Śliweczka Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Witaj Madzia! Nie masz dużej nadwagi więc myślę że 4 dni uderzeniówki wystarczy by zgubić te 4 kiloski.Powodzenia życzę. Cytuj
Śliweczka Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2009 Dziewczyny znalazłam tą maizenę czy jak jej tam,skrobię kukurydzianą którą Dukan podaje w przepisach.Ta skrobia jest koloru białego i ładnie pachnie :( nie tak jak mąka kukurydziana.Ale jest troche droga niestety ;) 400 g kosztuje 12,80zł. Wklejam link gdzie można nabyć maizenę https://www.kuchnieswiata.com.pl/product_in...products_id/991 Cytuj
stopstres Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Hej dziewczynki, dzisiaj mój 10 dzień w fazie uderzeniowej... mam 4kg mniej, i normalnie aż się buzia cieszy ;-) Ale już się nie mogę doczekać jutra i warzyyyyyyywwwww.... ahhh... cóż to będzie za uczta ;) pierś z kurczaka z kalafiorem ;] chciałabym do świąt zgubić jeszcze 2kg, myślicie, że mi się uda?? Śliweczka, qrcze podziwiam Cię i jednocześnie zazdroszczę tylu zgubionych kilogramów ;) normalnie wielkie ukłony w Twoją stronę :( Cytuj
Śliweczka Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Śliweczka, qrcze podziwiam Cię i jednocześnie zazdroszczę tylu zgubionych kilogramów ;-) normalnie wielkie ukłony w Twoją stronę ;) Witam Was kobitki! U mnie zima,dosłownie ZIMA!!!Zasypało nas śniegiem i ciągle sypie! Ło matko,a miała być wiosna :D Dzięki Stopstres :-D Zazdrościsz mi zgubionych kilogramów?To spójż ile jeszcze mam do zgubienia ;) Oj,ciężko będzie...ale co nas nie zabije to nas wzmocni,dam radę!!! Trzymam kciuki za Ciebie ,żeby udało Ci się do świąt zgubić te 2 kiloski :( Cytuj
Madzia1975 Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Witajcie! Dzis od rana kawka z mleczkiem o%,i filet z kurczaczka ugotowany z serkiem topionym i odrobina vegety+szklana mleczka%.Jest dobrze? Cytuj
Śliweczka Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Witajcie! Dzis od rana kawka z mleczkiem o%,i filet z kurczaczka ugotowany z serkiem topionym i odrobina vegety+szklana mleczka%.Jest dobrze? Madziu,serek topiony jest zapewne tłusty bardzo...ja nie jem serków topionych bo jak spojrzałam na zawartość tłuszczu to gały mi wylazły ;) Cytuj
Madzia1975 Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Czyli popełniłam małe przestępstwo,będę pamiętać ale serki takie farmerskie w wersji light mogę jeść? Cytuj
Mała22 Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 ... a jeszcze sie zastanawiam nad serem zółtym, można czasem w marketach typu Tesco spotkać sery light, ale nie wiem jaki maja skład, bo z reguły jest to kostka zawinieta w folie albo tacka, gdzie nie jest napisane z czego sie składa jegomość, a tak za mną chodzi ostatnio że szok. Jak myślicie ? W końcu ser się robi z mleka, pytanie, czy ten light'owy ser jest z mleka chudego czy jak ? Patryszko Przeczytałam książkę ze dwa razy i ciągle do niej wracam, wciąż jakieś wątpliwości ;) Ser żółty można dopiero włączyć w trzeciej fazie, można go jeść nawet dziennie, ale tylko 40g i najlepiej odtłuszczonego. Ja osobiście zaopatruję się w Lidlu i muszę przyznać, że jest tam sporo produków (Linessa) które są potrzebne w tej diecie :( Są tam również sery żółte z małą zawartością tłuszczu właśnie takie jakich potrzebujemy. Cytuj
patryszka121 Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Dzięki Mała22, troszke mnie naprostowałaś, ja dopiero w pierwszej fazie jestem , więc kupię sobie żółty ser zostawię w lodówce na widoku, i będę sobie go codziennie oglądała... U nas zima, a jak w innych rejonach ? Cytuj
Śliweczka Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Czyli popełniłam małe przestępstwo,będę pamiętać ale serki takie farmerskie w wersji light mogę jeść? Ale tylko małe przestępstwo ;) Ja zawsze sprawdzam serki i jogurty oraz inne mleczne przetwory czy nie mają więcej tłuszczu i węgli niż białek.Zsumowana liczba węglowodanów i tłuszczu nie powinna być większa od ilości białka. Cytuj
Mała22 Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Hejka "LASECZKI" Mam mały problem, nie wiecie gdzie można dostać kostki rosołowe bez tłuszczu? Byłam już wszędzie a w sklepie ze zdrową żywnością dowiedziałam się, że podobno jest je bardzo trudno zdobyć. Wiecie coś na ten temat??? Cytuj
zdzislawa1234 Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 hej dziewczyny! jestem tu nowa, ale zapalona do odchudzania. Mam 174 cm wzrostu i ważę 72,5 kg. Chce pozbyć się 12,5 zbędnych kg. Mam nadzieję, ze z Waszą pomocą mi się uda. Zaczynam od jutra ;) Pozdrawiam, Cytuj
Madzia1975 Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Serek wiejski piatnicy lekki tylko 3%tłuszczu wartosc odzywcza w 100g bialko 11g weglowodany 2,4 tluszcz 3g Cytuj
Gość Heloiza Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2009 Witajcie Młode, Młodsze i Najmłodsze Proteinki! Dawno się tu nie pokazywałam. Cóż wiosna do mnie przyszła i z nią masa sprzątania po zimie w domu i zaraz w ogrodzie! Czytam Wasze zmagania i podziwiam. Sama trwam już ponad 60 dni na diecie dr Dukana i jest mnie mniej 10 kilo.Teraz czas trudniejszy, bo dużo wolniejszy. trzymam za Was kciuki i pozdrawiam! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi