Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc gosik169,

srednio sie na tym znam , ale zdaje sie, ze twoj kod suwaczka jest nieco przykrotki.

moze dlatego go nie widac?

u mnie suwaczek sam zdecydowal jaka ustawic dzisiaj wage, podal 69 kg , choc wpisalam 69,5 kg ,

a pozniej probowalam zmienic na 70 kg i 70,6 kg, bo w ciagu dnia mi przybylo, ale juz nie dalo rady

moze jego zdaniem moja waga moze juz tylko spadac , a nigdy rosnac :mrgreen:

nie mam pojecia dlaczego sam sobie decyduje bez pytania mnie o zdanie :D

hmmm, ciekawe co jutro wymysli...

[LINK NIEAKTUALNY]

nie szalej nie musisz go zmieniac codziennie zwariowac z toba mozna hahaha i do tego oficjalnie przyznala ze ja znam no nieeeeeeeeeeeeeeicon_mrgreen.gif

Opublikowano

Witajcie wieczornie.Ja znowu cierpiąca bo się wczoraj spiekłam na słoneczku.

Gosiulku nie przejmuj się tym tak.Gorzej by było jakby takie wyskoki na początku się zdarzały bo to mogłoby o naszej całej diecie zaważyć---ale teraz na finiszu to już mały pikuś.

A ja robię i po naszemu mizerie na warzywnych dniach.ze słodzikiem i jogurtem naturalnym.Rodzince też taka serwuję i mój Karol nawet stwierdził że lepsza od tej zwykłej jest.

Naszym dzisiejszym solenizantkom WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO I WOGÓLE WSZYSTKIEGO O CZYM SOBIE MARZYCIE!!!

I jak gosiulek 3 faze prawie wita.Fajnie masz.mi zostały ponad dwa kilosy i jakoś pozbyć się ich nie mogę :mrgreen:. a jeszcze jakiś czas temu myslałam że uda mi się razem z tobą przejść.Ale cóż dołącze kiedyś.

Ha i tu jest pytanie - generalnie to ja jestem po Politechnice, po wydziale mechanicznym ( a dokladniej technologia i planowanie produkcji..). Więc fajnie gdyby potrzebowali gdzies inżyniera, ale najlepiej takiego do nauki - w sensie, mało wiem, al uczyć sie potrafię i mogę nauczyć się wszystkiego :( Ale niestety u nas jeśli juz kogoś chcą to najlepiej po studiach , z minimum 3 letnim doświadczeniem i z biegłą znajomością angielskiego.. :D ;) :(

Tylko skąd ja mam mieć to doświadczenie - przeciez ktos w koncu musi dac mi je zdobyc !!!!! NO wiec szukam dalej.. Ehh.. zastanawiam sie tez nad zrobieniem jakiegos dodatkowego kursu..

Sandra - właśnie na poczcie wylukałam, że masz dizś urodzinki - bUZIAKI WIELKIE I WSZYSTKIEGO NAAAAAAAAAAAJ !!!!! Anulko78 dla Ciebei też wszystkiego NAAAJ !!

MARUDKO ja bym powiedziała o tej nadwyżce.. mama też jest konsultantką, a przed to i ja trochę się udzielam. I wiem, że jeśli za coś dodaje się pieniązki to trzeba o tym powiedzieć, mimo prezencików innym razem. A druga sprawa, może powie Ci za co to lub stwierdzi, ze pomyliła sie i od nastepnego zamówienia odliczy Ci to 5 zł ;>

malenstwo - ja tez lubię Paulo Coelho. A jego ALCHEMIKA pochłonełam w moment. Świetna książka!!!!

Milena3 na sniadanie 2 jajka, a potem o 12 jogurt ??? Dziewczyno a czy ty wiesz n jakiej jesteś diecie?? Jest to dieta wysokobialkowa, gdzie utrata wagi wiąże się z dużym spozyciem białka!!! Ja 2 jajka to zjadam tak dla zagryzienia co najwyzej, Zupelnie sie tym nei najadam. Najmniejsza rzecz jaka jadam, to serek wiejski, z wedlinka i szczypiorkiem. gdzi ei tak za jakis zcas siegam po cos jescze. Jesli eni bedziesz jadla, to organizm nei bedzi emial co trawic i z czego chudnac! Poza tym faza uderzeniowa jest wlasnie po to , zeby zaatakowac organizm tymi bialkami, zeby zaczal chudnac dzieki nim. - tak wiec smacznego i jedz wiecej :)

A apropo serka wiejskiego jescze dzisiaj też miałam na obiadek. Kupiłam sobie pierś indyczą i nei wiedziałam co zjeść do niej, No i zrobiłam serek wiejski ze szczypiorkiem. Potem nei chciało mi sie jeśc tego sobno i pokroilam tą pierś usmażona (bez oleju of kors) w kosteczke iw rzuciałam do tego serka. Świetna sprawa :)

To ze w fazi epierwszej jest malo skladnikow to sie nei zgodze, bo ja teraz np jestem na bialkach i jakos nie nakrzekam - prawde mowiac juz bardzo sie do tych bialek przywyczailam. Tylko trzeba wybrac sie na wieksze zakupy i miec zawsze cos w lodowce!!!! Dzieki temu - po 1 nie siegniesz po nioedozwolone produkty, a po drugie zawsze masz cos pod reka do skubniecia.

Poza tym tutaj masz kilka przydatncyhlinkow:

WĄTEK Z PRZPEISAMI ( na pewno znajdziesz coś dla siebie..):

WĄTEK Z PRODUKTAMI DOZWOLONYMI :

WĄTEK Z PRZYKŁĄDOWYM MENU:

MAGDO wlasnie sprawdzilam w ksiazce - faktycznie mozna fasolke szparagowa. ALe numer!! A ja cala diete swiecie przekonana ze nie wolno :)

Dziewczyny a mis ie lańsko nalezy.. Dzisiaj przyszlam do domku (Mamy),. zeby żólwiowi wode zmienic. (Bo żolw zostaje na starcyh rupieciach... średnio nosić akwarium 250l (chyba) z 4 pietra na 4 pietro!!) . No i generalnei nic tu dla mnei jzu do jedzenia nie ma, a w szafce byly czekoladki, takie trufelki. no i chcialam zobaczyc co to, a byly tak rozpuszczone, ze mi palce w ta czekolade wlazly i no i chcialam tylko oblizac palce... I co ?! to bylo tak pyszne, ze nei moglam sie powtrzymac!!!!! No mowie wam pychotka, ale jakies ssanie mi sie takie na to wlaczylo, ze szok!!! No i tak lyzeczka po lyzeczce z ta roztopiona czekolada, az w koncu zjadlam cale opakowanie!! Tzn tam bylo pewnioe okolo 100g moze ciut wiecej, bo calosc miala 200g. Az mi potem glupio bylo!! Tak zglupiec na koniec 2 fazy!! Ciasto z jakiejsc okazji rozumiem, lody w upal tez ujdzie, ale tak poprostu wszamac tyle slodkiego ?!?!?!?! MASAKRA!! Jedyny plus tego to to , ze moj iorganizm zaraz wykrywa nadmiar substancji nowej i zaraz mnei goni do wc... Ale nazarlam sie na jakis czas sloedkiego ,hehe.

moja waga generalnie trzyma sie okolo 58.3-58.4kg. Do poneidzialku to juz pewni do suwaczkowej nie zejdzie, ale zobaczymy.

Dzisiaj wtez robilam karolowi (nie liczac szarmy) po raz pierwszy bnormalny obiad i to jzu w nowym domku :) Biora pod uwage, ze niczego nei moglam smakowac, to i tak niezle ywszlo - fakt, ze to tylko schabowy, ziemniaczki i mkizeryjka na slodko, ale jak ktos do kuchni nei wchodzil przed dieta... to i taki obiad to dla mnie ewenement :)

Jeszcze na jturo musze wymyslec jakis obiadek, a na sobote chyba gosci bedziem mieli w naszym mieskzanku :)

Trzymajcie sie - buziaki!!

