doris806 Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Dzięki Patryszko za odpowiedź, pozdrawiam całe grono świetnych dziewcząt dbających o swoją linię !!!!! Dobrej nocki!!! Cytuj
germania Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Hejka wszystkim, Jak minął wam dzionek?? Bo mi nadspodziewanie dobrze. Nie dość, że drugi dzień z sukcesem - znaczy się żadnej wpadki, to jeszcze zrobiłam następny krok milowy i pokonałam własne lenistwo, czyli poszłam na basen i to o 6:30 rano - przed pracą. To było niesamowite - basen prawie pusty - jeszcze dwa zewłoki chlupały się na torach obok i to niedowierzanie i podziw(??) w oczach ślubnego gdy spojrzał na mnie o 4:30 i zapytał - to ty nie żartowałaś?? - No i zamierzam to powtarzać! A btak poza tym to jestem szczęśliwa, że wkońcu znalazłam dietę, a właściwie sposób odżywiania, które mi - totalnemu mięsożercy - idealnie pasuje. Czuję się świetnie, energii mam za 20, czego więcej potrzeba? Trzymam kciuki za wszystkich, żeby wytrwali w swoich decyzjach. Ja mam jakiś dziwny okres w swoim życiu. Zawzięlam się i już. Wcześniej nigdy mi się nie udawało, ateraz... Nawet fajki rzuciłam. Pa idę spatki, bo siedząc przy kompie wypiję zaraz tygodniowy zapas wody :?: A apropos nabiału. Ja kupuję w Lidlu serek podobny do homo 0,1 % tłuszczu firmy Pilos i tej samej firmy przepyszny kefir 1,5%. Za to typowe twarogi chude u mnie są tylko w Intermarche i Kauflandzie. A w Kauflandzie jest kefir 0% firmy JOVI - też smakowe i serek wiejski lekki - jeśli się nie mylę to 2% tłuszczu. Za to nigdzie nie mogę znaleźć żółtych lekkich i np. mozzarelli - uwielbiam ją. Aha wyczaiłam w Lidli ser Harzeński - jest on taki trochę miękawy ale do krojenia. Skład w 100g: kcal-125, białko - 30g, węgle - 0,5 g, tłuszcze - 0,1 g. Szok nie. Ma jedną wadę, a może zaletę??? bardzo specyficzny zapach, (smród jak kto woli). Warto spróbować, bo może posmakować, np moiemu zasmakował. A ja robiłam już kilka podejść i jakoś nie... :-) No teraz to już naprawdę DOBRANOC Cytuj
tina10 Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Pro po nabialu,ja kupuje serek homo ostrowia-0%, mackowy 0%,twarog albo klinek z piatnicy 0%(jest malokwasny) albo chudy 3krotnie mielony z rolmlecza -0%.Ten ostatni uwielbiam najbardziej. Jogurty to jovi-0%,albo sanok bio0%.Sa tez owocowe sanok bio bez cukru i 0% tluszczu.W LIdlu tez sa owocowe 0,1 %tluszczu i ze slodzikiem . Osobiscie uwielbiam kefir mogla bym pic go litr dzinnie.Moze nie koniecznie ten 0% :-) no ale wiadomo teraz to tylko taki.Piatnica ma 0% bardzo dobry,gesty.Jovi tez 0% taki w butelkach ale jest rzadszy,bardziej przypomina maslanke. Mam za soba dopiero 2 dzien diety a juz frytki mi sie snia :?: (najwiekszy moj grzech jedzeniowy)w dzien zdrzemnelam sie na chwile i mi sie przysnilo ze smaze cala fure frytek...eh .Swoja droga nie wiem jak wytrzymam tyle czasu bez ziemniakow.Jesli sprawdzi sie zalozenie testu ze zrzucenie wagi potrwa do polowy czerwca i na tyle czasu trzeba zapomniec o ziemniakach :?:,smutna perspektywa. Cytuj
