tina10 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Dzieki Milenko :-) no to ide konczyc te ozorki bo juz mi slinka cieknie. A tak wogule to coraz bardziej podoba mi sie ta dieta :?: calymi dniami tylko sie mysli o tym jak tu sobie dogodzic ,a nie zarypywac sie liczeniem kalorii i cierpiec z powodu nieustannego glodu :?: Cytuj
Milenka Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Germania Przypomniałaś mi o przepisie na żółty ser ja ma taki ;1 kg sera 1 litr mleka, do gotującego się mleka wrzucić pokruszony ser i gotować aż się zrobi klej,nie trwa to zbyt długo,następnie z 10 min. odcedzić,dać do rondla 2 łyżki masła to myślę że my możemy troszkę oleju par.,i ser smażyć przez chwilę dodać soli i łyżeczkę sody.smaży się go naprawdę krótko i trzeba ciągle mieszać by się nie napalił,potem tylko gdzieś przelać i zostawić do zastygnięcia,jest super.Nie daję go w przepisy bo nie wiem jak. Oliwko mała uwaga przepisy zamieszczamy w innym temacie, temat został stworzony na prośbę dziewcząt aby przepisy były w innym miejscu co by nie błądzić, więc jeśli mogę prosić wklej go tam :-) Cytuj
Milenka Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Oliwko to proste skopiuj go i wejdź na temat z przepisami po czym kliknij na odpowiedz i wklej go i gotowe :-) Cytuj
oliwi3a Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Kochana Milenko ,bardzo chętnie ale jak to zrobić? Cytuj
Milenka Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Germania Przypomniałaś mi o przepisie na żółty ser ja ma taki ;1 kg sera białego chudego,1 litr mleka 0%, do gotującego się mleka wrzucić pokruszony ser i gotować aż się zrobi klej,nie trwa to zbyt długo,następnie z 10 min. odcedzić,dać do rondla 2 łyżki masła to myślę że my możemy troszkę oleju par.,i ser smażyć przez chwilę dodać soli i łyżeczkę sody.smaży się go naprawdę krótko i trzeba ciągle mieszać by się nie napalił,potem tylko gdzieś przelać i zostawić do zastygnięcia,jest super.Nie daję go w przepisy bo nie wiem jak. Cytuj
oliwi3a Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 O RANY UDAŁO SIĘ JEST JUŻ W PRZEPISACH,MASŁO TO JA MAM W ORGINALNYM PRZEPISIE A MY TROSZKĘ PARAFINY BY GO OD RAZU NIE PRZYPALIĆ,A SER ZWYKŁ CHUDY NP.TWARÓG HARNAŚ,SKŁAD;BIAŁKO 20 WĘGLOWODANY 3 TŁUSZCZ 0. Cytuj
bagi Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 tina10- co do groszku Dukan w ksiazce pisze tak: "Zabronione sa warzywa zawierajace skrobie: kartofle, ryz, kukurydza,groch, zielony groszek lub groch luskany, bob, soczewica, fasola szparagowa" o wagach- ja mam wage zwykla ale wazylam sie u kolezanki na wadze elektronicznej i pokazala 2kg wiecej niz ta moja w domu. Z kolei na swojej wadze zawsze waze bagaz przed podroza, i pozniej waga elektroniczna na lotniskach podaje dokladnie ten sam wynik- wiec poki co koncentruje sie na obserwacji czy waga spada, a jak juz bede blisko celu to sie zwaze na wszystkich wagach jakie mi wpadna w rece :-) Cytuj
patryszka121 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Hej ktos pytal o ozorki wieprzowe, nie jestem pewna czy mozna je jeść, może wołowe, albo drobiowe :-) ale nie wiem dokładnie bo posiałam książkę, sprawdźcie proszę jak kto może. Pozdrawiam Cytuj
Milenka Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 O RANY UDAŁO SIĘ JEST JUŻ W PRZEPISACH,MASŁO TO JA MAM W ORGINALNYM PRZEPISIE A MY TROSZKĘ PARAFINY BY GO OD RAZU NIE PRZYPALIĆ,A SER ZWYKŁ CHUDY NP.TWARÓG HARNAŚ,SKŁAD;BIAŁKO 20 WĘGLOWODANY 3 TŁUSZCZ 0. ...chyba go dzisiaj usmażę, już mi ślinka cieknie;) Cytuj
bagi Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Ozorki - cielecy i jagniecy jest dozwolony bo malo tlusty. Ozor wolowy- nalezy spozywac tylko przednia czesc ktora jest najchudsza. O wieprzowym nic nie pisze = nie mozna Cytuj
bagi Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Milenka ja najpierw robie po tym mysle ;D najpierw napisalam posta a potem weszlam w ustwienia i znalazlam ;] A ze to sie nazywa avatar tez nie wiedzialam hehe Cytuj
Milenka Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Ozorki - cielecy i jagniecy jest dozwolony bo malo tlusty. Ozor wolowy- nalezy spozywac tylko przednia czesc ktora jest najchudsza. O wieprzowym nic nie pisze = nie mozna [LINK NIEAKTUALNY] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] ...o to w takim razie koleżankę wprowadziłam w błąd ale nie chciałam wybacz, nie mam książki bo pożyczyłam wiedziałam że gdzieś dzwoni tylko w którym kościele :-) Pa Cytuj
Milenka Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Milenka ja najpierw robie po tym mysle ;D najpierw napisalam posta a potem weszlam w ustwienia i znalazlam ;] A ze to sie nazywa avatar tez nie wiedzialam hehe [LINK NIEAKTUALNY] [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] ...eh nie martw się jesteśmy tylko ludźmi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.