Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hey Dorotko:D

...przepraszam ale jeszcze nie zaczęłam czytać książki spojrzałam tylko na stronę 81, czy dobrze rozumiem mogę kupować produkty light i 0% tł tak?, a jeśli nie to na co mam zwracać uwagę przy zakupie produktów?

Bo taki Jogurt light ma np: białko 3,9g, węglowodany 8,6g, tłuszcz 1,1g, to dobrze czy źle.

Może dzisiaj będę miała luźniejszy dzień po pracy to zacznę czytać książkę.

A właśnie jak Tobie idzie, ile już utraciłaś wagi od 1 dnia stosowania tej diety?

Pozdrawiam,M;)

Milenko w tej dieci musimy jeść chude produkty nabiałowe tj. chudy biały ser , mleko 0% i jogurty bez cukru. ja kupuje jogurty znanej firmy na D ( nie chce robic reklamy) ,wiem ze mają wiecej weglowodanow niz bialka . Biełek jest 4,6 g a weglowodanow 6,1 g ale takie mozemy jesc. Lepszych nie znalazlam. Pamiętaj ,ze w dozwolonych produktach zawsze sie znajdzie mała ilosc weglowodanow lub tłuszczy . Cięzko jest dostac produkt czysto białkowy. Samo białko znajduje sie tylko i wyłącznie w białku jaja kurzego ( bez żółtka) .

Ja diete zaczęłam w listopadzie i do tej pory ubyło mnie 15 kg. po drodze zaliczylam święta w ktorych diety nie przestrzegalam .

Pozdrawiam

Opublikowano

Obiecalam jeszcze napisac co jem w fazie czystych białek .

Przewaznie wybieram cos z tych potraw

na śniadania :

Kawa z mlekiem

jajecznica z cebulą

jogurt z otrębami pszennymi

makrela wędzona

jaka na twardo

jajka na miękko

omlet

Obiad:

Gotowana pierś z kurczaka w przyprawach

smażona piers w np. rozmarynie

wątrobka drobiowa z korniszonem

ryby gotowane lub pieczone

Kurczak z grilla

pasta z sera białego i tuńczyka

pasta z sera białego, korniszona i cebuli

pasta z sera bialego i szczypiorku doprawiona mielonym pieprzem i niewielką ilością soli

gotowane mięso z musztardą

Kolacja:

budyń

jogurt z otrębami

gotowane mieso

tuńczyk z cebulą

jajecznica

pasty z sera białego

między posiłkami ok. 2,5 litra płynów w tym woda niegazowana, kawa z chudym mlekiem

Mozesz dowolnie łączyc dozwolone produkty i wymyslac nowe potrawy .

w fazie z warzywami jest lepiej bo mozna szalec na całego

mozna robic sałatki, surowki, zupy itd.

Pozdrawiam

Opublikowano

Dorotko serdecznie dziękuję, a ten tuńczyk to taki z puszki w sosie własnym - przepraszam za tak wiele pytań z mojej strony ale chciałabym aby dieta się powiodła ze skutkiem pozytywnym :)

Pozdrawiam,M

Opublikowano

Milenko ja zawsze kupuje tunczyka w puszce , takiego w sosie własnym i taki ma być. Jeśli masz jakies pytania i wątpliwości to pisz śmiało na pewno bede odpowiadac .

Pozdrawiam

Opublikowano

Dziewczyny, moja dzisiejsza waga to 84 kg, niestety pierwszy raz zgrzeszyłam. Na urodzinach teściowej zjadłam trochę niedozwolonych rzeczy (mały kieliszek szmpana, kawałeczek ciasta) i trochę mam doła. Jednak mam słabą wolę :) Ale poza tym wyskokiem trzymam się. Jak u Was?

Pozdrawiam 

Opublikowano

Kochana jesteś Dorotko, będę pamiętać!

Dziewczynki więc jestem po pierwszym dzionku diety i raczej jest ok! Głodna nie chodzę, nawet wydaje mi się że za mało jem;/

Wczoraj wypiłam w sumie 1,5l wody niegazowanej, 3 herbaty, 1 kawka z mlekiem 0%.

Zjadłam połowę średniej makreli wędzonej, chudy serek też połowę,mały jogurt naturalny 0%,jajecznicę z 3 jajek z cebulką i to wszystko czy tak może być? No właśnie Dorotko nasza kochana ekspertko :) -oceń!

A dzisiaj na śniadanko wypiłam kawkę z mleczkiem 0% i jajko na miękko, za chwilkę czyli na obiad kawałek makreli i herbatka...hmm muszę pomyśleć nad kolacją :)

A mam pytanko czy kurczak a konkretnie nóżka od kurczaka wędzona może być, oczywiście bez skóry! Bo tak myślę że jest to doprawiane i między innymi solą?

Opublikowano

witajcie,ja niestety musialam przerwac diete juz wczoraj...:-(dopadla mnie grypa zoladkowa,od wczoraj wymiotuje i zadnych bialek juz nie jem,tylko suchary i banan. teraz wszystko pewnie juz na nic z mojej diety..:) jak tylko poczuje sie lepiej startuje od poczatku z dieta. pozdrawiam wszystkich,trzymajcie sie zdrowo.wracam do lozeczka.papa

Opublikowano
Kochana jesteś Dorotko, będę pamiętać!

Dziewczynki więc jestem po pierwszym dzionku diety i raczej jest ok! Głodna nie chodzę, nawet wydaje mi się że za mało jem;/

Wczoraj wypiłam w sumie 1,5l wody niegazowanej, 3 herbaty, 1 kawka z mlekiem 0%.

Zjadłam połowę średniej makreli wędzonej, chudy serek też połowę,mały jogurt naturalny 0%,jajecznicę z 3 jajek z cebulką i to wszystko czy tak może być? No właśnie Dorotko nasza kochana ekspertko :) -oceń!

Jesz idealnie Milenko! Oby tak dalej. Jeśli czujesz,ze jesz za mało to nie załuj sobie, jedz duzo ale tylko to co jest dozwolone.

A dzisiaj na śniadanko wypiłam kawkę z mleczkiem 0% i jajko na miękko, za chwilkę czyli na obiad kawałek makreli i herbatka...hmm muszę pomyśleć nad kolacją :)

tez bardzo dobrze .

Zapomniałam ci napisac ,ze mozesz gotowac mięsa w kostce rosołowej z kury. Podziel taką kostke na 4 cześci i do jednego gotowania dodawaj jedną taką czesc kostki.

Możesz też jeśc parówki drobiowe z musztardą.

A mam pytanko czy kurczak a konkretnie nóżka od kurczaka wędzona może być, oczywiście bez skóry! Bo tak myślę że jest to doprawiane i między innymi solą?

z wedzonych rzeczy mozna jesc tylko makrele. Mięso mozna smazyc na patelni teflonowej, na grillu , mozna gotowac i piec w piekarniku.

Opublikowano
witajcie,ja niestety musialam przerwac diete juz wczoraj...:-(dopadla mnie grypa zoladkowa,od wczoraj wymiotuje i zadnych bialek juz nie jem,tylko suchary i banan. teraz wszystko pewnie juz na nic z mojej diety.. :) jak tylko poczuje sie lepiej startuje od poczatku z dieta. pozdrawiam wszystkich,trzymajcie sie zdrowo.wracam do lozeczka.papa

Wracaj do zdrowia asienko! a dietą sie nie przejmuj, zaczniesz znowu po chorobie.

Pozdrawiam Serdecznie

Opublikowano

Ku przestrodze pisze dziewczyny.

Od listopada schudłam 15 kg. po drodze zaliczyłam święta . Przyznam się, ze było mi bardzo trudno po nowym roku zabrac sie ponownie za diete. Codziennie odkładałam rozpoczęcie diety na kolejny dzien ale na szczeście opamiętałam sie i znowu robie 8 dni samych białek. Waga leci jak szalona , tak samo jak w fazie uderzeniowej.

Dzis z ciekawosci załozyłam moją starą marynarke , w której chodziłam przed urodzeniem dzieci i pierwszy raz od kilku lat bez problemów sie zapięłam ...prawie sie popłakałam ze szcześcia . Do upragnionej wagi jeszcze troche brakuje ale juz mam bliżej niż dalej.