Maruda Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Wielka Optymistko Super! To znaczy, że ja jogurt kupuję z tej firmy! :?: Dzisiaj zainwestuję w ten serek... tina10 Tego serka homo o którym piszesz też muszę spróbować - bo ja uwielbiam takie serki. Tyle, że jeszcze na jakiś chudy w żadnym sklepie się nie natknęłam. Napisz gdzie mam szukać: Lidl, Tesco, Real... Niestety przy pożądkach świątecznych znalazłam 'zachomikowane' słodkości :?: Ale trzymałam się dzielnie i oddałam je tym domownikom co nie są na diecie... a wręcz chcą przytyć... Jakie to niesprawiedliwe :-) Za to na śniadanko zrobiłam sobie twarożek ze słodzikiem na bazie tego aspartamu (nie wiem czy dokładnie tak to się nazywa) ale pewno wiecie o co chodzi!! MIŁEGO DNIA ŻYCZĘ WSZYSTKIM!!! Cytuj
Śliweczka Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Aha wyczaiłam w Lidli ser Harzeński - jest on taki trochę miękawy ale do krojenia. Skład w 100g: kcal-125, białko - 30g, węgle - 0,5 g, tłuszcze - 0,1 g. Szok nie. Ma jedną wadę, a może zaletę??? bardzo specyficzny zapach, (smród jak kto woli). Warto spróbować, bo może posmakować, np moiemu zasmakował. A ja robiłam już kilka podejść i jakoś nie... :?: Witam ze słonecznego,wiosennego Podlasia!!! Germanio,ten ser miałam,rzeczywiście 'śmierdzi" ,zajeżdza takim amoniakiem :D i ma konsystencję zastygniętej żelatyny :D ,ale jadłam go (mi smakował :-) )Kładłam go na protochlebek i smarowałam serkiem homo naturalnym z odrobiną chrzanu ...mmm pycha :?: Ale rzeczywiście ten zapach odpycha :D Sofio,w każdej diecie odchudzającej chodzi o to by chudnąć,są diety przy których trzeba głodować (stosowałam i nie polecam :D )a nasza dieta protal jest super bo mimo tego że się je pyszności to się chudnie,i to jest ok :D Ja nie miałabym woli walki z kilogramami gdybym chodziła wiecznie głodna,a i w domu byłyby problemy bo Polak głodny to zły :?: A na protalu mam dobry humor,pełny brzuch i chudnę :? Tak się zastanawiam czy rzeczywiście nie za szybko chudnę :D od wczoraj jest mnie mniej o 80 dkg.Najpierw waga stała tydzień,a teraz leci na łeb na szyję.Moja waga wyjściowa "była" olbrzymia i pewnie dlatego tak szybko tracę tłuszczyk,i pewnie przyjdzie czas że zacznę chudnąć wolniej,ale dzisiaj jak weszłam na wagę to mi się włos zjeżył :D ,ale przecież jem,i to nie mało :?: ,czasem myślę że aż za dużo :D Robiłam wyniki krwi i moczu i wszystko jest ok,więc chyba nie zniknę z powierzchni ziemi jak będę chudnąć w tym tempie ? :?: :?: :?: Pozdrawiam wszystkie koleżanki na diecie i miłego dzionka wszystkim!!! Cytuj
Maruda Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Śliweczko tylko się cieszyć z szybkiej utraty wagi Ci pozostaje :?: Bo czas trwania utrwalającej diety i tak już zależy tylko od ilości straconych kilogramów - a nie od szybkości! Ale dzięki temu przejdziesz szybciej na utrwalanie :-) Ja własnie sobie sprawdziłam, że w lany poniedziałek trafię na pierwszy dzień warzywek - to może jakoś przebrnę przez te święta. Cytuj
Śliweczka Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Ja własnie sobie sprawdziłam, że w lany poniedziałek trafię na pierwszy dzień warzywek - to może jakoś przebrnę przez te święta. Ja trochę boję się świąt,narobię tyle pyszności dla rodzinki...Najbardziej boję się że ciasto mnie skusi,uwielbiam je piec ale też jeść :-) Będzie mi musiał wystarczyć sernik protalowy i biszkopt...eh Cytuj
zdzislawa1234 Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 dziewczyny nie wiem o co chodzi z wagą ale dzisiaj pokazuje 70,6. Dzisiaj 2 dzień proteiny+warzywa po 5 dniach protein i wygląda na to, że jak na początku spadła mi waga o 3 kilo to teraz 1 wrócił. Co może na to wpływać? może zbliżająca się miesiączka? Pozdrawiam, Cytuj
