, takich co ledwo tyłek zasłaniają i jakiejś skąpej bluzce, nawet bez stanika bo mi za gorąco :-D i wczoraj z Marcinem szliśmy na spacerek do sklepu, chciałam się przebrać ale On powiedział, że nie ma takiej opcji bo wyglądam bosko :) :D :) Fakt faktem starałam się nie patrzeć na te moje straszne nogi coby w połowie drogi się nie zawrócić i nie przebrać ale nawet dobrze się czułam w tym odzieniu :-D Chociaż myślę, że jakby mi teraz przyszło samej się wybrać na taki spacerek to chyba założyłabym jakiejś dłuższe spodnie :)

Opublikowano

Hmmm... Albo jestem już aż taka ślepa, albo wcięło gdzieś mój porany post..:/  No nieważne, było minęło... 

Sandra, ze szkołą to jest dobry pomysł, a i resztą się nie martw wszystko się za chwilę jakoś poukłada.

Magdzik, a wydawałoby się że z psem powinnaś czuć się bezpiecznie, a dzięki niemu masz lęki? Poradzuisz sobie, popatrz na to z tej strony, że to tylko tydzień, a nie aż. 

No i MalinowaMammbaLBN, gratuluję! Nie grzeszków weekendowych, ale tego że nareszcie udało Ci się wyjść w skąpych spodenkach, a właściwie to gratulacje powinny należec się Twojemu mężczyźnie, za to że udało mu się Ciebie tak zabrać na spacerek :grin: Oby tak dalej :)

Kiedyś się pytałam, ale pozostało bez echa; czy ma ktoś z Wasprzepis na protalowe gofry? 

Opublikowano

Dzien dobry po weekendzie !

Magda - nie ma chyba i nie było protalowych gofrów, Benek podawała kiedyś przepis ale na "cywilne" gofry, chyba, że kiedys ktos spróbował by zamienic make na mielone otreby... nie wiem...

Misza - gratuluje ci III fazy ! 3-maj sie dzielnie i zdawaj nam relacje co i jak :-D A żadnego nowego zdjęcia ani avatarka nie widzę...... :-D

Dagmara - życzę powodzenia na zmodyfikowanej diecie. Pisz co i jak, może sie przyda komuś z nas....

Sandra - ja ci bardzo gratuluję decyzji o nauce, tak trzymaj, warto inwestować w siebie, będziesz mieć papier i satysfakcje nawet jak sie natrudzisz, najeździsz autobusami, napracujesz... i efekty w kieszeni może będą lepsze jeśli chodzi o pracę. Nie poddawaj sie ciemnym myślom, problemom i złemu nastrojowi ! :)

Misiek21- ale poszalałeś.. i co jak smakował ci ten "farbowny smalec" ?( cytat z naszej Sagi...)

Iriss - gratuluje nowego autka, nie wazne jakie , wazne że służbowe... wiem co mówię, bo sama tez słuzbowego używam... :grin:

Opublikowano

Bożenko - dzięki za życzenia miłej zabawy, naprawdę impreza była super. Było nas 5 - jubilatów, równolatków i ponad 60 gości. Dostaliśmy fajne, śmieszne upominki, była piosenka na nasz temat napisana i zaśpiewana przy gitarze przez naszych gości, na melodię takiej znanej piosenki. Były torty a na jednym z nich niestety cyferka 250 lat ( tyle świętowaliśmy razem wspólnie ...) Była prezentacja komputerowa ze zdjęciami z dzieciństwa wszystkich jubilatów, oczywiście przemieszanymi i bez podpisów wiec wszyscy typowali kto jest kto. Bawiliśmy sie, tańczyliśmy do białego rana... i niestety jedliśmy i piliśmy. Nie opisuje tu co zjadłam, bo wnerwię tych którzy trzymają sie zasad, ale generalnie było suuuperr :grin: :) Ahe a ja czułam sie super, bo udało mi sie zmieścić w czarną , obcisłą sukienkę sprzed chyba 15 lat, więc czułam sie z nowa figurą jak nowa...

A u ciebie na suwaczku Bożenko widzę zmiany - gratuluje ! Ja pewnie teraz będę musiała odpokutować....

Edytah - gratuluje córeczki, niech się chowa jak najlepiej !

Anula 1978 - witaj, miło ze wpadłaś, ale ty jestes żeby nas dietowiczów "szczuć" takimi szczegółami takich pysznych potraw....

:-D

Marytka - witaj z nami protalkami ! Powodzenia w diecie 1

Opublikowano

Witam:) to forum jest uzależniające. Swój dzień zaczynam od przejrzenia co u was słychać.

znalazłam taki przepis na gofry jeszcze go nie próbowałam więc zamieszczam tu a nie w przepisach.

Jak wypróbujecie dajcie znać czy dobre.

Składniki :

2 spore łyżki otrąb owsianych;

• 1 spora łyżka otrąb pszenicznych;

• 2 spore łyżki serka homogenizowanego;

• 1 jajo;

• 5-7 tabletek słodzika;

•10 kropli oleju parafinowego;

• ulubiony aromat (mnie idealnie smakują śmietankowe);

• i tyle wody mocno gazowanej (może być cola zero, pepsi light), żeby uzyskać lejące ciasto;

• + ewentualnie szczypta proszku do pieczenia, gdy woda mało gazowana.

Słodzik, otręby, i proszek do pieczenia zmielić na puch w młynku do kawy.

W miseczce wymieszać trzepaczką serek homo z jajkiem, olejem parafinowym i aromatem.

Do masy w miseczce wsypać zmielone produkty.

Dodać tyle wody na oko, żeby uzyskać płynne, gofrowe ciasto.

Rozgrzać dobrze gofrownicę. Jeśli teflon dobrej jakości, nie trzeba niczym gofrownicy przecierać, w innym przypadku delikatnie natrzeć ręcznikiem nasączonym oliwą.

Z mojej gofrownicy wychodzą dokładnie 4 sztuki.

Zapach w całym mieszkaniu....boski!

A ja cały dzisiejszy dzień spędziłam w sumie można powiedzieć na sportowo! Pieliłam ogródek! Przeklęte zielone coś co ma korzenie stąd do jądra ziemi i nie da się wykopać nazywa się chyba trawicą. Ale nie ważne czuję się tak wygimnastykowana i chyba lekko głodna. Więc idę jeść! Pozdrawiam