Opublikowano

Witajcie dziewczyny:)

Faza I trwała od 25.06(95kg)-1.06.(90.02kg)icon_biggrin.gif

Faza II od jutra:/ Trzymajcie kciukiiiiiiiiiiii

Pozdrawiam i dziękuje wszystkim za rady,nieodpisuje na wszystkie rady,ponieważ przy dziecku półtorarocznym niemam jak:)))ale w miare mozliwości odpisze jeszcze raz dzienkiii i pozdrawiammmm

Opublikowano

Witajcie Stare stazem i Nowe protalki i Protalku!U mnie malo czasu ,wiec jestem nie na biezaco na forum.doczytalam sie ze dzisiaj nasze protalki maja urodzinki,zycze Wam Sandro i Anulko oraz (spoznione) Jolu Wszystkiego najlepszego! Spełnienia marzeń, pogody ducha i wiele radości z każdej chwili! Sto lat :mrgreen: ;***https://www.youtube.com/watch?v=Nn7nX-oWRnQ&feature=related

¶______(¯`v´¯)__¶¶

__¶¶¶__(¯`(●)´¯)__(¯`v´¯)___¶

__¶¶¶¶¶¶(_.^._)__(¯`(●)´¯)_¶¶

_¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶_¶____(_.^._)__¶¶¶

___¶¶¶¶¶¶¶¶(¯`v´¯)¶¶(¯`v´¯)¶¶¶¶

___(¯`v¶¶¶¶(¯`(❤)¯)¶(¯`(❀)´¯)¶¶

_(¯`(●(¯`v´¯) (_.^._)¶_¶(_.^._)¶¶

_(_(¯`(❀)´¯)¶¶¶¶¶¶(¯`v´¯) `v´¯)

___¶(_.^._)¶¶¶¶_¶(¯`(●)´¯) ●)´¯)

_¶¶¶¶¶¶¶¶¶(¯`v´¯)¶(_.^._)`v´¯)

¶¶¶¶¶¶¶¶_(¯`(●)´¯)_(¯`v´¯)●)´¯)

¶¶¶¶¶_¶¶¶¶(_.^._)¶(¯`(❀)´¯)._)

¶¶¶_¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶_¶_¶(_.^._)

___§§§§.¶¶¶¶¶¶¶__¶_¶¶¶¶¶¶¶

__§§__§§.__¶¶_¶¶__¶¶¶¶¶

___§§__§§§§§§§§წ§§§§§§§§

___§§____¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶

___§§______¶¶¶¶¶¶¶¶

_____§§____¶¶¶¶¶¶¶¶

_______§§§_¶¶¶¶¶¶¶¶

_____________¶¶¶¶¶

_____________¶¶¶¶¶

__________¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶

MOC NAJSERDECZNIEJSZYCH ŻYCZEŃ URODZINOWYCH

Opublikowano

Gosiulek ja to do Ciebie dolacze z ta 3 faza poniedzialek o ile pamietam ale wiesz ze musimy sie trzymac bo bedzie porazka przed slubem hahaha ja to mam zawsze jeden tydzien dluzej a ty juz bedziesz mogla wyluzowac

Opublikowano

Magdo, można fasolke szparagową, zwłaszcza zieloną. Smacznegoicon_biggrin.gif

Dzięki Ci dobra Kobieto!!! Jak to miło usłyszeć:( Zjadłabym ją już jutro, ale niestety - BIAŁECZKA. Warzywka wchodzą od soboty. 

I tu zaczyna się problem :mrgreen: Bo mam wyjazd na weekend w góry i jak tam trzymać dietę?? Będę się starała jak najmniej grzeszyć, ale co z tego wyniknie to nie mam pojęcia.