Maruda Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 zdzislawa1234 Czytałam tu na forum, że to tak jest jak ma się kawałek diety z warzywami, bo one zatrzymują wodę - dlatego waga może wzrosnąć w protal+warzywa. Przez to lepiej w tym czasie chyba się nie ważyć. Ja zazwyczaj wchodzę na wagę w 3 dniu protalu - bo nie mam cierpliwości czekać do ostatniego :-) Śliweczko - sam zapach wypieków może doprowadzić do szaleństwa. Ale damy radę - no co zrobić, każda z nas przyjęła na siebie postanowienie podjęcia diety - trzeba wierzyć że kiedyś w końcu dojdziemy do jej końca. Wtedy już nam wszystko będzie wolno!!! :?: Mnie dużo osób namawiało żeby dopiero po świętach zacząć diete - ale ja chciałam jaknajszybciej zobaczyć jakieś wyniki... I nie chciałam tak długo czekać!!! Choć dopiero 3 tygodnie jestem na diecie!! Cytuj
Śliweczka Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Marudo,jesteś lepsza odemnie,ja czytałam forum od grudnia,a dietę zaczęłam od 1 stycznia bo bałam się świąt i sylwestra :-) ,a Ty mimo nadchodzących świąt podjęłaś dietę...gratuluję zaciętości w dążeniu do wymarzonej wagi :?: Niedługo świąteczne pokusy,a w maju Pierwsza Komunia najmłodszej córci i znowu pyszności na stole... :?: Oj czarno to widzę :?: Ale będę się starała z całych sił żeby wytrwać. Zdzisławo,potwierdzam słowa Marudy,warzywa zatrzymują wodę więc trochę waga może skoczyć albo stanąć w miejscu,a i zbliżający się okres też zatrzymuje wodę w organiźmie i stąd pewnie skok wagi.Dziewczyny na wcześniejszych stronach radziły żeby podczas dni z warzywami się nie ważyć tylko mierzyć,próbowałam i powiem szczerze -pomaga...na warzywkach centymetry lecą! Cytuj
Maruda Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Śliweczko Sama widzisz po swoim przykładzie że jakby tak zwlekać z podjęciem decyzji o diecie to trochę kiepsko by było - bo zawsz jest COŚ!!! Nie zazdroszczę Ci - bo święta mamy wszystkie, ale jeszcze ta komunia!!! Ja na razie łapię się na komunię do mojego chrześniaka - ale to i tak dopiero za 5 lat :?: - więc póki co się nie martwię :-) Do tego czasu - to pewno już własne pociechy będę nańczyć :?: Cytuj
Śliweczka Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Na szczęście to już ostatnia komunia ...z czwórki dzieci w tym roku ostatnie.Ale pewnie już niedługo rodzinka zechce innych imprez...np.wesel ?! Najstarsza córka skończy w tym roku 19 lat ,wiec ...różnie to bywa :-) Cytuj
Wielka Optymistka Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 A ja dzisiaj jakiegoś doła mam, nie dość, że po 5 dniach protein waga wcale nie spadła a nawet podniosła się o 500 gram to jeszcze od niedzieli mam bóle w pachwinach. Wiem,że nie jest to forum medyczne ale może wiecie czym może być spowodowany ten ból ? pozdrawiam Cytuj
tina10 Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 witam Maruda i ostrowie i mackowy kupuje w tesco. U mnie od wczoraj 20 dkg na minusie,czyli razem juz 0,9 kg ciekawe czy uda mi sie schudnac te 1,8kg w 4 dni pierszej fazy,jak zaklada wynik testu. Zrobilam ten test od nowa z wyjsciowa waga 58 i koncowa 50 oto wynik.Z tego co widac na wykresie to ta waga poczatkowo leci mocno w dol,a dale juz prawie wcale [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Mam nadzieje ze nie rozwale strony.jesli tak z gory przepraszam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi