Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No to dobrze - wszystko jesz. A jeśli chodzi o te bardzo mało oprocentowane

przetwory - to ja kupuję tylko w sumie w Lidlu. Tam jest taka 'chuda' seria.

Ale do 3% procent możesz bez wyrzutów sumienia możesz spokonie jeść.

Jeśli chodzi o otręby - to ja je jem na sucho i popijam wodą lub herbatą,

bo w jogurcie lub w jakimś serku nie przechodzą mi przez gardło :D ??:

Super dzieki za porade musze się wybrać do lidla a z rady pozwole jeszcze sobie skorzystać :>

Opublikowano
wiele dziewczyn głowa boli na tym etapie dietki, więc nie przejmuj się za bardzo, a nawet ciesz. organizm sie oczyszcza :D

Super dzieki ale ciężko mi w domu póżniej funkcjonować normalnie ale czego się nie robi żeby pozbyć sie tego tłuszczyku ... :)

Opublikowano
DZiewczynki, cos pieknego :D Od wczoraj (po 7 dniu fazy uderzeniowej), moj organizm chyba przyzwyczail sie do dietki, bo czuje sie pelna zycia i energii :) . Jade w aucie po ciezkich 2 h wypocin na silowni po claym dniu pracy i spiewam w aucie :) . Czuje ze moj organizm sie oczyszcza i dobrze mi cholera z tym :D . A waga pokazuje juz 3.5 kg mniej :P . Cudownie....wierze w nas :D

Trzymajcie sie cieplutko...A od piatku warzywka... :D

Jejku zazdroszcze samopoczucia oby tak dalej :D

Opublikowano
Ja w sumie też miałam lekkie obawy, czy ten gwałtowny spadek nie oznacza odwodnienia i czy nie traci się właściwie tylko wody... Ale trudno, zobaczymy, ja mam nadzieję spalać też tłuszczyk, bo regularnie 3-4 razy w tygodniu chodzę na siłownię :D

A nie boisz się że przy diecie białkowej,zbytniego wyrobienia mięśni?

Pytam z ciekawości, bo z tego co czytałam to kulturyści zajadają się białkiem i ćwiczą.

Opublikowano
A nie boisz się że przy diecie białkowej,zbytniego wyrobienia mięśni?

Pytam z ciekawości, bo z tego co czytałam to kulturyści zajadają się białkiem i ćwiczą.

remedios82

Przychylam się do zdania oliwi3a. W końcu po coś w książce pisze, żeby

na początku za dużo nie ćwiczyć.. Tak troszkę to pewno byłoby w porządku,

ale 3-4 razy w tygodniu.. WOW - fajnie, że Ci się chce.

Choć ja w mój trzeci dzień diety pojechałam sobie na narty :) choć

w książce pisało, że narciarstwo wysokogórskie też odpada..

Fajnie byłoby mieć 'kaloryfer' na brzuszku, ale nogi kulturysty... :D

Pozdrawiam - i zazdroszczę siły i mobilizacji..

Opublikowano
Zuzka to nie ejst duzo, ja dzisiaj mam 8 dzien uderzeniowki, a planuje 10, wiec jeszcze 2,5 dnia i dolaczam warzywka :D Mam nadzieje ze ta wage uda mi sie juz utrzymac jak skoncze wszystkie fazy, czego wszystkim Wam zycze :)

oj makiia, coś mi się o uszy obiło, że 10 dni na białku tylko pod nadzorem lekarza. upewnij się u mających książkę :):X

Opublikowano

Dziewczyny, spokojnie. W książce jest napisane, że nie powinno się ćwiczyć, bo to za duży wysiłek dla osoby nieprzyzwyczajonej i może osłabiać motywację. Jestem pewna, że nie dotyczy to osób, które ćwiczyły już wcześniej.

Co do mięśni - nie ma mowy, żeby się aż tak wyrobiły, żeby wyglądać jak kulturysta trzeba ogromnej pracy, wielogodzinnych ćwiczeń, odżywek itp. Jeśli ktoś ćwiczy z małym obciążeniem (tak jak ja) albo w ogóle tylko cardio (bieżnia, rowerek itp) - nie ma się absolutnie czym martwić!

Polecam ćwiczenia, od razu się człowiek inaczej czuje :D

Opublikowano

Margot: Mam ksiazke :D, i tam pisze ze 10 dni uderzeniowki dla osob z duza otyloscia, a ja uwazam ze mam sporo kilogramkow za duzo i chce je jak najszybciej zgubic i dlatego tyle dni.

Opublikowano

Cześć dziewczyny.