Ha i tu jest pytanie - generalnie to ja jestem po Politechnice, po wydziale mechanicznym ( a dokladniej technologia i planowanie produkcji..). Więc fajnie gdyby potrzebowali gdzies inżyniera, ale najlepiej takiego do nauki - w sensie, mało wiem, al uczyć sie potrafię i mogę nauczyć się wszystkiego :) Ale niestety u nas jeśli juz kogoś chcą to najlepiej po studiach , z minimum 3 letnim doświadczeniem i z biegłą znajomością angielskiego.. :D ;) :(

Tylko skąd ja mam mieć to doświadczenie - przeciez ktos w koncu musi dac mi je zdobyc !!!!! NO wiec szukam dalej.. Ehh.. zastanawiam sie tez nad zrobieniem jakiegos dodatkowego kursu.. 

Dziewczyny a mis ie lańsko nalezy.. Dzisiaj przyszlam do domku (Mamy),. zeby żólwiowi wode zmienic. (Bo żolw zostaje na starcyh rupieciach... średnio nosić akwarium 250l (chyba) z 4 pietra na 4 pietro!!) . No i generalnei nic tu dla mnei jzu do jedzenia nie ma, a w szafce byly czekoladki, takie trufelki. no i chcialam zobaczyc co to, a byly tak rozpuszczone, ze mi palce w ta czekolade wlazly i no i chcialam tylko oblizac palce... I co ?! to bylo tak pyszne, ze nei moglam sie powtrzymac!!!!! No mowie wam pychotka, ale jakies ssanie mi sie takie na to wlaczylo, ze szok!!! No i tak lyzeczka po lyzeczce z ta roztopiona czekolada, az w koncu zjadlam cale opakowanie!! Tzn tam bylo pewnioe okolo 100g moze ciut wiecej, bo calosc miala 200g. Az mi potem glupio bylo!! Tak zglupiec na koniec 2 fazy!! Ciasto z jakiejsc okazji rozumiem, lody w upal tez ujdzie, ale tak poprostu wszamac tyle slodkiego ?!?!?!?! MASAKRA!! Jedyny plus tego to to , ze moj iorganizm zaraz wykrywa nadmiar substancji nowej i zaraz mnei goni do wc... Ale nazarlam sie na jakis czas sloedkiego ,hehe.

moja waga generalnie trzyma sie okolo 58.3-58.4kg. Do poneidzialku to juz pewni do suwaczkowej nie zejdzie, ale zobaczymy.

Dzisiaj wtez robilam karolowi (nie liczac szarmy) po raz pierwszy bnormalny obiad i to jzu w nowym domku :) Biora pod uwage, ze niczego nei moglam smakowac, to i tak niezle ywszlo - fakt, ze to tylko schabowy, ziemniaczki i mkizeryjka na slodko, ale jak ktos do kuchni nei wchodzil przed dieta... to i taki obiad to dla mnie ewenement :)

Jeszcze na jturo musze wymyslec jakis obiadek, a na sobote chyba gosci bedziem mieli w naszym mieskzanku :)

Trzymajcie sie - buziaki!!

Ae wstyd... na koniec trochę bacików dostaniesz za tą czekoladę! A co do tego wymaganego doświadczenia, to jestem dokładnie tego samego zdania. Skąd je wziąć jak nigdzie Cię bez niego nie chcą - błędne koło. A kursy są przydatne i pomocne, tak więc śmiało, szukaj na co jest zapotrzebowanie i uderzaj w tym kierunku.

Opublikowano

Witajcie dziewczyny:)

Faza I trwała od 25.06(95kg)-1.06.(90.02kg)icon_biggrin.gif

Faza II od jutra:/ Trzymajcie kciukiiiiiiiiiiii

Pozdrawiam i dziękuje wszystkim za rady,nieodpisuje na wszystkie rady,ponieważ przy dziecku półtorarocznym niemam jak:)))ale w miare mozliwości odpisze jeszcze raz dzienkiii i pozdrawiammmm

A widzisz Magdo narzekałaś, że tak Ci powoli ta waga spada a tu suma summarum po I fazie ubyło Ci prawie 5kg ;) elegansio :mrgreen: Te Twoje 20kg zniknie nim zauważysz :D

Opublikowano

Dziewczyny jeszcze raz na koniec dnia chcialam wszystkim Wam razem i kazdej z osobna podziekowac za zyczonka, mnie takie rzeczy niesamowicie ciesza jak dzieciaka:)

Gosiulek jak przeczytalam przed chwila Twoj opis zjedzenia czekoladek przed oczami pojawil mi sie obraz Kubusia Puchatka wyjadajacego lapa miod ze dzbanuszka:)

Mi tez sie lanie nalezy bo na koniec dnia zlamalam sie i wypilam 2 urodzinowe driny + 3 pierniczki alpejskie i kilka pieguskow.Ale to w koncu urodziny:)

A teraz spadam na moj serial.Niestety co noc sama bo ta praca, ktora dorwal narzeczony caly czas mu nocki wlepiaja:( w ogole masakra z ta praca, cale szczescie to tylko doraznie na pare miechow.

Opublikowano

Witam cieplutko :mrgreen: . Udało mi się być pierwszą dzisiaj.

U mnie słonko już świeci.Zapowiada się piękny dzionek.

Jadę z rana na zakupy bo moja lodówka zaczyna świecić pustkami.

Zwłaszcza brakuje rzeczy protalowych.

Pozdrawiam wszystkich.

Opublikowano

Witam porannie!

Waga jak wczoraj:/ Ale to pewnie przez nadchodzącą @, bo około niedzieli ma się zjawić. Bo moją winą to nie jest - jestem totalnie Dukanowa. :D

Mi tez sie lanie nalezy bo na koniec dnia zlamalam sie i wypilam 2 urodzinowe driny + 3 pierniczki alpejskie i kilka pieguskow.Ale to w koncu urodziny:)

No za to że urodzinowe to Ci odpuścimy :mrgreen:

Opublikowano

CZEŚĆ!!!!!!

Nareszcie PIĄTEK!!! Oby 8h pracy szybko minęło icon_cool.gif

I życzę już wszystkim miłego dnia i gorącego weekendu!!!!!!!!!!!!!!! icon_mrgreen.gif

Ja dziś w planach mam basenik - obym tylko nie trafiła na żadne kolonie... icon_rolleyes.gif

Opublikowano

CZEŚĆ!!!!!!

Nareszcie PIĄTEK!!! Oby 8h pracy szybko minęło icon_cool.gif

I życzę już wszystkim miłego dnia i gorącego weekendu!!!!!!!!!!!!!!! icon_mrgreen.gif

Ja dziś w planach mam basenik - obym tylko nie trafiła na żadne kolonie... icon_rolleyes.gif

Dikładnie !!! Oby zleciało.

Ja idę dziś prosto z przystanku do rodziców na działke na grilla imieninowego.

To życze Marudko miłego pływania i wogóle wesolego weekendu wszystkim.

Opublikowano

Gosiulek dziękuje za rady, od dzisiaj robie II faze i bede więcej jesc :mrgreen: jak na razie zjadłam sałatkę( pomidor, papryka,cebula,ogórek, wędlinka-filet) i jajko. Teraz jem jogurt 0% jagodowy. O 10 sałatkę i serek homo, w domu po pracy zjem udko gotowane, sałatkę i jogurt a na wieczór szprotkę w sosie pomodorowym :D. Mam nadzieję ze to juz jest dużo. Jak będe mieć 5 dni protal to postaram sie jesc więcej białek.

pozdrawiam

ps. jak zrobić suwaczek? gdzie sie go wkleja?

Opublikowano

hej wszystkim cos malo piszecie:)

U mnie tez piekny sloneczny poranek...wypije kawke i lece sie silowac.Waga laskawa pokazuje 52:D Szczesciem niepojetym byloby zrzucenie 2 kg do 14go:) no i bede o to walczyc...