oliwi3a Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 SOFIO Może to być przyczyną osłabienia organizmu spowodowanego dietą+przesilenie wiosenne.Ja tak miałam w grudniu a jeszcze nie byłam na diecie,gdzieś tam z przodu dziewczyny pisały o podobnych objawach i polecały coś z żeń-szeniem,ja zaś piję żeń-szeń musujący za 8 zł z apteki i naprawdę mnie to wzmocniło.Może jeszcze masz niskie ciśnienie i przy gwałtownym wstaniu też będzie Cię ,,żucać". Cytuj
Sofia Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Może jeszcze masz niskie ciśnienie i przy gwałtownym wstaniu też będzie Cię ,,żucać". Mam bardzo niskie ciśnienie bo moja norma to 90/60 ale to co miałam wczoraj to nie było chwilowe zakręcenie po szybkim podniesieniu się tylko długotrwałe kołysanie jak na statku i ogólny kołowrotek... Nie żebym się jakoś szczególnie nad sobą rozczulała ale takie niefajne to było... Cytuj
Śliweczka Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Mam bardzo niskie ciśnienie bo moja norma to 90/60 ale to co miałam wczoraj to nie było chwilowe zakręcenie po szybkim podniesieniu się tylko długotrwałe kołysanie jak na statku i ogólny kołowrotek... Nie żebym się jakoś szczególnie nad sobą rozczulała ale takie niefajne to było... Sofio,ja nie mam niskiego ciśnienia,wręcz przeciwnie,a na początku diety strasznie kręciło mi się w głowie,chwilami bałam się że się przewrócę.Te zawroty głowy przeszły,teraz nic takiego się nie dzieje.Nie wiem czym to jest spowodowane,ale dziewczyny pisały już o podobnych obiawach,więc nie tylko Tobie świat wiruje :grin: Cytuj
Maruda Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Marudo ja tam uzywam slodzika do woli :grin: wole troche wiecej dodac slodzika, niz sie skusic na cos zakazanego. Do samej herbaty(ktorej pije chyba z 7 kubkow dziennie)dodaje 3 tabletki bo lubie slodka :D Pozdro! To ja herbat z kolei nie słodzę, żeby nie przesadzać. Może to różnie na nas dwie działa - ten słodzik. A może po prostu to przez etap z warzywakami choć nie powiem żebym jadła ich ogroną ilość.. żeby waga nie mogła spadać na dół. Co do aktywności - to popieram!!! :) Pozdrawiam!!! Cytuj
Maruda Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Powiedzcie mi, czy miałyście jakiekolwiek niepokojące objawy odkąd stosujecie naszą dietę?? Wczoraj wieczorem miałam potworne zawroty głowy, ale takie że bujało mną jak na statku. I to nie tak jednorazowo ale przez długi czas non stop bo zaczęło się około 22.00 a kiedy w nocy i rano wstawałam do mojej córeczki to nie mogłam trafić do jej łóżka - tak mną kręciło... trochę to dziwne :grin: i jak dla mnie niepokojące, zastanawiam się czy to może brak cukru albo jakichś innych elementów diety... Co myślicie?? Jak widać dużo osób miało na początku diety problemy z ciśnieniem i w ogóle.. Ja też - na szczęście to przejściowe. Mi doszło do tego kołatanie serduszka.. Ale wszystko sprawdziłam u specjalistów - i wyszło, że jestem zdrowa jak koń :D hmm... nie wiem jak to rozumieć... :) Już wszystko ok. - ale w sumie to dopiero badania mnie uspokoiły. Cytuj
dam radę Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Strasznie mi zasmakowały placuszki na słodko otrębowe. I chyba je sobie zrobię, ale może dodam mniej słodziku - bo trochę z nim przesadzam. Ja marudo tez uwielbiam te placuszki ale robie je bez słodziku tylko daje na nie jogurt owocowy light - moze zechcesz tak spróbować??? Cytuj
mallina Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Witam ,fajnie się czyta Wasze posty,mój mąż twierdzi,że jestem uzależniona od tego forum i ma rację.Po włączeniu komputera to jest pierwsza strona na którą wchodzę :grin: Bez Was pewnie bym nie dala rady,a tak jak sobie poczytam to mi jakoś łatwiej wszystko przychodzi.Ja już niedługo przymierzam się do 3 fazy.Dzisiaj sięgnęłam po książkę ,żeby sobie wszystko jeszcze raz dokładnie przeczytać :D Cieszę się na te święta bo przyjadą moje córki i moi rodzice i pogoda taka wiosenna.Cieplutko pozdrawiam [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
Maruda Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 marudo tez uwielbiam te placuszki ale robie je bez słodziku tylko daje na nie jogurt owocowy light - moze zechcesz tak spróbować??? Pierwszy raz jak je robiłam to dałam przepisowo pół łyżeczki słodziku.. Wtedy mi nie smakowały.. :grin: Dlatego ratowałam się dżemem - wyrobem mamy więc naturalnym, choć niekoniecznie dietetycznym. Z czymś słodkim są dobre - lub same słodkie MNIAM też! Nie wiem czy jeść te smakowe jogurty - niby są takie co mają 0,2% tłuszczu, ale jednak troszkę więcej węglowodanów niż te naturalne, ale 2g 'wte czy wefte' - to chyba żadna różnica. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj
doris806 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Ja też na początku miałam zawroty,bałam się jezdzić samochodem,ale to przeszło i mimo,że codziennie biorę tabl.na nadciśnienie czuję się dobrze.To waga tak działa na mnie,że te parę kg mniej i człowiek czuje się żywszy i lżejszy.Pozdrawiam wszystkie wspaniałe Proteinki-super dziewczyny!!!!! Cytuj
yva8 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Cześć wszystkim, Nie jadłam tego harzeńskiego na ciepło, muszę spróbować. A do pizzy (raczej omleta) to robię następujący ser: biorę twaróg chudy, dziabię go widelcem , posypuję łyżeczką sody, przykrywam ściereczką i odstawiam na 24h. po tym czasie robi on się przezroczysty, wrzucam go do garnka i smażę mieszając, żeby wszystkie grudki się rozpuściły. Dosypuję przyprawy (albo czosnek, albo kminek, albo co mam pod ręką) i przelewam do miseczki. Jak stężeje jest fajny serek do pizzy itp. Podobno można robić bez sody, ale wtedy musi stać z tydzień i cuchnie niemożebnie. Podczas smażenia jeszcze bardziej. Polecam, zrobiłam i miałam pyszny serek topiony do grahamki otrębowej. PoŚwietach zamierzam poeksperymentować i dodac np pokrojoną szynke lub pieczarki, a może szczypiorek lub koperek. Będę mieć serek topiony smakowy Cytuj
Sofia Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Słuchajcie, chlebek pieczony w piekarniku (właściwie bułeczki) - sa miękie i świeże przez kilka dni podczas kiedy ten sam pieczony w mikrofalówce robi sie momentalnie twardy i niedobry. Polecam Wam zrobienie babek (takich bułeczek do śniadania na przykład) w foremkach do muffinek - wychodza idealnie. Ja zrobiłam w niedzielę i mam jeszcze na jutro jedną mięciutka sztukę :grin: Zamierzam też upiec je na święta bo coś do tego pieczonego mięcha by sie przydało :D Na święta będę tez robić szynkę ze szparagami w galarecie i właściwie jedynym niedietetycznym daniem będzie ten cholerny barszcz biały bez którego nie umiem się w Wielkanoc obejśc a który nijak z innej mąki mi nie wychodzi :) Cytuj
asienka19873 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Sofia a pieklas te buleczki z tego samego przepisu jak do mikrofali??tez bym sprobowala w piekarniku.. moj z mikrofali jest miekki jezeli zawine go po wystygnieciu w folie spozywcza..ale to tez nie dlugo..jest jeszcze jako taki na drugi dzien na sniadanie. Cytuj
Maruda Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Słuchajcie, chlebek pieczony w piekarniku (właściwie bułeczki) - sa miękie i świeże przez kilka dni podczas kiedy ten sam pieczony w mikrofalówce robi sie momentalnie twardy i niedobry. Powiedz mi, czy te 'bułeczki' koniecznie trzeba ze zmielonymi otrębami robić, czy nie mogą pozostać takie większe.. Bo nie bardzo mam w czym je zmielić a smaka mi robicie ciągle o tym pisząc :grin: No i czy dużo tego ciasta nakładasz do foremki muffinkowej, do połowy czy może całą i jak długo i w jakiej temperaturze pieszecz?? Pozdrawiam!! Cytuj
petra Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Powiedz mi, czy te 'bułeczki' koniecznie trzeba ze zmielonymi otrębami robić, czy nie mogą pozostać takie większe.. Bo nie bardzo mam w czym je zmielić a smaka mi robicie ciągle o tym pisząc :grin: No i czy dużo tego ciasta nakładasz do foremki muffinkowej, do połowy czy może całą i jak długo i w jakiej temperaturze pieszecz?? Pozdrawiam!! Pozdrawiam również i mam te same pytania - ile nakładasz, jak długo pieczesz i w jakiej temperaturze? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.