Powiem Wam, że ja zrobiłam uderzeniówki 10 dni i to bez kontroli lekarza bo przecież nie będę z dieta latała do lekarza z tym, że nie mam ani nie miałam nigdy problemów z nerkami. Także wydaje mi się, że trzeba zacząć od tego - jeśli coś dokucza, coś boli w miejscu gdzie są nerki albo jeśli się leczymy na nerki to trzeba udać się do lekarza gdy chcemy przejść na taką dietkę.

A jeśli chodzi o ćwiczenia to ja nie ćwiczę ....bo mi się nie chce....

W fazie uderzeniowej schudłam przez te 10 chyba chyba tylko 3 kg ale to wszystko zależy od tego jaką mamy nadwagę, predyspozycje i czy stosowałyśmy już wcześniej jakieś diety. Ja byłam 2 albo 3 razy na kopenhaskiej ale u mnie to też była utrata tylko 4 kg. Pozdrawiam.

Opublikowano
Margot: Mam ksiazke :D , i tam pisze ze 10 dni uderzeniowki dla osob z duza otyloscia, a ja uwazam ze mam sporo kilogramkow za duzo i chce je jak najszybciej zgubic i dlatego tyle dni.

co jeszcze napisane jest o otyłości, ja mam 20 kg do zrzucenia....

Opublikowano
Cześć dziewczyny.

Powiem Wam, że ja zrobiłam uderzeniówki 10 dni i to bez kontroli lekarza bo przecież nie będę z dieta latała do lekarza z tym, że nie mam ani nie miałam nigdy problemów z nerkami. Także wydaje mi się, że trzeba zacząć od tego - jeśli coś dokucza, coś boli w miejscu gdzie są nerki albo jeśli się leczymy na nerki to trzeba udać się do lekarza gdy chcemy przejść na taką dietkę.

A jeśli chodzi o ćwiczenia to ja nie ćwiczę ....bo mi się nie chce....

W fazie uderzeniowej schudłam przez te 10 chyba chyba tylko 3 kg ale to wszystko zależy od tego jaką mamy nadwagę, predyspozycje i czy stosowałyśmy już wcześniej jakieś diety. Ja byłam 2 albo 3 razy na kopenhaskiej ale u mnie to też była utrata tylko 4 kg. Pozdrawiam.

to w której fazie schudlaś najwiecej?

Opublikowano

Hej!Już jestem.Z córcią już lepiej...Dziękuję Oliwio ,kochana jesteś.

Dziewczynki (kurde muszę zapamiętać wasze pseudonimy bo się gubię tyle nowych Proteinek dołączyło)Dukan pisze że w fazie uderzeniowej zakazane są ćwiczenia.Organizm jest w szoku ,pozbywa się toksyn,więc nie wskazane jest dodatkowe obciążanie go ćwiczeniami.W fazie II możecie ćwiczyć do woli  :)

A 10 dni uderzeniówki można robić jedynie pod kontrolą lekarza...tak napisano...ale ja też robiłam 10 dni...tylko że moja waga była delikatnie mówiąc słoniowata  :D Ale nic mi nie było,czułam się w miarę dobrze,więc tak jakoś się przeciągnęło:)

Pozdrowionka.

Opublikowano
Hej!Już jestem.Z córcią już lepiej...Dziękuję Oliwio ,kochana jesteś.

Dziewczynki (kurde muszę zapamiętać wasze pseudonimy bo się gubię tyle nowych Proteinek dołączyło)Dukan pisze że w fazie uderzeniowej zakazane są ćwiczenia.Organizm jest w szoku ,pozbywa się toksyn,więc nie wskazane jest dodatkowe obciążanie go ćwiczeniami.W fazie II możecie ćwiczyć do woli :)

A 10 dni uderzeniówki można robić jedynie pod kontrolą lekarza...tak napisano...ale ja też robiłam 10 dni...tylko że moja waga była delikatnie mówiąc słoniowata :D Ale nic mi nie było,czułam się w miarę dobrze,więc tak jakoś się przeciągnęło:)

Pozdrowionka.

no to ładnie, skoro 9-ciolatkę tak dopadł rotawirus, że znalazła się w szpitalu... tfu, tfu to cholerstwo jest zaraźliwe..

Opublikowano
to w której fazie schudlaś najwiecej?

Margot ja chyba najwięcej schudłam ogólnie a II fazie bo w I 3 kg a reszta w II a na diecie jestem już od 28 stycznia także zaraz będą 3 miechy. Na uderzeniowej rónież czułam się dobrze bez zawrotów i bez żadnych dolegliwości. Pozdrawiam pa

Śliweczko cieszę się, że z córcią jest już lepiej. P.S. moja mała (3,5 roku) też ma na imię Julia :D