Dziewczyny chciałam was ostrzec , nie podjadajcie rzeczy ktorych jesc nie wolno!!!! nawet w małych ilosciach.Wiem,ze Wam chodzą po głowie takie myśli,zeby czasami zgrzeszyć ale dzis zjecie pół kromeczki , jutro batonik , pozniej zupe z ziemniakami . Stwierdzicie ,ze waga nie wzrosła więc bedziecie nadal podjadac , nie obejrzycie sie jak zaczniecie jesc normalnie i wrocicie do starych nawyków. A wierzcie mi , wrócić pozniej do diety jest bardzo , bardzo ciężko wiem co pisze bo pisze to z własnego doświadczenia.

Dopadło mnie to o czym pisze Dukan:

,,Utrata pierwszych 10 kilogramów przyczynia się do zdecydowanej poprawy ogólnego stanu zdrowia , powraca dobra kondycja i zwinność , znika zadyszka , zewszad sypią się komplementy i można wreszcie włożyć ubrania , w które jeszcze niedawno się nie mieściliśmy .

To wszystko plus klasyczna wymówka ,, tylko ten jeden raz,, , robi swoje i początkowa piękna oraz szczera determinacja ustępuje miejsca zaniedbaniom . Później znów energicznie bierzemy się w karby , co stwarza chaotyczną , wciąż zmieniającą się sytuację , która szybko może stać sie groźna . W takich warunkach otyły, zwycięzki do tej pory , może spocząć na laurach , zatrzymać się i ponieść porażkę . należy pamiętac, że w połowie drogi, w odmętach znużenia i samozadowolenia , które są charakterystyczne dla każdej przedłużającej się kuracji odchudzającej , co druga osoba wpada w zasadzkę i załamuje się.

W tym przypadku mamy trzy możliwości:

-- Porzucić kurację i z upodobaniem oddawać się zgubnym nawykom oraz kompulsywnym zachowaniom , mając przy tym głebokie poczucie klęski, co prowadzi do gwałtownego przybierania na wadze , często nawet przekroczenie wagi, którą mieliśmy , rozpoczynając kurację.

--Wziąć się w garść i nabierając na nowo odwagi, powrócić do początku kuracji i konsekwentnie doprowadzic ją do końca .

--Zrozumieć ,że jeśli nie jesteśmy w stanie kontynuować kuracji, to możemy przynajmniej zachowac owoce dotychczasowego wysiłku . Dlatego należy przerwać faze utraty wagi i przejść bezposrednio do fazy jej utrwalenia , dużo bardziej zróżnicowanej i o łatwym do ustalenia czasie trwania ( dziesięć dni na każdy utracony kilogram) , a następnie do kuracji ostatecznej stabilizacji, która pozwala na pełną swobode i spontanicznosć w wyborze produktów żywnościowych , narzucając tylko jeden dzień diety proteinowej w tygodniu,,

Ja na szczęscie wzięłam się w garśc i mam zamiar dokonczyc to co zaczęłam.

Długo sie zastanawiałam czy napisac ten post i przyznac sie do chwilowej porazki . Zrobiłam to bo nie chce,zeby Was spotkało to samo Człowiek na błędach się uczy, Wy możecie uczyc się na moich :).

Trzymam za Was kciuki dziewczyny a Wy trzymajcie za mnie.

Opublikowano

...serdecznie dziękuję za info, dasz radę Dorotko trzymam kciuki;)

A czy do tego budyniu o którym pisałaś wcześniej dodajesz słodzik jak tak to w jakiej ilości?

Pozdrawiam, M

Opublikowano

witam serdecznie

jestem tu nowa, przeczytałam wszystkie wasze posty i bardzo chciałabym dołączyć do Waszego grona

wczoraj zamówiłam ksiązke ale nie wiem kiedy dojdzie.

diete planuje rozpocząć w poniedziałek

mam prośbe czy moge prosić o przesłanie na @ tych skanów o których pisałyście?

oto moj adres: syla1975@wp.pl

dziekuje i pozdrawiam